Vandaag de 2e competitie wedstrijd op het programma met een pittige tegenstander op het programma ‘s-Gravendeel E2. ‘S-Gravendeel speelde in de bekerronde van de 5e klasse tegen onze E4 dus we waren al gewaarschuwd. De aanvang van de wedstrijd liet al even op zich wachten aangezien de beoogde scheidsrechter niet kwam opdagen. Gelukkig was er “andere” vrijwilliger die de fluit ter handen wilde nemen. Vanaf het fluitsignaal zet s-gravendeel ons direct onder druk. Waarin wij het erg lastig hebben tegen de soms wel 2 koppen grotere tegenstanders. Het resulteerde in wat kans van s-gravendeel. Waarin onze verdedigers en Mark ons een aantal keer van een achterstand weerhouden. Na 10 minuten komen we beter in ons spel. En kunnen we op de zanderige gras mat beter gaan combineren. We komen er een paar keer goed uit via de buitenkanten met Dylan en Iris. Maar we zijn dan niet gelukkig in de afronding met kansen voor Joep, Jordy en Iris. De openingstreffer hangt en de lucht en we worden beloond 0-1 door Iris. S-gravendeel pakt de draad op en gaat nog fysieker spelen. Via de linkerkant komen ze er goed door en rond de linksbuiten beheerst af in de verre hoek 1-1. We laten ons niet afleiden door dit tikje en gaan weer lekker voetballen. Het balletje gaat lekker rond. Iris komt over links langs haar direct tegenstander en schiet hard op de goede keeper van S-gravendeel. Die deze keer de bal niet goed verwerkt en de bal achter hem ziet verdwijnen 1-2.

Met deze stand gaan we rusten.

We starten de tweede helft iets te flauw waardoor we s-gravendeel te veel ruimte geven. Dit resulteert dan al snel in de 2-2. We gaan weer lekker voetballen maar maken het soms te lastig door te vergeten om de simpele oplossingen te zoeken. S-gravendeel krijgt een corner welke goed voorkomt en helaas via 1 van ons achter Mark beland 3-2. We stropen de mouwen op en zoeken vol de aanval waarbij we s-gravendeel flink onder druk zetten. Er wordt hier en daar met prachtige passes gestrooid waardoor we gevaarlijk worden maar helaas de keeper voorkomt de gelijkmaker. We gooien er nog een schepje boven op en Iris, Jordy, Joep Tom en Stan hebben nog kansen maar helaas. Iris gaat alleen op de keeper af en wordt neergehaald wat resulteert in een vrij trap?? Het blijft 3-2. We hadden hier zeker 1 punt verdiend maar helaas mocht dit niet zo zijn vandaag. We hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en ruim driekwart van de wedstrijd beter waren dan onze tegenstander. Dat de doelpunten er niet in gaan is vandaag gewoon pech. We kunnen trots zijn op ons spel en de werklust voor elkaar.

Op naar de volgende wedstrijd
Patrick van Gils