FC Binnenmaas reisde voor de tweede competitiewedstrijd af naar Zwijndrecht om de degens te kruisen met Groote Lindt.De fysiek sterke ploeg begon beter aan de wedstrijd als Binnenmaas en de verdedigers hadden de handen vol aan handige aanvallers.

Bij een verre uitworp stond de verdediging niet goed en de doorgekopte bal kwam terecht bij Johnnie Mayers.Die probeerde de bal weg te werken maar raakte wel of niet de hand van de rechterspits en voor hem was het een koud kunstje om de bal achter Erwin Fortuin te knallen 1-0.Daarna was er nog meer pech voor de ploeg van Leo Dekker. Lennert Kleyweg ging fors door zijn enkel en moest er geblesseerd vanaf. Charlie de Graaf was zijn vervanger. Hierdoor ging Leon v/d Stel laatste man spelen en Richard v/d Wilt schoof door naar het middenveld. Hierna bleef “de Lindt” wel beter maar kon toch niet echt doordrukken.Uit een scherpe counter kreeg Sjoerd v/d Pers nog een kans om door te breken maar kwam helaas op zijn verkeerde been uit om te schieten.Hierdoor kapte hij de bal waar rechtdoor gaan een betere optie was geweest waardoor de kans was verkeken.

Na rust probeerde Binnenmaas met de wissel Milton Keeldar voor de “zoekende” spits Kevin Milton Keeldar en Sjoerd van der Pers kwamen een paar keer goed door maar de laatste pass was steeds net onzuiver. Binnenmaas voerde de druk op, maar grote kansen bleven echter uit. Grootte Lindt bleef  gevaarlijk met de geboden ruimte maar zocht het doel steeds te hoog of Erwin Fortuin lag steeds in de weg.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Binnenmaas nog een vrije trap net buiten de zestien na een handsbal van de keeper bij zijn uittrap. Maar de bal werd door de ingevallen Desi Sanderse hard in de muur geschoten en hierdoor bleef het helaas 1-0 waar Binnenmaas misschien toch wel een puntje verdiende met de geleverde strijd.
Volgende week komt het Rotterdamse VVOR op bezoek dat vandaag met 9-0 over Seolto heen denderde. Hopelijk hebben zij hun kruid verschoten….