Binnenmaas 3

Zoals u inmiddels van Gerrit wel weet: Gerrit weet alles beter! Ook zonder zich in de materie te verdiepen, Gerrit heeft ook altijd direct zijn mening klaar. Zo is FC Binnenmaas 3 volgens Gerrit al sinds mensenheugenis het zorgenkindje van de vereniging. Het 3e selectie elftal dat al jaren achtereen onderaan bungelt in de reserve 3e klasse. Menig jongeling werd rechtstreeks vanuit de A1 overgeheveld naar 3, terwijl ze qua ervaring en spelinzicht daar (nog) niet aan toe waren. De resultaten waren bedroevend, de sfeer vaak niet al te best. Aan het einde van een wederom teleurstellend seizoen stopten veel (jonge) spelers. Een jaarlijks terugkerend scenario. Het was met het 3e zo erg gesteld dat Gerrit FC Binnenmaas 3 altijd ‘het kerkhof van de vereniging’  noemde en Gerrit weet zeker dat er veel mensen zijn die er net zo over denken/dachten.

Afgelopen seizoen werd het absolute dieptepunt bereikt, er werd namelijk slechts 1 punt behaald uit 20 wedstrijden ……. Een week of 3 geleden verscheen er een oproep op de website van ONZE FCB,  voor een nieuwe trainer en een nieuwe leider voor FC Binnenmaas 3.  Dan zou je als buitenstaander haast denken: ‘logisch dat die leider en trainer gestopt zijn na zo’n jaar’ en ‘ik zou wel gek zijn om daar aan te beginnen’, maar in dit geval heeft Gerrit zich wel enigszins in de materie verdiept, met een verrassende conclusie tot gevolg! Gerrit heeft de laatste maanden behoorlijk wat spelers van het 3e gesproken en dat heeft tot een volslagen ander inzicht geleid. Hoewel het seizoen werd afgesloten met een historisch laag puntenaantal, bleek de onderlinge sfeer ronduit goed te zijn en dat is volgens Gerrit echt een unicum! De trainingsopkomst bij 3 was extreem hoog en bovendien – wanneer er weer eens een ander elftal in nood was met te weinig spelers –  stond er soms wel 8 man van het 3e klaar om het andere elftal uit de brand te helpen. Ook tijdens het meespelen met een ander (lees lager) elftal was de inzet en de beleving 100%. Het 3e heeft echt een groep met gouden gasten, met de immer positieve Bart Hoekman als stralend middelpunt. Voetbaldier Alexander Kranendonk, leider van deze gasten verdiende behalve een grote pluim voor zijn goede werk tevens een prachtige promotie tot elftalleider van het vlaggenschip van onze vereniging. Trainer en verenigingsman Constant Jabaaij verdient eveneens een grote pluim voor zijn goede werk en neemt na vele jaren ‘dienst’ in allerlei functies binnen de vereniging een jaartje (of meer) welverdiende rust.

Gerrit heeft in een andere hoedanigheid nog geprobeerd om een aantal spelers van 3 te transfereren naar zijn eigen elftal, maar die gasten hadden het zo goed naar hun zin in 3, dat ze allen hun eigen team trouw blijven! Mocht u ervaring hebben in het begeleiden/trainen van een elftal of gewoon als voetbaldier graag met leuke mensen samenwerken: lees dit stukje dan svp aandachtig door. Ze hebben inmiddels een jaartje meer ervaring en een heel seizoen met elkaar samen gespeeld. Na de degradatie spelen ze meer op hun eigen niveau en bovendien komt er talentvolle aanvulling (vanuit de A). De resultaten kunnen volgens Gerrit niet uitblijven. Kun je je nu al voorstellen hoe goed de sfeer straks zal zijn wanneer er goede resultaten geboekt worden?? Gerrit wel! Hier ligt echt een mooie en dankbare taak te wachten. Geloof me, die gasten verdienen een goede en enthousiaste trainer en leider en staan aan de vooravond van een prachtig seizoen waarin de sfeer alleen maar NOG beter kan worden! Mocht u zich aangesproken voelen door dit wat vreemde betoog: schroom niet, wendt u tot het bestuur en ga een vrijblijvend gesprek aan! Ahhhhhhhh, u vraagt zich af waarom Gerrit zelf niet solliciteert naar een functie bij 3???  Nou, Gerrit zelf is nog een ‘actief’ lid en wil dit seizoen ‘met de platte kar of de bierfiets’ een rondje maken  met zijn eigen elftal, anders had Gerrit het zeker gedaan!

Gerrit