3de Bekerwedstrijd

Het was eindelijk weer zaterdag. Vandaag zouden wij aantreden tegen NSVV 5. Iedereen keek erg uit naar deze wedstrijd aangezien wij voor het eerst sinds jaren weer een ronde verder kunnen bekeren. De corvee ploeg had het ook heel professioneel aangepakt door alle shirtjes en broekjes op nummer op te hangen in de kleedkamer. Onze trainer Jaap stond er zelfs van versteld dat de meeste nog vroeger dan normaal al omgekleed in de kleedkamer zaten. Na een week gepuzzeld te hebben had Jaap de opstelling ook gereed, helaas gooide het viaduct bij de A29 roet in het eten waardoor de opstelling vlak voor aanvang weer gewijzigd werd. Dan de wedstrijd zelf. We begonnen zoals elke week een beetje zoekend. Er werd weinig gecombineerd en vrijwel alleen maar de lange bal gespeeld. Dit tot onvrede van de voorhoede. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen we iets beter in ons spel en werd er meer gecombineerd. Vanuit de verdediging werd er beter gecoacht. De speelwijze van NSVV was al snel duidelijk zij moesten alles hebben van de lange bal. Het enige wat hun spitsen dan vergaten was de buitenspelval, wat al snel tot veel frustratie leidde bij menig NSVV-speler. Helaas voor ons viel de bal wel een keer goed voor hun spits die beheerst de 0-1 binnen schoot. Wij lieten ons niet kennen en voetbalde onszelf steeds beter in de wedstrijd wat leidde tot enkele kansjes. Alleen na slordig uitverdedigen viel zelfs de 0-2. Gelukkig voor ons was het snel hierna rust. Waarin onze coach Jaap een aantal wissels toe. Het was voor iedereen wel duidelijk wat de bedoeling was voor de tweede helft. Meer combineren en veel meer strijd leveren. Vanaf het begin van de tweede helft merkte je aan alles dat we wilde winnen en iedereen streed voor elke meter. Na talloze combinaties op het middenveld kwam de bal bij Jesper aan de rechterkant. Hij gaf de bal voor op Reimar die deze bal fantastisch binnen kopte, menig Eredivisie spits zou hier jaloers op zijn. Deze goal was een aanzet voor een stormloop op het doel van NSVV, met onder andere een mooi schot van Roger op de paal. Iedereen voelde dat de gelijkmakende treffer in de lucht hing en al helemaal toen Roger vanaf de linkerkant de 16 in kwam en met een mooie schwalbe een penalty versierde. Dit tot onvrede van NSVV waar hun centrale verdediger een gele kaart kreeg na commentaar op de prima leidende scheidsrechter. De penalty zullen we maar snel vergeten deze werd na zwak inschieten van Roger helaas gestopt. Vlak daarna kwam er een schitterde pass van Rik in de richting van Reimar alleen die stuitte op de keeper gelukkig was Davy er als de kippen bij om alsnog de 2-2 binnen te tikken. Dit was wel de nekslag voor NSVV die kwamen niet meer van hun eigen helft af. Gelukkig bleven wij goed combineren waardoor Roger met een afstandsschot zijn fout goedmaakte en de 3-2 aantekende. En dan een aanval die eigenlijk ons spel in de tweede helft weer gaf. Rick die goed instapte op een diepe bal van NSVV waarna hij Jesper inspeelde, die speelde op zijn beurt de bal diep op Davy die aan de linkerkant van het veld zijn man uitkapte en keurig het overzicht hield en zo de bal gaf op de inkomende Roger die bal beheerst de hoek in schoof en zo de eindstand aantekende 4-2. Deze tweede helft zal bij menig speler nog lang in het geheugen blijven, want iedereen wilde werken voor elkaar en er werd prima gecombineerd. Met als uitblinker de fantastisch coachende Daniel, die zorgde dat iedereen nu wel zijn positie hield. Al met al een prima tweede helft die wel tekenend is voor ons elftal. En zo hebben we onze Leider nog een prima verjaardagscadeau kunnen geven. En nu deze lijn doortrekken de competitie in, die volgende week start bij Spijkenisse uit

Jesper, Junior verslaggever.