Deze vroege morgen zijn we op bezoek bij Overmaas. Helaas zijn we maar met zeven spelers, omdat Melo ziek heeft moeten afhaken.  Na de warming-up staan beide teams klaar om af te trappen. Er is alleen nog geen spoor van de scheidsrechter te ontdekken. Pas nadat de trainer van Overmaas navraag is gaan doen, komt de scheids vijf minuten later aansjokken.

Na enige vertraging gaat de eerste helft dan eindelijk van start. We beginnen goed aan de wedstrijd en dit leidt al snel tot de eerste kans. Daniël de S. neemt de eerste corner die bij Karsten uitkomt. Die haalt uit en de bal eindigt op de paal. Even later kan Karsten vanaf links op de keeper afgaan. Hij schiet en de keeper kan de bal maar half tegenhouden. Joost is attent meegelopen en kan de bal het laatste zetje over de lijn geven. De terechte 1-0 is gemaakt! Het is Binnenmaas die het spel dicteert en de nodige kansen krijgt om de score verder uit te bouwen. Zo krijgt Karsten nog een vrije trap die op de paal belandt. Achterin wordt er nauwelijks wat weggegeven. Een keer is Daniël M. omsingeld door wat Overmaas spelers maar weet hij zichzelf met een fraaie ‘Zidane move’ weer vrij te spelen. Voorin zijn er tal van kansen, maar het vizier staat nog niet helemaal scherp en dus gaan we de rust in met slechts een doelpuntje verschil. Gezien het overwicht had dit wel wat meer moeten zijn.

De jongens waren nog niet helemaal bij de les na de aftrap voor de tweede helft, want Overmaas kan voor de eerste keer gevaarlijk worden. Hun spits gaat op Maarten af , maar die kan de bal niet meer van de spits afpakken. De Overmaas-spits weet af te werken en onvoorstelbaar genoeg staat het nu 1-1. Overmaas wordt nog een keer gevaarlijk, maar al snel nemen de jongens het heft weer in handen en gaan weer op zoek naar doelpunten. Dit resulteert al snel in een grote kans voor Joost, maar de bal verdwijnt net naast. De volgende mogelijkheid ontstaat op links na goed samenspel tussen Karsten en Sebastiaan. Sebastiaan geeft Karsten een keurige pass en Kasten weet hard en laag binnen te trappen, 2-1 dus. Vlak daarna krijgt Joshua op links de bal. Hij wordt niet echt aangepakt en besluit daarop op avontuur te gaan met de bal. Na een heerlijke shuffle, volgt er een afgemeten schot die bij de eerst paal binnenvliegt. De Binnenmaas supporters dachten aan een bal in het zijnet, maar hij zat toch echt, 3-1! De volgende kans is er voor Karsten die een schot van richting veranderd ziet worden en daardoor ook de Overmaas keeper verrast, 4-1! Er is nog een kans voor Joshua die echter hoog over schiet. Overmaas komt er niet meer uit, mede door het goede verdedigende werk van beide Daniëls die elkaar goed weten te helpen als het nodig is. Voorin komt er nog een vrije trap en Sebastiaan heeft al gezien dat die perfect ligt voor hem. Hij neemt hem daarna ook op geweldige wijze en de bal slaat hoog in het doel binnen! Het is nu 5-1 en alhoewel er nog genoeg kansen niet worden benut zijn we de tweede helft een stuk effectiever. Het blijft vervolgens wel steken op 5-1.

Met deze goede uitslag staan we nu zelfs op de 1e plaats! Volgende week meldt zich met Smitshoek wel een sterkere tegenstander dus ik ben benieuwd!

Tot volgende week.

Uw verslaggever,

F.  An