Helaas viel onze aanvoerder Sven Beckers tijdens de warming-up af vanwege een lichte blessure en om erger te voorkomen werd er besloten om Sven niet te laten voetballen. De mannen van Leo Dekker  begonnen sterker aan deze wedstrijd dan in de wedstrijd tegen Swift Boys, maar ze waren opnieuw  te onrustig waardoor er veel onnodig balverlies was.Dit zorgde er voor dat de wedstrijd gelijk opging en beide teams een aantal kansjes kregen, maar meer dan dat was het ook niet.

De beste kans van Binnenmaas was in de 28e minuut,  een afstandsschot van Johnny Mayers die hard en goed werd ingeschoten, maar de doelman van N.T.V.V wist deze ook knap te redden.Ook Desi Sanders loste in de 38e minuut een hard schot op het doel van N.T.V.V, maar opnieuw wist de doelman deze knap te redden, waardoor de ruststand 0-0 was.

De 2e helft was totaal anders, Binnenmaas had zijn zinnen gezet op de winst, het was duidelijk dat Leo Dekker zijn mannen in de kleedkamer had toe gesproken.
De bal ging lekker rond, er was beweging en dit in combinatie met snelle aanvallen naar voren.In de 48 minuut wist Binnenmaas dan ook al de 0-1 te maken, een knappe actie en een goede voorzet van Bas de Kruijff aan de linkerkant kon binnengeschoten worden door Desi Sanderse.Vanaf dat moment heeft Binnenmmaas volle druk gezet en veel aanvallen weten op te zetten via zowel de linker kant met Bas de Kruijff als de rechterkant met Sjoerd van der Pers.

In de 57e minuut vond de eerste wissel plaats aan de kant van Binnenmmaas, doelpuntenmaker Desi Sanders maakte plaats voor Richard van der Wildt.

Na vele aanvallen wist Binnenmaas in de 66e minuut opnieuw het net te vinden en Remco van der Stel was degene die dit doelpunt op zijn naam kreeg.

In de 74e minuut maakte Remco van der Stel zijn 2e doelpunt van de wedstrijd en dus de 0-3 (3e alweer in deze bekercompetitie), ditmaal was het vanaf elf meter.

4 minuten later was het opnieuw  raak, nu weer een aanval op links, Remco van der Stel gaf een goede steekbal op Bas de Kruijff en die wist de bal beheerst binnen te schieten 0-4.In de 83e minuut mocht N.T.V.V dan toch nog een keer aanvallen, alleen kwam de spits van N.T.V.V. onze doelman Kevin Ipskamp  tegen waarbij Kevin de grote winnaar was in dit 1 tegen 1 duel, de bal kwam uiteindelijk wel terecht bij een andere speler van N.T.V.V die gelijk op doel schoot, maar Kevin Ipskamp wist ook deze te stoppen.De 0-5  maar zeker niet de minste kwam op naam van Leon van der Stel, een heerlijk afstandsschot  buiten het 16meter gebied, ging via onderkant lat het doel  in.Als de 2e helft een voorbode is op het komende seizoen dan zullen onze supporters van FC Binnenmaas niet teleurgesteld worden.

Een combinatie van jonge,ervaren,technische en snelle spelers, een goede instelling en mentaliteit en dat in combinatie met Leo Dekker als hoofdtrainer en Ton Havelaar als assistent  belooft dit hopelijk een mooi seizoen te worden.

De volgende bekerwedstrijd is zaterdag 30-8-‘14 uit bij DRL(za) om 14:30 uur in de “Leeuwenkuil” aan de Spinozaweg in Rotterdam.

Zaterdag 06-09-‘14 is de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ZBC’97, ondanks de kwaliteiten van deze groep hebben ze nog 1 ding nodig en dat is de steun van de supporters van FC Binnenmaas.

Statistieken

NTVV 1-FC Binnenmaas 1

Eindstand 0-5
ruststand 0-0

Opstelling: Kevin Ipskamp, Mike Post, Lennert Kleijwegt, Jordi Baars, David Engels, Leon v/d Stel, Remco v/d Stel, Johnny Mayers, Desi Sanderse, Sjoerd v/d Pers, Bas de Kruijff
Wissels : Charlie de Graaf, Richard v/d Wildt

 FC Binnenmaas 2- OSV 2

Ook het 2e elftal van FC Binnenmaas is al bijna zeker van de volgende ronde.

Nu werd de andere club uit Oud Beijerland met een nederlaag naar huis gestuurd.

(vorige week ging SHO 3 er met 1-7 vanaf)

Na weer heel snel op achterstand te zijn gekomen werd het door een mooie goal snel weer 1-1.Jim van Eck drukte een scherpe harde voorzet van Dennis Kooiman tegen het garen. Met een beter positiespel werd OSV achteruit gedrukt en niet veel later scoorde Rick Helsloot de 2-1.Na een ongelukkige handsbal in de zestien kwam OSV makkelijk aan een strafschop en zo werd het dus weer 2-2.

Eerst werd nog een glaszuivere goal van Lars Verhoeven wegens buitenspel afgevlagd en een aantal hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat.

Maar de mannen van Henk Buitendijk gooiden er nog een schepje bovenop en Kevin Wey maakte met een mooie lob de 3-2 net voor rust.

In de tweede helft maakte Marvin er 4-2 van, maar OSV had het laatste woord en zo eindigde een levendige wedstrijd in 4-3.

Zaterdag 30-8-’14 komt NBSVV 2 naar de “De Lange Weide” waar de volgende en laatste bekerwedstrijd start  om 12:00 uur.