de 1e competitiewedstrijd

Na 4 overwinningen in 4 ‘opwarmertjes’ (1 oefen en 3 beker) begon dan eindelijk de competitie. In de veel te lange zomerstop vonden er een groot aantal mutaties plaats en de selectie is inmiddels overcompleet. We hebben zelfs 3 keepers….. Althans normaal gesproken dan, want keeper 1 (Joff) was op vakantie, keeper 2 (Danny W) was op vakantie en keeper 3 (Roger) moest werken. Dave had vroeger ooit gekeept, maar was bij ‘NBSVV uit, vorig seizoen’ als ‘voorgoed ongeschikt’ aangemerkt, ik ga er stiekem een beetje vanuit dat ie ook expres een paar ballen liet gaan, omdat ie veel te graag zelf scoort šŸ˜‰ Ā Gelukkig hebben we nog Raymond in de ploeg, die in zijn carriĆØre inmiddels 90 minuten ervaring had als keeper. De reis naar Spijkenisse was ook weer een verhaal apart, uw verslaggever reed vooruit als verkenner en gaf alle knelpunten door aan de ‘verzamelde gang’ die vanaf Binnenmaas vertrok. Om 3 uur moesten we beginnen en om 8 minuten voor 3 arriveerde de laatste auto, met de tenues. Een allesbehalve ideale voorbereiding tegen een tegenstander die ook zijn 3 bekerwedstrijden (dik) won. Godfather Jaap had een iets afwachtende speelstijl in gedachten en dat pakte prima uit. We waren scherper en beter dan onze tegenstander en begonnen eindelijk ook weer eens goed. Na 10 minuten stond het al 0-2, na een prima 1-2 tussen Dave en Richard (goal Dave) en een schitterende pas over 40 meter van Daniel, die Jesper beheerst afmaakte. Het hadden er toen zelfs al meer dan 2 moeten zijn. Na een kwartier viel de 1-2, omdat een diepe bal precies tussen 2 man in kwam, er was even twijfel wie er naar toe zou gaan. Die seconde van twijfel was ‘dodelijk’. Vrijwel direct na de 1-2 brachten we via Dave de marge weer op 2, na een prima aanval die van achteruit opgezet werd. Terwijl wij verzuimden om afstand te nemen raakte Raymond geblesseerd bij een corner. Hij kon de achterballen niet meer nemen, had last, ons spel werd minder (we hadden onze handen continu vol aan hun aanvallers, hun enige sterke linie). Vlak voor rust viel uit het niets de 2-3, een simpel boogballetje dat door een fitte keeper gewoon gepakt zou zijn geworden, maar niet door een geblesseerde invallerkeeper. Zo gingen we niet met 1-5 maar met 2-3 rusten. In de rust werd er een blik opengetrokken in Spijkenisse en kwam er een spits bij die vorig jaar nog in het 1e elftal van een 1e klasser speelde. Raymond werd vervangen door onze clown, Yonne, die normaal alleen honkballen vangt en die niet weet wat een keeper wel en niet mag (Top gedaan kerel, dat je je ook hier weer voor aanbied!!). Dit leidde regelmatig tot comedy capers taferelen en concentratie- cq balverlies. Pietertje bewees net na rust weer eens waarom we hem Pietertje noemen en verzuimde de 2-4 te maken. Uit de tegenaanval scoorde Spijkenisse de 3-3. Vrijwel direct vanaf de aftrap ging Dave alleen op de keeper af, omspeelde hem en de keeper trok aan de noodrem. Geel, 10 minuten tijdstraf en een andere keeper op het doel. Met 10 man was Spijkenisse gevaarlijker dan wij. Toch scoorden wij vlak voor het verstrijken van de tijdstraf de 3-4, opnieuw Dave. 2 minuten later brak Dave opnieuw door, gaf perfect voor op Ardy, die helaas de lat raakte in plaats van de wedstrijd op slot te gooien. Niet veel later maakte Daniel een overtreding, gaf een tegenstander hem een tikkie terwijl Daan hem een hand wilde geven en stuurde de scheidsrechter opnieuw een tegenstander weg. De vrije trap werd (ook onhoudbaar voor een topkeeper) van 25 meter afstand in de bovenhoek gepoeierd, dat deed wel wat met ons. Toen we met ene man meer ook de 5-4 nog om ons oren kregen en we eigenlijk kapot gespeeld waren door hun goede aanvallers was t min of meer al beslist. We waren nog 1x dicht bij de gelijkmaker, maar doordat er nog meer ruimte kwam vanwege ‘alles of niets spelen’ kon de 6-4 en de definitieve genadeklap niet uitblijven. Jammer maar helaas, we weten weer waar we staan! Komende zaterdag IJVV de Zwervers gaat blijkbaar niet door, dus bij Heinenoord 4 uit over 2 weken hebben we weer de kans om wat recht te zetten. We hebben geknokt voor wat we waard waren, dat was vandaag niet genoeg. Rest me nog 1 ding: Sinds ik bij Binnenmaas speel was dit mijn 5e wedstrijd uit bij Spijkenisse en voor de 5e maal hadden we een uitstekende scheidsrechter!!

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar