De 2e bekerwedstrijd

Na 2 ruime overwinning in evenzoveel wedstrijden was het zelfvertrouwen uiteraard erg groot. Er waren vandaag 4 afwezigen: Mike, JC, Youri en Rik, 4 (s)lopers, van wie het gemis vorig seizoen niet op te vangen zou zijn geweest zonder hulp van buitenaf. Maar dit seizoen is alles anders, we zijn er zowel kwalitatief als kwantitatief op vooruit gegaan. Onze Grote Leider Japio (aka The Godfather) had ondanks deze absenties nog steeds 14 eigen spelers ter beschikking en kon zonder problemen een prima opstelling uit zijn maffiahoed toveren. De tegenstander van vandaag was Oud-Beijerland 3, de nummer 3 van vorig seizoen in onze competitie, waar we thuis met 4-3 van wonnen en uit met 3-2 van verloren na 2 zinderende wedstrijden. Zoals ook de voorgaande 2 wedstrijden was het begin bijzonder stroef (en ditmaal ook slap). Jaap had de opstelling in de ‘shuffle stand gemaakt’ en er stond een volledig nieuw centraal duo achterin. Maar na een minuutje of 10 had iedereen door waar de medespelers stonden en wat de tegenstander deed. Na een kwartiertje scoorde Roger de verlossende 1-0 en was het wachten op meer. In het daarop volgende halfuur was het voetbal gewaagd, spannend en een genot om naar te kijken. We verzuimden alleen de trekker over te halen of dachten dat we de bal alleen over de lijn mochten lopen. En als we dan eindelijk schoten dat stond de keeper in de weg. Gelukkig scoorde Roger vlak voor de rust de 2-0, een ruststand die veel hoger uit had moeten vallen. In de rust kwam Dave in de ploeg en vond uw verslaggever het nodig hem te prikkelen met de volgende woorden: ‘Dave, jij wordt dit seizoen geen topscorer’. 10 minuten na de rust bleek dat die motiverende woorden prima werkten. Via 3x Dave stond het 5-0. 20 minuten voor tijd scoorde hij ook de 6-0 en dat was voor ons het startsein om aan onze Grote Leider te gaan bewijzen dat we allemaal ook op andere posities kunnen spelen; vooral voorin! Daniel waarschuwde nog dat we gewoon geconcentreerd moesten blijven voetballen, alleen luisterden we niet. De 6-1 was het logische gevolg. Een minuutje later ging uw verslaggever heel simpel Roger aanspelen, maar het werd een ‘youtube waardig comedy capers gevalletje’, 6-2 dus. Joff behoedde ons nog voor de 6-3, waarna we toch maar weer in positie gingen lopen en onze taak uitvoeren, met de 7-2 en 8-2 van Dave als gevolg. Lekker gemiddelde 6 goals in 1 helft. Er werd nog onterecht een doelpunt afgekeurd, 2 x voor open doel gemist en er was nog een gevalletje van 5 x schieten voor 25 cent, dat geen doelpunt opleverde (wel veel hilariteit). Oud-Beijerland was achteraf erg blij dat we ze niet met 13-1 naar huis stuurden, hetgeen eigenlijk wel had gemoeten. Wij waren ontevreden over de opgetreden verslapping en desorganisatie, maar ja…. 8-2 blijft natuurlijk wel een prachtige uitslag. De 3e ruime overwinning op rij. Volgende week wacht NSVV 5, waartegen we ‘uit’ vorig jaar 2x kansloos verloren (beker en competitie) en thuis een zeer ruime overwinning boekten. Met de concentratie en instelling die we vandaag tussen minuut 10 en 70 toonden dan gaan we ook deze winnen! De bekerwedstrijden zijn leuk, maar in feite slechts oefenwedstrijden voor de competitie. Vanwege onze nieuwe aanwinsten krijgen we ook steeds weer meer en nieuwe supporters. Ook Potje die in mei jl afscheid nam kwam de 2e helft kijken. Kom zaterdag 14.30 gerust allemaal kijken bij onze volgende streekderby. Ook NSVV heeft een ploeg met prima voetballers, ik verwacht een zeer aantrekkelijke wedstrijd.

Ploon Knijnenburg, spelersmakelaar