Na twee weken training speelden het 1e en 2e elftal hun eerste wedstrijden.

FC Binnenmaas 1 speelde zijn eerste wedstrijd op zaterdag 9 augustus bij Papendrecht 1. De selektie was duidelijk nog niet compleet in verband met de late vakantie periode. Ook de vele nieuwelingen in het elftal moesten duidelijk nog aan elkaar wennen.
Na een rommelig eerste kwartier waarin Papendrecht (gepromoveerd naar de 2e klasse) beter was, wist de thuisploeg dan ook te scoren.Binnenmaas probeerde wel voetballend bij de goal van de tegenstander te komen maar echt gevaarlijk werd het niet.Aan het eind van de eerste helft verdubbelde Papendrecht de score wat ook niet echt onverdiend was.In de rust werd er door trainer Leo Dekker volop gewisseld om zo iedereen evenveel speelminuten te geven.

Het middenveld ging hierdoor wat makkelijker voetballen en er kwam wat meer rust in het spel.Dit leverde ook wat kansen op maar de trekker werd nog niet overgehaald.Het was net voor tijd Milton Keeldar die de uitslag een beter en terecht beeld gaf.

Einduitslag: Papendrecht – Binnenmaas 2-1

FC Binnenmaas 2 speelde donderdag 14 augustus uit bij BZC/Zuiderpark en wist daar  in een leuke en sportieve wedstrijd met 2-4 te winnen(rust 1-2).
Zaterdag 16 augustus ging het minder met de mannen van trainer Martin Remmers.Na een goede eerste helft met een ruststand van 1-2 werd er met 2-7 verloren van Pernis 2.(reserve 2e klasse dus geen schande)

FC Binnenmaas 1 speelde afgelopen zaterdag (16 augustus) tegen kersverse 1e klasser Bolnes 1,getraind door de ervaren Geert Meyer (ex Strijen).Trainer Leo Dekker had weer wat meer keus door teruggekeerde spelers van vakantie.De wedstrijd begon op een zeer mooi hoofdveld,  heel goed voor onze jongens.Bolnes was met zijn snelle buitenspelers wel gevaarlijk maar zij wisten de lange bonkige spits niet goed te bereiken door goed verdedigen van David Engels en Jordi Baars.Na een mooie aanval over veel schijven wist Binnenmaas Sven Beckers alleen voor de keeper te zetten en de ervaren rot wist hier wel raad mee.Hij plaatste de bal via de binnenkant van de paal in de goal: 1-0.Bolnes schrok hier niet van maar hun spel was te traag en te voorspelbaar om Binnenmaas echt pijn te kunnen doen.Na een half uur spelen werd het zelfs 2-0 voor Binnenmaas.Kevin Kuier ging goed door op rechts en bracht de bal scherp voor.Sjoerd van der Pers kon hierdoor op volle snelheid nog net afwerken maar de bal smoorde voor de doellijn.De goed meegelopen Kuier was er als de kippen bij en tikte de 2-0 binnen. Door goed keeperswerk van Kevin Ipskamp wist Binnenmaas met 2-0 te gaan rusten.

Na rust schakelde Bolnes een tandje bij en bij de mannen van Leo Dekker ging de vermoeidheid parten spelen.Hierdoor werden teveel foute keuzes gemaakt en dus balverlies.Na een uur wist Bolnes een aantal keer goed door de verdediging van Binnenmaas te combineren en zo stond er ineens 2-4 op het scorebord.De 2-3 was een wonderschone uithaal van 20 meter van ene Strootman….Maar zoals tegen Papendrecht gaf Binnenmaas niet op en vlak voor tijd kopte Kevin Kuier zijn tweede van de middag mooi onderkant lat binnen.

Zo werd er verdienstelijk met 3-4 verloren.Trainer Leo Dekker was na de wedstrijd toch nog kritisch en zijn er nog zeker wat puntjes te verbeteren. Daar gaan de jongens op een positieve manier mee aan de slag zoals ze al twee weken een goede drive laten zien.

Mannen doorgaan zo en op naar de eerste bekerwedstrijd op dinsdag 19-8 om 20:00 thuis tegen Swift Boys.