23-8-2014

De mannen van Leo Dekker kwamen zaterdag 23 augustus  wat moeizaam uit de startblokken en  wisten vanuit de verdediging maar moeilijk de middenvelders te bereiken. Hierdoor werd te snel de lange bal gespeeld die zeker niet allemaal de goede richting hadden. Tweedeklasser Pernis stelde hier ook weinig tegenover, omdat Binnenmaas verdedigend wel zijn zaakjes op orde had. Na een kwartier ging het wat beter draaien op het middenveld en werden een paar mooie aanvallen opgezet. Een daarvan werd in een doelpunt omgezet. Een mooie pass van Johnnie Mayers op Kevin Kuijer in de diepte werd netjes afgemaakt. Kevin speelde de keeper uit en schoof de bal in het lege doel.10 minuten later was het weer Kuier die het net deed bollen. Nu kwam de steekbal van Remco van der Stel. Kuijer was zijn tegenstander weer te snel af en schoot hard in de korte hoek raak 2-0.Binnenmaas bleef domineren en een mooie aanval via het middenveld  kwam nu met een steekbal bij Sjoerd van der Pers terecht. Die kwam een tegen een op de keeper af en behield het overzicht en legde de bal breed op de meegekomen Remco van der Stel. Iedereen telde de goal al maar de bal zeilde over de goal en zo bleef de stand dus ongewijzigd. Net voor rust kreeg Pernis een vrije trap op 25 meter van de goal van Ipskamp te nemen. Waar iedereen een voorzet verwachtte schoot de nummer 4 van Pernis de bal met een bananenboog laag in de verre hoek. Keeper Ipskamp was hierdoor totaal verrast. Zo werd er dus met een ruststand van 2-1 de kleedkamer opgezocht.

Net als de in de wedstrijd tegen Bolnes werd er gewisseld wat het spel van Binnenmaas niet ten goede kwam. Er werden steeds meer foute keuzes gemaakt en zo kwam Pernis steeds beter in de wedstrijd. Weer kon Binnenmaas de voorsprong niet vasthouden en moest het steeds verder terug. Een voorzet vanaf het middenveld werd vanaf een meter of zeven mooi onder de lat ingekopt wat de 2-2 betekende. Binnenmaas was hierdoor de kluts kwijt en wist zich geen raad meer met de ruimte achter de verdediging van Pernis. Pernis rook zijn kans en drukte door voor de winst. Die kwam er ook net voor tijd door de verder onzichtbare spits, die eerst de paal nog raakte maar later wel een voorzet op goede waarde inschatte en de bal achter keeper Ipskamp prikte: 2-3. De tijd voor  Binnenmaas was te kort om nog een verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen. En zo werd er weer met  1 doelpunt verschil verloren van een team dat een klasse hoger speelt. Weer  kon de ploeg  een voorsprong van 2-0 dus niet vasthouden en tot een goed einde brengen. Maar als het nivo van de eerste helft kan worden vastgehouden in de rest van de wedstrijd moet dit zeker overwinningen op gaan leveren. Trainer Leo Dekker zag toch ook wel weer een hoop positieve punten die meegenomen worden naar de bekerwedstrijd van dinsdag 26 augustus om 20:00 uur bij NTVV in Nieuwe Tonge.

Het tweede elftal van de vakantie vierende trainer Martin Remmers speelde een bekerwedstrijd bij het altijd lastige SHO 3.Maar assistent trainer Henk Buitendijk had de poppetjes goed neergezet en na een wat moeizame eerste helft met een ruststand van 1-2 werd er uiteindelijk met 1-7 gewonnen. Klasse mannen, ga zo door en ga voor die volgende ronde……