In de aanloop naar het treffen met Barendrecht mochten we afgelopen woensdag al in actie komen voor de 1e ronde in de Rijnmond Cup tegen WCR F1. Dit team dat in de 1e klasse uitkomt, bleek al gauw een maatje te groot voor onze jongens. Maar het moet gezegd dat we door middel van hard werken en een goede teamgeest we toch anderhalve wedstrijd goed tegenspel konden bieden. Op het einde van de wedstrijd ging het toch nog snel en werd het uiteindelijk nog 1-6. Helaas is hierdoor het toernooi al vroeg klaar voor ons, maar het was in ieder geval een goede voorbereiding voor de wedstrijd tegen Barendrecht.

Met de aanvoerdersband deze keer om de arm van Melo werd er in een heerlijk najaarszonnetje afgetrapt. De tegenstanders, bestaande uit louter eerstejaars F-pupillen, waren niet echt opgewassen tegen onze jongens. De meeste ballen werden door onze jongens veroverd en daardoor hadden wij het spel al snel in handen. De eerste echte kans was voor Karsten die van ver op doel schoot. De bal was te hoog voor de zeer kleine (!) keeper van Barendrecht, dus de 1-0 was daar! Even later ontstaat er een grote kans voor Melo tijdens een snelle uitbraak, de bal gaat echter net naast de goal. Achterin wordt er intussen weinig doorgelaten door de Daniël-tandem en heeft Maarten het dus nog vrij rustig. Als Karsten de bal voorin krijgt aangespeeld probeert hij weer met een afstandsschot de keeper van Barendrecht te verrassen. En ook deze keer gaat de bal hoog en onbereikbaar voor de kleine handjes van de Barendrechtkeeper in het net, 2-0 dus. De kansen volgen elkaar nu snel op. Karsten maakt met een laag schot zijn derde en dus een officiële hattrick, 3-0 is de stand nu. Joshua krijgt een kans maar ziet die net naast gaan. Joost krijgt uit een corner via Melo de bal voor zijn voeten, maar zijn schot wordt nog net geblokt door een Barendrecht-verdediger.  Vlak voor rust kan ook Barendrecht eens echt gevaarlijk worden, maar Maarten is er op tijd bij en kan een tegentreffer voorkomen.

Na rust heeft Barendrecht de keeper gewisseld voor een wat grotere jongen en zijn ze ook iets feller in de duels waardoor zij nu uit een corner de eerste kans van de 2e helft krijgen. De kopbal verdwijnt gelukkig net naast de goal. Dan is het de beurt weer aan Binnenmaas. Karsten stuurt Joshua weg met een dieptepass, maar de kans wordt tenietgedaan door Barendrecht. Er volgen nog tal van kansen voor met name Melo en Sebastiaan. Zo kan Sebastiaan met een mooi lobje haast scoren, maar de bal gaat er ook nu net niet in. Hierna zijn er nog wat schietkansen van Sebastiaan en Joost, maar de kracht in de schoten ontbreekt om het de nieuwe keeper echt lastig te maken. Aan de andere kant moeten Daniël de Snoo en Daniël Mol goed bedacht blijven op uitbraken van Barendrecht, want een keer komt de tegenstander er uit en wordt er maar net naast geschoten. Doordat we helaas te onvoorzichtig zijn met ons balbezit (lees: te vaak de bal blind naar voren knallen) geven we Barendrecht nog onnodig de gelegenheid om gevaarlijk te worden. Het resultaat is dan ook een grote kans van Barendrecht. Maarten kan echter met een goede redding zijn doel nog schoon houden.  Toch word er nog een keer gescoord in de 2e helft. Uit een corner van Binnenmaas krijgt Karsten de bal voor zijn linker en haalt hard en onhoudbaar uit, 4-0 en tevens de eindstand.

Een mooie overwinning die wel een stuk hoger had kunnen zijn als we nog beter gaan rondspelen. Maar wel weer goed gewerkt!

Tot volgende week als we Hekelingen op bezoek krijgen.

Uw verslaggever,

F. An