Kort en bondig

De 1e bekerwedstrijd stond op het programma en de Selecao reisde na de ruime overwinning van vorige week vol vertrouwen af voor de 1e bekerwedstrijd tegen mede 7e klasser ZBVH 3. De loting was erg fraai, aangezien er alleen maar streekderby’s op het programma staan, Oud-Beijerland 3 en NSVV 5 zijn de overige tegenstanders. Waar wij wederom ruim voldoende spelers hadden, kwam de 11e tegenstander pas tijdens het 1e fluitsignaal op het veld, reservespelers waren niet beschikbaar, gelukkig wel een grensrechter. Waar we afgelopen seizoen meestal 4-4-2, 3-5-2 of soms zelfs 5-3-2 speelden zijn we dit seizoen overgestapt naar de ouderwetse Hollandse school met 4-3-3. Net als vorige week begonnen we niet denderend en was het weer even zoeken. Toen het eenmaal stond was wel duidelijk dat we toch wel wat sterker waren dan onze behoorlijk sterke tegenstander. Na wat kansjes over en weer miste Leon een uitgelezen kans op de 0-1, hij schoot echter te gehaast over. 3 minuten later brak Dave door op links, de keeper keerde bekwaam, de rebound kwam bij Leon voor zijn voeten, die nu wel de rust bewaarde en de 0-1 aantekende. 5 minuten later stuurde Roger Raymond diep. Ray raakte de bal volledig verkeerd, moet vanwege het uiten van zijn onvrede een euro ‘straf’ betalen (vanwege het misbruiken van de naam van de Almachtige), maar zo slecht pakte het niet uit! De bal dwarrelde op de lat, de verdediger van ZBVH stond te slapen, terwijl Dave precies zag wat er ging gebeuren en de 0-2 binnenkopte. Na een half uur brak Dave door op links, hij wilde de bal op Richard terugleggen die prima vrijgelopen was. Zo ver kwam het niet, want in een ultieme poging om dat te voorkomen werkte een verdediger van ZBVH de bal achter zijn eigen keeper. De koppies gingen omlaag bij ZBVH en hun vertrouwen en ambitie verdwenen als sneeuw voor de zon. Hun beste speler riep op gewoon lekker te blijven voetballen en gaf ook het goede voorbeeld. Het was des te wranger dat deze ontzettend sympathieke en goede voetballer – na een botsing met Joff die zijn doel uitkwam om een tegengoal te voorkomen – zwaar geblesseerd raakte en met een ambulance afgevoerd moest worden. De wederom uitstekend leidende scheidsrechter had in de 36 minuten die de wedstrijd duurde slechts 1x gefloten voor een overtreding. De zin om te voetballen was van hun kant volledig verdwenen (zeker met 10 man), ook bij de meesten van ons was het plezier weg en besloot de scheidsrechter dat 0-3 ook de eindstand zou zijn. Een triest einde van een tot dan toe plezierige wedstrijd. Wij wensen de betreffende speler een voorspoedig herstel en heel veel sterkte toe. We werden vanwege het abrupte en trieste einde van deze zeer sportieve wedstrijd uitgenodigd door ZBVH om met zijn allen iets te drinken. Grote klasse ZBVH!!!

Ploon K. spelersmakelaar.