Na een goede competitiewedstijd gespeeld te hebben afgelopen week tegen V.V.O.R en een zeer geslaagde vriendschappelijke wedstrijd tegen Strijen gingen de mannen van Leo Dekker met veel vertrouwen naar de volgende tegenstander GSC/ODS. Een tegenstander met nul punten en nul gescoorde doelpunten.

Tot de 21e minuut was er niet veel te beleven en dus ook weinig tot geen kansen.
In de 21e minuut was het GSC/ODS die op het doel van FC Binnenmaas kon schieten, maar het schot ging net over.
In de 26e was het Binnenmaas die een vrijetrap kreeg, Desi Sanderse wist deze bal wel te koppen maar deze ging ook net over het doel.
In de 30e minuut kreeg Binnenmaas opnieuw een vrije trap, dit was aan de rechterkant van het veld. Charlie de Graaf legde bal prima in het 16 metergebied waar Kevin Kuijer de bal goed inkopte, maar de doelman van GSC/ODS wist deze met een mooi showduik te pakken.
In de 34e minuut was het eindelijk raak voor FC Binnenmaas, door een goede actie van Sjoerd van der Pers kwam de bal terecht bij Desi Sanderse, Desi schoot de bal van net buiten het 16 metergebied laag in de rechterhoek en dat betekende de 0-1 voorsprong.

De 2e helft was anders, FC Binnenmaas voelde dat er meer te halen was dan een 0-1 overwinning.
In de 50 minuut was het Kevin Kuijer die aan de rechterkant een goede voorzet wist te geven, Remco van der Stel die op het juiste moment was ingelopen kon de bal op doel koppen, maar deze ging recht in de handen van de doelman.
In de 63e minuut was er weer een gevaarlijke aanval van FC Binnenmaas, Jordy Baars gaf de bal mee aan Sjoerd van der Pers die alleen op de doelman van GSC/ODS kon, maar deze doelman had al eerder laten zien dat het een prima keeper is en wist te voorkomen dat Sjoerd de 0-2 kon maken.
In de 67e minuut was de eerste wissel van Leo Dekker, Johnny Maijers kwam in het veld en Remco van der Stel kon uitrusten.
3 minuten later kreeg de nummer 11 van GSC/ODS zijn 2e gele kaart en dat betekende dat Binnenmaas nog meer ruimte ging krijgen.
Dit was ook het moment waar Binnenmaas nog een keer ging wisselen, Charlie de Graaf verliet het veld en Leutrim Hoxhaj kwam er voor hem in de plaats.
Kort daarna wisselde Leo Dekker voor de 3e keer, Desi Sanderse die eerder in de eerste helft de 0-1 wist te maken mocht naar de kant en Sander de Heus werd ingebracht.
In de 79e minuut was het Sander de Heus die alleen op de doelman af kon gaan, maar opnieuw zat de doelman van GSC/ODS Binnenmaas dwars om de 0-2 te maken.
Toch was het een minuut later raak, Sjoerd van de Pers gaf een prima bal aan Kevin Kuijer en nadat Kevin deze binnenschoot mocht FC Binnenmaas eindelijk voor de 2e keer juichen.
Nog geen minuut later kon Sander de Heus opnieuw alleen op de doelman af, maar deze keer wist Sander de doelman zeer beheerst uit te spelen en de stand naar 0-3 te brengen.
Nu was Binnenmaas niet meer te houden en Sjoerd van der Pers wist via de linker kant Kevin Kuijer te vinden die knap hoog in het doel de 0-4 wist te maken.
Sander de Heus bepaalde uiteindelijk eindstand op 0-5 en is de eerste overwinning een feit.

Binnenmaas heeft laten zien dat ze op de goede weg zijn en als ze deze lijn doorzetten dan kunnen we nog een hoop verwachten.

Opstelling FC Binnenmaas:

Erwin Fortuin, Jordy Baars, Charlie de Graaf, David Engels, Leon van der Stel, Mike Post, Bas de Kruijff, Kevin Kuijer, Sjoerd van der Pers, Desi Sanderse en Remco van der Stel:
Wissels: Milton Keeldar, Leutrim Hoxhaj, Sander de Heus, Johnny Mayers en Kevin Ipskamp

sjoerd1