The Godfather

De meesten van ons kennen m wel, de geweld(ad)ige trilogie over het wel en wee van de familie Corleone, met o.m. de toen nog jonge Al Pacino. De fameuze Marlon Brando vertolkte de hoofdrol en regeerde met harde hand als ‘vader van de familie’ (The Godfather/Don Corleone). Wanneer je ouder dan 12 jaar bent en je kent deze klassieker niet…. koop de trilogie, download m of kijk m op bijvoorbeeld Netflix. Maar wat heeft dat met het 7e te maken vraagt u zich af??? Nou, wij hebben ook een Godfather, bij sommigen beter bekend als Jaap. Jaap regeert met harde hand – streng maar rechtvaardig – over onze familie. En Jaap was afgelopen week not amused over de verrichtingen van en de onderlinge spanningen binnen onze Corleone familie, beter bekend als Binnenmaas 7. De hele week werd er druk overleg gepleegd met de Consiglieri en zaterdag werden we gesommeerd om een kwartiertje eerder in de kleedkamer te verschijnen. Jaap gebruikte – net zoals Marlon Brando destijds – de wereldberoemde woorden ‘I’m gonna make you an offer you can’t refuse’. Er werd eenheid binnen de familie geëist en 3 punten, anders zou er met harde hand worden opgetreden. Gelukkig was de vrede vorige week al getekend en mede door de strenge woorden van onze Godfather waren we zo scherp als een mes om het drama van vorige week (voor zover dat nog kan) weg te poetsen. Het halve elftal ging op de schop, 2 middenvelders speelden centraal achterin en 2 verdedigers speelden op het middenveld. IJVV was een fysiek sterke tegenstander met een paar snelle spitsen en diepgaande middenvelders. Het was dus zaak om geconcentreerd te blijven en geen ruimte weg te geven. Vanaf seconde 1 stonden we prima en gaven we vrijwel niets weg. Ook creëerden we zelf niet zo heel veel. Zo zag her er in het begin niet naar uit dat er misschien wel voor de 4e keer op rij 10 doelpunten zouden vallen in een wedstrijd van ons. Toen Leon de verlossende 1-0 aantekende en Yonne… ja u leest het goed… YONNE een cadeautje van de keeper uitpakte was het toch binnen 20 minuten 2-0. Na 25 minuten viel uit het niets de 2-1 en hadden we het een paar minuten moeilijk. Zo werd een afgeslagen corner keihard tegen Roger’s borstkas geschoten, waarbij De Zwervers schreeuwde om een penalty. Bij de volgende corner raakte Pietertje – op de voor hem zo kenmerkende wijze – de bal weer eens geheel verkeerd. De bal kwam bij Jof terecht, die hem oppakte. Onze tegenstander schreeuwde moord en brand om een vrije trap, maar Jof hervatte het spel snel en binnen 3 seconde scoorde Dave aan de overzijde de 3-1. 1 van onze tegenstanders vond het nodig de scheidsrechter uit te schelden (iets dat lijkt op broodzak). Dat koste hem een gele kaart en 10 minuten tijdstraf. In die 10 minuten bleven we optimaal geconcentreerd spelen en beslisten we – via 2 x Dave – de wedstrijd. Met 5-1 gingen we rusten. In de 2e helft had onze tegenstander en geen zin meer in, dat kwam (ook) ons spel niet ten goed. Richard benutte een penalty (6-1) na een overduidelijk gevalletje hands, Dave scoorde de 7-1, Pietertje kopte een corner van Jesper binnen (8-1) en Jesper was het eindstation van een prachtige aanval (9-1), waarbij Richard de bal zeer fraai breed legde. Met nog 18 minuten te gaan hadden we makkelijk de 10 kunnen halen, maar het gebrek aan motivatie bij onze tegenstanders leidde tot een gebrek aan scherpte bij ons. Dave was nog dicht bij de 10-1, zijn mooie boogbal eindigde op de paal. Daniel verzuimde de mooiste aanval van de dag te promoveren tot onze 10e treffer en zo misten we er nog een paar. De scheidsrechter vond het na een minuut of 87 wel mooi geweest, wij ook, onze tegenstander helemaal. Ik ga niet lopen verkondigen dat het vandaag zo fenomenaal was, daarvoor was de tegenstand te gering. Wel voerden we allemaal onze taak uit, coachten elkaar positief en de stemming was na deze vette overwinning opperbest! Inmiddels zijn we (met 6 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 20 voor en 11 tegen!!)  gestegen naar plek 3, slechts 1 punt achter de nummers 1 en 2, die elkaar volgende week bestrijden. Als we zelf winnen bij SHO en de koplopers spelen onderling gelijk, dan stijgen we naar de 1e plaats! Laten we er in ieder geval alles aan doen om zelf te winnen en te blijven winnen.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar