Oranje …

Eigenlijk was FCBinnenmaas 3 ditmaal aan de beurt voor Gerrits stukje, maar omdat noch de website van onze FCBinnenmaas noch het verantwoordelijke bestuurslid duidelijkheid verschaft aan Gerrit (lees:  zwijgen in alle toonaarden) over wel/geen trainer nieuwe trainer en  leider voor ons 3e, moet het 3e nog maar een weekje wachten op een scherpe analyse van Gerrit! Dan maar Oranje op het WK, een inkoppertje natuurlijk!  Goed… Oranje dus….Nou,  Gerrit houdt niet van Oranje, de kleur staat m niet aan. Vele jaren lang bestond Oranje voor 95% uit spelers waar Gerrit geen sympathie voor had, sterker nog, Gerrit floot ze uit en riep lelijke dingen naar die gasten die OF 1 witte streep te veel op het shirt hadden, OF een paar rode en witte strepen te veel. Er speelde zelden of nooit iemand mee die voor de mooiste club van Nederland, in het mooiste stadion van Nederland speelde en dat prachtige shirt droeg dat half rood en half wit was. Nee, Gerrit was niet voor Oranje, maar voor Feyenoord. De vrijkaartjes die Gerrit kreeg voor thuiswedstrijden van Oranje bleven zelfs onopgehaald liggen in de Kuip, behalve wanneer België, Duitsland of Engeland de tegenstander was.  De laatste jaren kwam er echter een omslag in de relatie tussen Gerrit en Oranje….. Het Feyenoord gehalte nam steeds verder toe. 11 van de 23 spelers hebben een Feyenoord heden of verleden!! Toch hoorde Gerrit bij die grote groep van Nederlanders die geen al te hoge verwachtingen had van Oranje. De oefenwedstrijden waren niet geweldig, er werd veel negativiteit  verspreid door ‘de kenners’ in de media en vooral de verdediging was de Achilleshiel van het team … zei ‘men’.  Gerrit was toch nog enigszins positief, want volgens Gerrit zou het WK voor Oranje pas  op 28 juni j.l. rond 20.00 zijn afgelopen na een kansloze 3-0 nederlaag tegen Brazilië en niet na 3 poulewedstrijden. Inmiddels is het 3 juli, overleefden WE (hé, niet menselijks is Gerrit vreemd, laat me lekker WE zeggen) Fortaleza, 39 graden Celsius en de Mexicanen en staat over 2 dagen Costa Rica op de agenda, de grote verrassing van het WK tot nu toe. Daarna….. daar heeft Gerrit het maar niet over, want ‘over een wedstrijd heen kijken’ is zo’n beetje de grootste fout die je als voetballer kan maken, dat is het noodlot tarten. Inmiddels is de stemming in het land volledig ‘om’. De meeste criticasters zijn bijgedraaid, VI WK programma wordt massaal genegeerd (over VI volgt binnenkort ook nog een kritisch stukje) en een enkeling houdt voet bij stuk en verklaart de oorlog aan de speelstijl van Oranje. Mij zal het een zorg zijn, de resultaten zijn prachtig en de mensen zijn weer positief! Voor de meeste verstokte Feyenoorders, Gerrit inbegrepen heet Ferrader ineens weer gewoon Fer, verliest Zwijnaldum de na zijn transfer naar PSV verkregen Z en  Ja, (het kost moeite om het toe te geven) Gerrit begint zelfs een licht vorm van sympathie te krijgen voor onmens Louis van Gaal! Waarschijnlijk komt het omdat Louis wat menselijker geworden sinds hij trouwde met Rotterdamse Truus!  Louis heeft er een aardig team  van gesmeed, de spelers gaan voor hem door het vuur en zijn allemaal lyrisch over hem. Misschien hebben WE niet de beste selectie, maar als team is het toch indrukwekkend. Wist u trouwens dat TEAM 1 van de meest gebruikte afkortingen is in het Engels??? Het staat van Together Everyone Achieves More, met elkaar bereik je allemaal meer. Dat lijkt me een lekkere om in je oren te knopen en komend seizoen met elkaar in praktijk gaat brengen. Als de sfeer goed is dan zijn de resultaten navenant (enkele uitzonderingen daargelaten, maar daarover later meer)!

Succes zaterdag, dan heb  ik het ook.

Gerrit