FC Binnenmaas moest het zaterdag 18 oktober opnemen tegen SEV uit Leidschendam spelend in de 3e klasse A. FC Binnenmaas miste vandaag de gebroeders Van der Stel en keeper Erwin Fortuin en ook trainer Leo Dekker was door een familieweekend verhinderd. Daar stond tegenover dat Sven Beckers weer eens wedstrijd om het “echie” kon spelen. SEV was met de bus naar de Lange Weide gekomen voor maar 1 ding:  doorgaan in de beker. Het startte zeer gretig waar Binnenmaas er ongeconcentreerd en ongeïnspireerd bij liep. Hierdoor stond het al na 9 minuten 0-2.

Na 5 minuten werd een corner vanaf links door iedereen bij de eerste paal gemist en de spits kon daardoor de bal in het vijf metergebied zo in het doel tikken.0-1
In de 9e minuut werd er een overtreding door Bas de Kruijff gemaakt op de rand van de zestien wat hem ook nog een gele kaart opleverde. De bal werd schitterend en onhoudbaar achter doelman Kevin Ipskamp in de kruising geschoten.0-2
SEV bleef goed combineren en kansen creëren en Binnenmaas kon hier weinig tegenover stellen,buiten wat speldenprikjes met diepe ballen.
In de 19e minuut werd het 0-3 na een lange bal vanuit het middenveld die de spits zo vrij mocht inkoppen. Het werd zelfs 0-4 na een dubbele een-twee dwars door de defensie van Binnenmaas en de bal verdween in de lange hoek.
In de 37e minuut kon Binnenmaas eindelijk iets terug doen en na een goede actie van Desi Sanderse kon Johnnie Maijers afdrukken 1-4
In de tweede helft kwam Binnenmaas iets beter uit de kleedkamer maar SEV bleef de betere ploeg.Zij kwamen dan ook op 1-5 na dom balverlies op het middenveld.
Maar hierna deed de nummer 8 van SEV iets onbegrijpelijks. Na een duwtje in zijn rug schopte hij zo hard na dat de scheidsrechter niets anders kon doen dan de rode kaart te tonen.

Binnenmaas kon hierdoor beter in de wedstrijd komen en na een goede actie van Leutrim Hoxhaj kon Danny Maijers de 2-5 aantekenen.
Maar na 75 minuten moest doelman Kevin Ipskamp na een botsing buiten de 16 meter het veld verlaten. Door een miscommunicatie was er geen reserve keeper aanwezig en moest Desi Sanderse het doel verdedigen. Dit deed hij niet eens onverdienstelijk en hield zijn doel zelfs schoon met twee reddingen. Binnenmaas kon ook geen echte kansen meer creëren en hierdoor bleef de stand 2-5. Hierdoor bekert SEV verdiend verder.

Het is te hopen dat Binnenmaas volgende week uit een ander vaatje tapt en weer als team gaat spelen en de spelers eerst naar hun eigen prestatie kijkt en dan pas naar die van iemand anders. Want  tegenstander SC Feyenoord heeft waarschijnlijk nog meer kwaliteit dan SEV.

foto 2 FCB-SEV

foto 3 FCB-SEV

foto 4 FCB-SEV