Over de splinter en de balk

Ploon had t te druk om de deadline te halen (maandag 12 uur), daarna was Ploon een paar dagen weg. Vandaar dat dit verslag 1 week na dato geschreven is. Het verslag van de wedstrijd van vandaag zal wel tijdig klaar zijn. Goed, vorige week zaterdag mochten we aantreden in de 2e ronde van de beker tegen Goudswaardse Boys 2. Het was weer zo’n zaterdag….. de doelpunten vielen wederom als rijpe appels van de boom. Voor de rust 5 en na de rust 5, waarmee we keurig het gemiddelde van de laatste weken (minimaal 10) in stand hielden. Helaas waren er slechts 4 van deze 10 doelpunten voor ons en 6 voor Goudswaardse Boys, waarmee het bekeravontuur op een prachtige zaterdagmiddag in medio oktober in mineur eindigde. Roger scoorde de bijzonder fraaie 1-2, een ‘gewoon fraaie’ 2-3. Dave scoorde de 3-4 en na een mooie solo de 4-6. We liepen dus de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Ook bij 4-6, toen de koppies al hingen, hadden we nog steeds volop kansen om gelijk te maken, maar t mocht vandaag niet lukken. Goudswaardse Boys versloeg ons met het spelletje waar wij juist zo goed in zijn!! Het zat er die zaterdag gewoon niet in, we hadden veel pech (paal en lat), misten veel kansen, speelden niet slim en achterin leek het wel de FC Gatenkaas ipv de FC Binnenmaas. Een aantal spelers heeft nieuwe schoenen en het leek soms wel alsof de dozen er nog steeds omzaten. Tijdens de wedstrijd was er veel commentaar op elkaar (daar gaat niemand beter van spelen!), dat ging uiteraard na afloop door. Dat ging ongeveer zo: De verdediging vond dat de keeper verder van zijn goal moet spelen, er meer verdedigd moet worden door het middenveld en er meer van de vele kansen benut moeten worden, vooral met dat laatste waren ze op het middenveld helemaal eens en voorin vonden ze dat het achterin een gatenkaas was. Iedereen had gelijk, er was van alles mis, maar we zagen vooral de splinter in het oog van de ander en niet de balk in ons eigen oog. Het is zeer positief dat iedereen graag wil winnen en zwaar teleurgesteld is na een nederlaag, maar we moeten ook vooral naar onszelf kijken en niet alleen naar de ander. ‘s Avonds, toen de grootste kruitdampen waren opgetrokken bleek (vrijwel?) iedereen die avond toch goed in de spiegel gekeken te hebben en de balk in zijn ogen oog te hebben gezien. Vandaag mogen we proberen het recht te zetten tegen IJVV De Zwervers 7. Als ik lees wat er deze week allemaal op de groepsapp heeft gestaan gaan we vandaag als team een goed resultaat neer zetten! Ik reken op jullie boys!

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar