Binnenmaas E6 tegen Oude Maas E4G  7 – 1 (2 – 1)

Vandaag 1 november de eerste wedstrijd van de competitie, waarin we weer een klasse hoger (6e) zijn gaan spelen.

De wedstrijd begint om 9 uur, waarbij de toeschouwers denken, dat de tegenstand van een wat hoger niveau is, dan de afgelopen 8 wedstrijden. Dit valt achteraf mee.
Na wat heen en weer spel, schiet Iris na 5 minuten de bal binnen met een mooi afstandsschot.  Gelijk hierna zijn er nog kansen voor Jesper en Dylan, maar deze gaan op de paal en naast. Hierna komt de tegenstander op onze helft, maar Mark komt ver uit zijn doel, en werkt de bal weg.
Na 10 minuten weet Jesper weer door te breken, en lopt de bal met een beheerst “puntertje” in de goal. 2 – 0. Even later geeft Stan een mooie steekpass naar voren, maar de defensie van de tegenstander werkt deze bal weg over de achterlijn ; corner voor ons. Iris neemt hem, maar Dylan krijgt hem net niet lekker op zijn voet. Esmee schiet naar Joep, maar de bal komt terug op de helft van Binnenmaas. Oude Maas krijgt 2 kansen om op ons doel te schieten, maar gelukkig 2 keer naast.
Weer een doorbraak van Oude Maas, die nu toch wel wat sterker wordt. Tom werkt de bal weer eens goed weg, maar Oude Maas krijgt even later toch weer een kans; 2 – 1 in de 17e minuut. Het gaat nu over en weer. Dylan schiet weer hard op de keeper, maar dit resulteert in een corner. Iris en Joep krijgen nog kansen, maar helaas niet raak. Jesper komt in aanvaring met een tegenstander en dit levert net buiten de 16 meter een vrije trap op, voor de tegenstander. Mark heeft hem gelukkig. De bal gaat snel weer naar de goede helft, waar Iris weer de bal op het doel schiet, maar mist. Als Tom even later een uitbal in wil gooien, fluit de goed fluitende scheids Luuk, voor rust : 2-1 voor.

Na de rust, en ongetwijfeld een donderpreek van onze  trainer, zet de tegenstander gelijk druk, wat na 2 minuten  resulteert in een schot op onze paal . Via Tom en een schot van Iris, krijgen we weer een corner. Iris neemt hem en Tom schiet hem genadeloos in het net ; 3 – 1 !
Na de aftrap schiet Esmee de bal weer naar voren, waarna Jesper de bal op de keeper schiet. Hij mist, maar Dylan schiet hard binnen. 4 – 1 .
Even later komt de tegenstander voor ons doel. De bal glijd uit Mark zijn handen, maar met een snoekduik haalt hij de bal toch nog van, of net voor de lijn weg. Lisa van de tegenpartij schiet even later de bal naar Tom. Oeps roept ze, wat haar trainer en de supporters van Binnenmaas  toch wel een lach bezorgt.
In de 8e minuut neemt Jesper een corner en Tom schiet de 5 – 1 binnen .
Hierna volgen nog meer schoten op het doel van de tegenstander. Maar na een actie, waarbij Jesper 2 man van Oude Maas uitspeelt, maakt hij de 6 – 1.
Even later schiet de tegenpartij weer net naast, maar de corner die hieruit volgt, word door Joep vakkundig overgenomen, waardoor we weer op de helft van de tegenstander zijn. Hier wordt Esmee gevloerd door de tegenstander. Even later heeft Iris nog een kans en schiet Stan over. Ook Tom schiet op de keeper, maar deze kan er net bij. Maar dan komt Dylan Robben in actie. Hij omspeelt 3 spelers van Oude Maas en schiet de bal op de keeper, die hem net pakt.
Bijna iedereen heeft nu nog kansen, maar Stan scoort uiteindelijk in de 24eminuut van de tweede helft de 7 – 1 .
Hierna hebben we nog een sponsincident bij de tegenstander, maar zodra de bal weer in het spel komt, fluit de scheids af.
Het was een mooie wedstrijd, de 9egewonnen op rij, waarin iedereen weer heeft laten zien dat we elke wedstrijd een beetje groeien. Met dank aan onze trainers.

Een enthousiaste supporter.