Ouderwets weekje 7e

Na de ‘uitglijder’ bij Spijkenisse en de afzegging door IJVV de Zwervers vorige week stonden we wel erg laag op de ranglijst. De tegenstander van vandaag – Heinenoord 4 – Stond fier bovenaan. Aangezien we graag bovenin mee willen draaien was de opdracht duidelijk, winnen!! Afgemeld waren keeper Joff (vakantie), komeet Raymond (enkel) en ‘sterkhouders’ Daniel (klussen) en Roger (feestje). Jurrian stond niet aangemeld dus de spoeling was erg dun. Oh ja… ons Pietertje was ook nog afgemeld (klussen). Op zaterdag begonnen we al te lobbyen en te masseren. Jurrian meldde zich aan, Roger voor alleen de 1e helft, ons Pietertje voor de hele wedstrijd en op vrijdag belde ook Daniel dat ie – indien nodig – wilde komen. Inmiddels hadden we 13 1/2 man en dat was voldoende. Klasse boys!! Goed, Heinenoord 4 dus, een ploeg waartegen we alleen in de 8e klasse (het seizoen 2008/2009) speelden. Het werden 2 enerverende wedstrijden. De bar koude uitwedstrijd op een stijf bevroren kunstgrasveld werd de match van het jaar. Via 0-1, 2-1, 2-3, 4-3 werd t uiteindelijk 4-5 met Spanjool Cees van Steen – wie kent hem niet – die met zijn 1e doelpunt ooit  matchwinner werd! Inmiddels spelen we een verdiepinkje hoger en zijn beide ploegen er een stuk op vooruitgegaan. We kwamen aan in de stromende regen en de 1e die ik zag was: Linke Linker, onze keeper van vandaag. Die vroeg of Raymond er niet bij was, want Linke heeft geen handschoenen en Ray (die beloofd had handschoenen te regelen) heeft geen rijbewijs! Dat werd een puzzeltje. Tal van oplossingen werden bedacht, uiteindelijk bracht een keeper van Heinenoord uitkomst en leende zijn handschoenen uit. TOP!! Bij de aftrap was het gelukkig droog. Vanaf de aftrap leden we wat knullig balverlies, we keken achterin even rond om te kijken hoe we ‘stonden’ en toen we een fractie van een seconde later weer naar voren keken stond Dave oog in oog met de keeper en was het 0-1, na 30 seconde spelen. Dat is nog eens een droomstart!! Heinenoord was alles behalve geknakt. Ze gingen volop op jacht naar de gelijkmaker. Wij speelden vandaag 4-4-2 en onze tegenstander speelde over het hele veld 1 op 1. Ondanks dat we met 4 middenvelders speelden kwamen we telkens een mannetje tekort op het middenveld. Het duurde wel tot na de 1-1 gelijkmaker voor we doorhadden hoe we de angel uit hun spel moesten halen. Onze laatste man ging op het middenveld helpen en met een 3-5-2 opstelling liep het stukken beter. In de 1e helft liepen we met prima voetbal uit naar 1-2 (prachtige aanval van achteruit afgerond door Dave) en 1-3 (Dave) na een aanval over rechts. De 1-4 werd onterecht afgekeurd, verhinderd door de paal, het missen van een paar goede kansen en een aantal Huntelaar – Van Persie momentjes. Ook Heinenoord was een aantal malen dicht bij een doelpunt, maar wij hebben Linke Linker!! In de rust moest Roger weg, werden Yonne en ondergetekende gewisseld en kwamen Leon, Jesper en JC in het veld (aardige bank). Het werd een knotsgekke 2e helft. Jesper schoot binnen een minuut op de lat en na 48 minuten stond het 3-3, na een foutje achterin en een penalty (overtreding werd net buiten de 16 gemaakt werd). Dat alles kwam omdat we door de wissels weer 4-4-2 speelden en geen 3-5-2. Dan zit je zo te balen en vrees je wederom een Spijkenisse scenario (na 1-3 voorsprong met 6-4 verliezen). We schakelden weer naar 3-5-2 en scoorden vrij snel de 3-4, Leon veroverde de bal op de laatste man en schoof simpel binnen. Nog geen minuut later mocht Dave door in buitenspel positie en dat was 3-5. Vanaf de aftrap scoorde Heinenoord de 4-5 en spartelde nog even tegen. De 4-6 van Jesper na – niet egoïstisch breedleggen – door Dave was de doodsteek. Even later mocht Jesper (eveneens in buitenspelpositie) alleen op de keeper af en tekende de 4-7 eindstand aan. Met een beetje meer overleg en minder voor eigen kans gaan hadden we de score nog verder uit kunnen bouwen. Bij 4-7 bleef het. Een aantrekkelijk en sportieve wedstrijd tussen 2 vrijwel gelijkwaardige ploegen, waarin wij veel strijd leverden en hun sterkte punten beter neutraliseerden dan zij de onze. Na 2 wedstrijden staat we op 3 punten, met een doelsaldo van 11 voor en 10 tegen. Ouderwetse cijfers voor het 7e, never a dull moment!! Tot volgende week.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar