Gerrit is net een mens

Gerrit heeft het altijd druk, druk druk, net als u en Gerrit wil graag op vakantie, net als u. Wat Gerrit echter niet wil is veel te veel betalen voor veel te weinig, maar lekker weinig betalen voor veel! U kent het wel. Gerrit is dan ook een echte authentieke Hollander. Gerrit ging dus op zoek naar ‘geinig voor weinig’, want de kranten staat vol met artikelen over de meest fantastische last-minutes en hoe geweldig je kan slagen op vakantiegebied… Mooi niet dus. In de schoolvakantie betaal je vaak 4x zoveel als 1 week na het begin van het nieuwe schooljaar 🙁 Daar past Gerrit voor.

In de tijd die Gerrit besteedde aan het zoeken naar en speld in een hooiberg had ie mooi een stukkie of 3 kunnen schrijven. Maar uiteindelijk is Gerrit er toch in geslaagd die speld in de hooiberg te vinden en dus gaat Gerrit er lekker even tussenuit, want Gerrit is de laatste tijd Gerrit niet meer.

Na het zo geweldig verlopen WK wist Gerrit zeker dat de Nederlandse clubs de goede lijn van Oranje zouden doortrekken en wonnen de sentimenten het van de hersencellen. De teloorgang van de Nederlandse clubs in Europa en de vrije val op de UEFAlijst zou een halt toe geroepen worden. Mooi niet dus… Gerrit had het mis.

Het begon al met Groningen dat er niet in slaagde om het zeer matige Aberdeen te verslaan, daarna was Gerrits grote liefde Feyenoord aan de beurt en hoe dat afliep weten we allemaal. PSV maakte ook geen indruk tegen een 2e klasser uit Oostenrijk (godzijdank wel 2x winst en wat puntjes voor de UEFA lijst).

En hoewel ik Ajax geen warm hart toedraag, deed het me ditmaal zelfs pijn om te zien hoe kinderlijke eenvoudig de Johan Cruyff schaal – nota bene in de Arena – werd veroverd door Pec Zwolle, met de zeer slimme trainer Ron Jans aan het roer.

Afgelopen weekend werd de 1e speelronde in de nieuwe competitie gespeeld en Feyenoord won in een schandalig slechte wedstrijd in blessuretijd van 10 Hagenezen, Ajax had in de 1e helft veel geluk en won uiteindelijk toch nog ruim, Twente ontsnapte aan een nederlaag en PSV won voornamelijk dankzij de keeper van de tegenpartij. Het is weer armoe troef . Gerrit is definitief van zijn roze wolk van het WK gevallen en gaat eventjes bijtanken in Frankrijk. Laten we hopen dat de Nederlandse vertegenwoordigers in Europa Gerrit weer een beetje blijer maken. Zwolle heeft de moeilijkste tegenstander, de kampioen van Tsjechië en stiekem… heel stiekem heeft Gerrit toch de meeste hoop op Pec!

A bientot

Gerrit