Eindelijk weer

Het is 1 september en Ploon’s toetsenbord is half vastgeroest. Het laatste verslag dateerde al weer van medio april, bijna een half jaar geleden. Na een veel te lange zomerstop was iedereen gebrand om te vlammen. Reeds 2 weken van te voren hadden alle 16 fitte spelers zich aangemeld op onze ‘teamers app’ en ook de ‘groepsapp’ piepte constant. We waren er klaar voor. Een lastig debuut dus voor onze nieuwe leider The Godfather (voorheen bekend als Jaap, Japio en El Cajero) om 3 ‘evenwichtige blokken van 30 minuten’ te maken van die 16 fanatiekelingen. De aanloop naar de wedstrijd was nogal heftig, want zoals iedereen op de vereniging wel weet is Bram Korpel volledig onverwacht en veel te vroeg overleden. Bram was min of meer onze vaste scheidsrechter en een bijzonder aimabel mens. De klap kwam ook bij ons erg hard aan. Toen Elvis Manu donderdagvond – diep in blessuretijd – de winnende goal scoorde en ‘HET stadion’ ontplofte gingen mijn eerste gedachten ook uit naar Bram. Bram, ik hoop dat je op een wolkje mee hebt kunnen kijken en juichen. Zaterdag was dus eindelijk weer matchday en gelijk een goede test voor onze nieuwe leider. Zijn ‘lagere schoolkwaliteiten’ werden direct op de proef gesteld en Jaap bleek 17 koppies te tellen i.p.v. 16?!? Zou onze nieuwe leider niet kunnen tellen dan? Nee hoor, integendeel. Zonder onze leider in kennis te stellen werd door 1 of meer ‘mensen binnen de vereniging’ een nieuwe speler doorgestuurd naar ons. Daar gaat je planning en je voorbereiding. Maar wat eigenlijk nog erger is: vanwege de consternatie en de onvrede die er dan ontstaat krijgt de betreffende speler niet de hartelijke ontvangst die je normaal wel krijgt en ook verdient (sorry). Meer schrijf ik er niet over. We hebben slechts 16 tenues, maar omdat 1 van onze spelers moest fluiten was dat geen probleem. In de stromende regen hielden we een perfecte en respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan en ter ere van Bram. Het was maar goed dat het regende, dan hoefde niemand zich (onterecht) beschaamd te voelen voor het wegpinken van een traan. Pernis begon iets sterker en het was in het begin even zoeken, met al die nieuwe gezichten. Na een minuutje of 10 begon het beter te lopen en bleken wij over net iets meer kwaliteit te beschikken dan onze tegenstander. Onze aanvallen waren net wat dreigender en de keuzes vaak net iets beter. Na een klein half uur kregen we een vrije trap op de rechterhoek van de 16. Een ideale positie voor Linke Linker. Zijn harde vrije trap kon met veel moeite door hun keeper gekeerd worden. De rebound was voor de attent ingelopen Davey 1-0. Vrijwel direct daarna vond er een 5-voudige wissel plaats. Het ging daarna nog beter lopen. Binnen 3 minuten werd na een flitsende aanval Richard bereikt. Hij hield de bal goed bij zich en speelde Jesper aan, die beheerst de 2-0 aantekende. Niet veel later kreeg Leon de bal halverwege onze helft, hij stoomde op naar de achterlijn, gaf voor en Richard kon de bal met ‘de kroonjuwelen’ over de lijn werken. De sfeer was natuurlijk erg goed in de rust, 3-0, wat een weelde 🙂 Aan het begin van de 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren, redelijk voetballen en domineren. Na wederom een voorzet van rechts slaagde 1 van de verdedigers van Pernis er in zijn eigen keeper te verschalken en stond het 4-0. Daarna was het over. Opnieuw een 5-voudige wissel, waarbij er spelers werden uitgeprobeerd op posities waar ze normaal gesproken niet spelen. Met deze stand in een oefenwedstrijd was natuurlijk de ideale gelegenheid om te experimenteren. Het kwam ons spel niet ten goed. Halverwege de 2e helft viel de verdiende 4-1 en nadien behoedde Joff ons voor erger. In de laatste 10 minuten stond het beter en hadden we de score nog verder op kunnen/moeten voeren, maar bij 4-1 bleef het. Onze dank gaat uit naar de BIL boys, nee.. geen ranzigheid, BIL staat voor de Brothers In Law Raymond en JC die beiden 45 minuten foutloos floten, aan Danny Kuipers die 90 minuten vlagde en aan onze tegenstander die respectvol, sympathiek, positief en vooral sportief was! Ik denk dat we niet voor het laatst tegen deze jongens geoefend hebben. Zelf gaven ze aan graag nog een keer tegen ons te spelen. Komende zaterdag gaan we ‘voor het echie’ naar ZBVH 3, de 1e bekerwedstrijd.

Ploon K. spelersmakelaar.