Nu de bekerrondes achter de rug zijn en de competitie begint, leek het mij een mooi moment om te beginnen met de wedstrijdverslagen voor de F1. In de beker zijn we in eerste instantie ingedeeld in de 2e klasse. Maar na een aantal stevige nederlagen werden we al halverwege de beker in de 3e klasse ingedeeld. De resultaten hier waren een stuk positiever. Dus er werd vandaag met frisse moed aangetreden tegen SHO F2, die toevallig ook de laatste tegenstander was in de beker. Toen werd er met 3-1 gewonnen. Maar resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

In een heerlijk zonnetje wordt er afgetrapt. Het begin is voor Binnenmaas en er wordt goed en fel druk gezet op de spelers van SHO. De kansen kunnen niet uitblijven. En dat doen ze dus ook niet. Na de diepte te zijn ingestuurd door Melo, wordt Karsten op links onderuitgehaald. Vrije trap voor Binnenmaas! Karsten neemt hem zelf. Iedereen verzamelt zich in het doelgebied, omdat de bal voorgezet lijkt te gaan worden. Maar Karsten besluit het in een keer te proberen en de bal eindigt hoog en strak in het doel. De verdiende voorsprong is daar, 1-0! De jongens gaan op dezelfde voet door op zoek naar een tweede goal. Halverwege de eerste helft is er nog een monsterkans voor Karsten die een op een op de keeper van SHO af kan na een bekeken pass van Joost. Helaas verdwijnt de bal net naast de goal. Achterin wordt er trouwens strak verdedigd en geven Melo, Daniël M. en Daniël de S. weinig weg. Maarten heeft het dus relatief rustig. Maar hij weet wel met zijn verre uittrappen goed het spel naar voren te verleggen op die momenten dat er wat druk van SHO dreigt te ontstaan. Doordat er goed naar voren wordt gevoetbald krijgen we ook de nodige corners mee.  In een van die corners weten we voor de tweede keer het net te vinden.  Het is Daniël M. die de afgeslagen corner oppakt, niet twijfelt en knalhard uithaalt, 2-0!

Na de rust lijkt de concentratie wat te verslappen en hierdoor krijgt SHO wat meer gelegenheid om eruit te komen. Ook bij een corner die SHO mag nemen, wordt er even niet voldoende op de tegenstanders gelet en kan een SHO speler vrij intikken. Hierdoor wordt het eigenlijk nog onnodig spannend, maar de jongens lijken op tijd weer bij de les en pikken het goede spel uit de eerste helft weer op. Joshua levert op het veld de nodige strijd en verovert heel wat belangrijke ballen. Voorin is ook Sebastiaan nadrukkelijk op zoek naar zijn goaltje en gooit er de nodige dribbels uit. En niet zonder succes, want op een gegeven moment is hij de boomlange laatste verdediger van SHO voorbij gedribbeld. Na de bal voor zijn favoriete rechter te hebben gelegd, kan hij afdrukken en jawel, de 3-1! Dit is ook de eindstand en dus weer dezelfde uitslag als een week eerder.

Goed gespeeld mannen en tot volgende week op bezoek bij Overmaas.

Uw verslaggever,

F. An