Op een natte en regenachtige ochtend mogen we deze keer thuis aantreden tegen Smitshoek F3 om onze koppositie op de ranglijst te verdedigen. Daniël Mol is vandaag de aanvoerder van Binnenmaas. Alle toeschouwers staan verstopt onder de paraplu’s of weggedoken in de dug-outs als er wordt afgetrapt voor de eerste helft.

We beginnen goed aan de wedstrijd en al snel kan de eerste kans voor Binnenmaas genoteerd worden als Melo de bal krijgt en Karsten aanspeelt, die vervolgens net naast schiet. Het volgende gevaarlijke moment is weer voor Binnenmaas als na een actie van Karsten Melo wordt bediend. Ook dit schot is helaas nog niet doeltreffend. De derde keer is scheepsrecht, want nadat Karsten voorin de bal heeft veroverd en heeft meegegeven aan Sebastiaan houdt Sebastiaan prima overzicht en ziet dat Melo vrij voor de goal staat. Hij geeft een uitstekende pass en Melo kan de uitkomende keeper van Smitshoek voor blijven en keurig de bal langs hem in het doel schuiven. De verdiende 1-0 is een feit. Hierna krijgt ook Smitshoek een kans maar door goed uit zijn doel komen van Maarten wordt het gevaar teniet gedaan. We blijven de bovenliggende partij in de eerste helft en krijgen nog wat kansen op een tweede treffer. Zo kan Joost uit een corner nog op doel schieten, maar redt de Smitshoekkeeper. Karsten komt nog een keer goed door op rechts en schiet van ver net langs de kruising. Het laatste moment in de eerste helft is voor Smitshoek die nog op doel kunnen schieten, maar Maarten keert het schot. Met een goed gevoel zoeken de jongens de kleedkamer op voor een droge handdoek en wat te drinken.

De tweede helft laat al snel een heel ander spelbeeld zien. De Smitshoektrainer heeft waarschijnlijk orde op zaken gezet in de rust, want het is nu Smitshoek dat nu goed rondspeelt en vroeg druk zet. Dit resulteert in een goede kans voor Smitshoek, maar Maarten weet te redden. Kans nummer twee voor de tegenstander belandt zelfs op de paal. Daniël Mol en Daniël de Snoo zetten achterin alle zeilen bij om Smitshoek van het lijf te houden. Ook Joshua zet zijn tanden erin en zo worden er her en der wat pittige duels uitgevochten. Helaas gaat dit wel ten koste van het voetbal, want we komen er de tweede helft amper meer uit. En bij balbezit wordt de bal meestal zonder te kijken naar voren geramd. Smitshoek blijft druk zetten en krijgen weer een grote kans. Hun aanvaller weet zelfs Maarten te omspelen, maar gelukkig geeft Melo goed rugdekking en kan de bal nog voor de lijn wegwerken. Even later verdwijnt de bal bijna in eigen doel als Melo een schot van Smitshoek wil wegknallen. Gelukkig gaat de bal net over het doel heen. Voorin weet Karsten nog een keer gevaarlijk te worden maar hij wordt goed afgeblokt door een Smitshoek verdediger. De laatste grote kans is voor Smitshoek maar Maarten duikt op de ingeschoten bal en weet hem in tweede instantie vlak voor de aanstormende Smitshoek aanvaller te klemmen.  Dan is daar het verlossende fluitje voor het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter. Dit tot grote opluchting van de fanatiek meelevende supporters aan de kant.

Het is jammer dat er niet goed meer werd gevoetbald de tweede helft, maar aan de andere kant was het bemoedigend om te zien dat alle spelers goed en hard wilden samenwerken voor een goed resultaat. Al met al een zwaar bevochten overwinning die er voor zorgt dat we nog steeds bovenaan staan. Goed gewerkt jongens!

Tot volgende week op bezoek bij Barendrecht!

Uw verslaggever.

F. An