FC Binnenmaas E7 eindigt als eerste in de bekercompetitie.

Het begin van het seizoen, de ouders krijgen te horen waar hun kind zal gaan spelen en de eerste trainingen gaan beginnen. Met Damian de Jong, Randy Peek, Mohammed Safarali, Maurits Wielaart, Job van Gastel, Sander Beekhuizen, Nick Rijsdijk, Nick van Essen en Jesper Lammeree begonnen we het seizoen met de E7 van FC Binnenmaas. Na een aantal trainingen hadden we al door dat dit echt een leuk team was met verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten maar het was zeker ook een team. We speelde al snel een oefenwedstrijd tegen de E6 waarin duidelijk werd dat dit team echt wel kon voetballen, de wedstrijd werd dan ook terecht gewonnen. Nog geen week later waren er diverse spelertjes in diverse E-elftallen weggegaan bij Binnenmaas, hierdoor moesten wij helaas afscheid nemen van Jesper die aan de selectie van de E6 werd toegevoegd. De eerste wedstrijden werden gespeeld en het ging allemaal vrij gemakkelijk, niet alleen door de tegenstander maar de mannen speelde ook gewoon erg goed. Er werd elke week goed getraind en de dingen de we trainende zag je weer terug in het veld, als trainer/begeleider ben je daar natuurlijk heel erg blij mee. Na de 5-1 winst op ‘s-Gravendeel namen we direct afstand van onze concurrent waardoor de spelers al gauw doorkregen dat ze misschien wel eens eerste in de poule konden worden. Met nog twee wedstrijden te gaan mochten we eerst naar OFB, deze stonden op de 7de plek en zou op papier geen probleem moeten opleveren, echter bleek deze dag wel dat alleen trainen op kunstgras heel nadelig kan zijn. Het veld was net gemaaid en heel nat, de bal bleef continue hangen in het gemaaide gras en de bal werd steeds zwaarder van het water, ze kregen de bal gewoon niet rond gespeeld. Daar kwam nog eens extra bij dat we geen wissels hadden, daar er 1 speler ziek achter was gebleven. De mannen hadden het duidelijk erg moeilijk op dat zware veld en toch was het mooi om te zien dat ze echt hard voor elkaar wilden werken en bleven gaan. De 3-5 overwinning was dan ook terecht en waren nog maar 1 wedstrijd verwijderd van die eerste plek in de bekercompetitie en aan 1 punt hadden we genoeg. De mannen wisten het al zeker ze zouden kampioen worden en wisten al te vertellen hoe ze het zouden gaan vieren; met kleren aan de douch in. Dus tijd voor ons als trainers/begeleiders om ze weer met beide voetjes op de grond te zetten en ze duidelijk te maken dat ze eerst maar eens moeten gaan winnen. De trainingen in de week voor die laatste wedstrijd ging ieder geval erg goed en ze probeerde echt iets te leren van hun trainers en ze lijken er dus klaar voor. Het is zaterdag 18 oktober de laatste wedstrijd van de beker en dit maal tegen DBGC E3. De wedstrijd begon en het was al heel snel duidelijk dat ze echt last hadden van wedstrijdspanning, ze speelde niet tegen DBGC maar meer tegen zichzelf. Wel creëerde we genoeg kansen om een voorsprong te nemen maar ontbrak het aan de scherpte, tegen het einde van de eerste helft, toen het nog 0-0 stond, vroegen de kinderen al wat er zou gebeuren als we gelijk zouden spelen. Dat tekent natuurlijk wel hoezeer ze ermee bezig zijn, met een gelijk spel zouden ze overigens nog steeds eerste staan. In de rust hebben we alleen even de puntjes op i gezet en verder maar laten gaan, heb gewoon plezier en doe wat we hebben afgesproken. Dat had gewerkt want de tweede helft kwamen ze al snel los en het zelfvertrouwen groeide weer toen er al snel 2 goals vielen. De rest van de tweede helft was weer een eenrichtingsverkeer met als eind uitslag 6-0 en dus zijn de mannen kampioen!!! Deze knappe prestatie werd natuurlijk gevierd met een mooie beker, een bosje bloemen, een patatje, wat drinken en uiteraard die douch met kleren aan. Mannen, nogmaals gefeliciteerd jullie hebben er hard voor gewerkt en hebben het echt goed gedaan. Verder willen wij nog iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze leuke laatste wedstrijd van de beker, de mannen hebben er erg van genoten. Uiteraard ook alle supporters die de jongens hebben aangemoedigd, hartelijk bedankt en op naar de volgende ronde zou ik zeggen, waar we wat meer tegenstand kunnen verwachten.

De Trainers/Begeleiders