FC Binnenmaas E6 – SCO’63 (5-1)

Vandaag eindelijk na 2 uit wedstrijden, een thuis wedstrijd op De Lange Weide. De druk ligt vandaag een beetje bij ons. Als koploper krijg je te maken met deze externe factor. Op de trainingen is hier dan ook al diverse malen op gewezen. Iedereen heeft er zin in en wil WINNEN vandaag. We begin fris en fruitig en laten het balletje lekker rond gaan. Dit resulteert in wat speldenprikjes maar nog geen grote kansen. SCO is een wat fysiekere tegenstander dan wij. De bal wordt vanuit het centrum door Tom naar voren gespeeld waar Joep de bal ontvangt de verdedigers om speelt en scoort 1-0. Dit brengt wat rust in ons spel en de tegenstander krijgt minder grip op ons. Via de linkerkant creëren we nog kansen maar zijn we net niet efficiënt genoeg. We voeren de druk op en dit resulteert in een corner. Jordy neemt de corner welke scherp voor komt en niet goed wordt verwerkt door de keeper van SCO 2-0. Hierna komt SCO iets beter in hun spel maar Mark houdt z’n doel schoon tot aan de rust.

We starten de 2e helft fel en Iris zet goed druk.  De bal komt via Dylan voor bij Iris, die de keeper test. Helaas ligt de keeper in de weg maar heeft de bal niet onder controle. Joep is er snel bij en scoort 3-0.

We blijven lekker voetballen en er wordt goed gecombineerd. De verdedigers leggen het spel goed breed en zoeken ook zelf de diepte. Tom die start nog eens een rush naar voren maar helaas. Na erg goed samen spel via Stan en Jesper komt de bal bij Jordy. Die zet de bal voor op Iris. Iris neemt aan en speelt naar Dylan. Die haalt uit met z’n linker en de keeper van SCO hoorde deze bal alleen maar langs hem heen gaan. 4-0. We worden iets te makkelijk en de concentratie is even weg. Via een spaarzame uitbraak komt SCO eruit en verliezen we de bal aan de rechterkant. De spits van SCO blijft cool en passeert Mark die de bal net onder hem door voelt gaan. Jammer 4-1. De koppies gaan niet hangen en we gaan weer lekker voetballen. Goed combinatie spel in onze achterhoede. Esmee krijgt de bal van Stan. Esmee geeft een prachtige cross bal op Joep. Die ligt op snelheid en twijfelt geen moment hij schiet de bal in de goal 5-1. In de navolgende minuten krijgen zowel Tom, Jesper en Iris nog kansen op een treffer maar helaas.

Dit was weer in hele goede wedstrijd waarin we eigenlijk geen moment onder druk zijn komen staan. Met ELKAAR hard blijven werken dan valt er nog veel te genieten voor jullie en voor de supporters.

De trouwste supporter.