Topper op veld 4

Na de pijnlijke nederlaag van vorige week konden we deze zaterdag niet met Hellevoetsluis strijden om de koppositie. Als nummer 3 hadden we 4 punten achterstand op onze tegenstander van vandaag. We moesten dus winnen om aansluiting te behouden. Na een flinke nacht regen bleek het veld toch redelijk bespeelbaar, alleen er lag overal zand. Veld 4 was al voor en is zeker na deze wedstrijd niet meer het prima veld dat het normaal gesproken is. Onze tegenstanders waren gemiddeld 10 jaar jonger dan wij, maar dat zegt op zich niet zo veel. We begonnen weer met dezelfde ‘basis’ als de afgelopen weken. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en er viel niet zo veel doelgevaar te noteren, totdat wij een corner kregen na een minuutje of 20. De corner werd afgeslagen en 3 seconde later schoot hun linkerspits na een vlijmscherpe counter op de paal. 2 minuten later kregen wij opnieuw een corner, de bal werd wederom afgeslagen en ditmaal door Leon opnieuw ingebracht. Uw verslaggever hoefde alleen maar te knikken tegen die prachtige voorzet en de 1-0 was een feit. Dan hoop je wat meer ruimte en rust te krijgen, zeker met de snelheid van Dave. Maar als dan na 2 minuten een houdbare bal langs de dan al aan zijn hamstring geblesseerde keeper gaat dan staat het 1-1 en valt het plan in duigen. Te snel viel 1-2, die vlammend hard en onhoudbaar werd ingeschoten. 5 minuten voor de rust werd Youri neergetrokken binnen onze 16. Terwijl hij op zijn knieën zat werd de bal voluit richting zijn lijf geschoten. Hij gebruikte (uiteraard)  zijn handen om zich te beschermen en de bal ging op de stip. Onbegrijpelijk voor ons, zeer logisch voor de tegenstander (blijkbaar). Het cadeautje werd dankbaar uitgepakt en de 1-3 was een feit. 1 minuut later ging Daniel op avontuur binnen de 16 van de tegenstander. Van het eerste beetje contact werd dankbaar gebruikt gemaakt en ook hier ging de bal op de stip. Richard knalde de penalty via de keeper op de lat en ook de rebound schoot hij via de keeper op de lat. Zo gingen we rusten met 1-3, een zware domper. Het dieptepunt van de 1e helft/wedstrijd: de grensrechter van Hellevoetsluis die zwaar rokend langs de lijn 45 minuten lang alles tegen ons vlagde (zelfs voor buitenspel bij een inworp). In de rust werd besloten voor een andere veldbezetting en ‘vol gas’. Maar binnen een minuut stond het al weer 1-4. Daniel, die een belangrijke rol moest spelen in onze comeback viel al heel snel uit, dat was ook een fikse streep door de rekening. Toch scoorden we al snel de 2-4. Na een prima actie en dito schot van Yonne schoot Richard uit de rebound raak. We probeerden alles wat in onze macht lag, alleen was Hellevoetsluis levensgevaarlijk op de counter. Het werd uit 1 van die counters 2-5, Ardy scoorde vrij snel daarna de 3-5 en, als er dan weer hoop is, wordt die direct de grond in geboord omdat Hellevoetsluis vanaf de aftrap er dwars door het midden doorheen sneed en binnen 6 seconde de 3-6 aantekende. De volgende counter leverde 3-7 op en 2 minuten voor tijd scoorde Roger in de korte hoek de 4-7. Daarmee was het gedaan en pakte het beste team 3 punten. Jammer, want wanneer we gewonnen hadden was onze komende tegenstander Brielle koploper geworden en hadden we dus 2 weken achter elkaar tegen de koploper gemoeten! Het lag niet aan de inzet, niet aan de instelling, de onderlinge sfeer is goed, maar iets klopt er niet. Na 3 betrekkelijk eenvoudige bekerwedstrijden en een simpele oefenzege waren we met onze behoorlijk versterkte selectie zelfbenoemd titelkandidaat. We speelden iedereen van de mat, maar inmiddels hebben we na 6 competitiewedstrijden 3 nederlagen geleden, zijn we uitgeschakeld voor de beker en is er niets meer terug te vinden van het geweldige voetbal van de 1e 4 wedstrijden (en de uitstekende 1e helft tegen Spijkenisse). We dachten met veel multifunctionele spelers veel te kunnen variëren. De veldbezetting is op dit moment niet goed en daar moet iets aan veranderd worden. Vraag dat aan alle spelers en je krijgt evenveel verschillende meningen. Ik ga me er hier niet aan wagen, want we hebben een geweldige leider (Japio) en een solidaire assistent (Mike), die zeker een prima plan gaan smeden om de nummer 2 Brielle wat punten af te snoepen. Hopelijk volgende week beter nieuws. Zeker is dat we er weer 100% voor zullen gaan!

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar.