Poulewedstrijden

1/4 FC Binnenmaas D1 – Strijen D1 (2 – 0) 6 – 2

Met plv. assistent scheidsrechter Ron speelden we op het hoofdveld de derby tegen Strijen. Junior, Joey en Sam begonnen in de wissel. In de 3e minuut maakt Brent fraai de 1 – 0. Uit een hoekschop van Jelle maakt Brent een mooie omhaal. Strijen krijgt een kans, maar de spits schiet de bal over. Ondanks dat ons spel rommelig verloopt maken we in de 10e minuut de 2 – 0. Brent schiet een vrije trap via de paal binnen. Een opbouw van Jarmo via Cavin en Jelle gaat naar Brent. De schiet, maar de keeper weet de bal te stoppen. Een aanval die begint bij een inworp van Cavin komt bij Brent. Deze plaatst de bal naar Stijn. Hij schiet de bal naast. Een solo van Wessel eindigt met een schot naast. Na balverlies in de opbouw kan Jarmo het schot goed over het doel tikken. Vlak voor rust moet Jarmo nog een keer optreden om de nul te houden. In de rust worden Tim, Cavin en Jurgen gewisseld. Een goede combinatie tussen Junior en Brent. Hij geeft de bal aan Wessel, zijn schot gaat net over. Na balverlies schiet de rechtsbuiten snel op de goal, maar de bal wordt gestopt in de korte hoek. Een lange bal van Jarmo op de diepgaande Brent. Hij scoort de 3 – 0. Een schot van de spits van Strijen belandt op de paal. Een vrije trap van Joey komt bij Junior. Deze schiet de bal in het zijnet. Brent geeft de bal op Junior. Deze speelt zijn tegenstander uit en schiet met rechts de 4 – 0 in het doel. Een vrije trap van Brent gaat in het zijnet. Een mooie aanval begint bij Jarmo, deze speelt de bal naar Stijn, Stijn schiet de bal naar Junior. Deze stuurt Brent naar de zijkant. Zijn voorzet wordt door Jelle ingekopt (5 – 0). Een schot van Junior gaat voorlangs. Een schot van afstand wordt door de keeper losgelaten. Brent is er als de kippen bij en scoort de 6 – 0. Een mooie aanval wordt met een fraaie omhaal van Jelle beëindigd. Hierna laten we de touwtjes wat vieren. Dit zorgt ervoor dat Strijen de 6 – 1 en de 6 – 2 kan maken. Dit is de eindstand. De strafschoppenserie die hoort bij deze bokaal werd door ons gewonnen met 5 – 4. Doelpuntenmakers: Junior, Tim, Joey Slijkhuis, Hessel en Brent. Jarmo stopte een strafschop.

8/4 Heinenoord D1 – FC Binnenmaas D1 (0 – 3) 0 – 6

Brent en Tim beginnen in de wissel. In de 3e minuut een aanval via Rune, naar Junior. Deze geeft een mooie voorzet op Brent. Maar het is buitenspel. Uit een voorzet van Jelle schiet Stijn de bal op de lat. In de 7e minuut speelt Wessel de bal tussendoor op Robin. Hij omspeelt fraai de keeper en maakt de 0 – 1. In de 15e minuut schiet Stijn de bal tegen de keeper aan. De afvallende bal wordt door Junior met een technisch goed lobje over de keeper in het doel geschoten (0 – 2). Een voorzet van Junior kan net niet ingetikt worden door Wessel. Jelle krijgt een mooie kans maar weet niet te scoren. Jelle speelt de bal naar Wessel, maar zijn schot wordt gestopt door de keeper. In de 28ste minuut wordt een voorzet van Jelle losgelaten door de keeper. Junior tikt de 0 – 3 in het doel. In de rust is er onweer, hagel en veel regen. Robin en Joey worden gewisseld. Na de rust is de onweersbui weer over. In de 2e helft beginnen we niet goed. We houden het veld te klein waardoor er weinig speelruimte is. In de 8e minuut neemt Wessel de bal goed mee naar voren, maar kan helaas niet scoren. Een schot van Jelle gaat net naast. Na een goede actie van Junior kan Brent in de 8e minuut de 0 – 4 maken. In de 18e minuut wordt Junior onderuitgehaald, maar gaat goed toch door. Hij heeft de bal aan Tim die de 0 – 5 maakt. Een schot van Brent gaat op de paal en Wessel schiet naast. In de 25e minuut krijgt Jelle de bal van Junior. Hij maakt de 0 – 6. De strafschoppenserie verliezen we nipt met 5 – 4. Jarmo stopte een strafschop. Junior en Rune misten hun strafschop. Stijn, Wessel, Brent en Joey benutten hun strafschop.

(met dank aan Nanine)

6/5 GOZ D1 – FC Binnenmaas D1 (2 – 3) 5 – 5

Van te voren wisten we dat we aan minimaal een gelijkspel voldoende hadden om door te gaan naar de halve finale. Bij verlies zou het spannend worden want dan is het doelsaldo bepalend. Rune begint op de bank. Het is de wedstrijd van de twee spitsen. Zonder iemand te kort te willen doen was het de wedstrijd van de spitsen. Bij ons is het Brent die het verschil maakt en bij GOZ is het Anderson. In de 3e minuut komen we voor. Junior geeft een assist op Brent. Deze scoort bekwaam de 0 – 1. In de 10e minuut redt Jarmo fraai een inzet van Anderson. In de 18e minuut geeft Jelle een goede bal op Brent. Hij scoort de 0 – 2. We krijgen nog meer kansen via Brent en Junior. Maar we vergeten verder afstand te nemen van GOZ. In de 20e minuut balverlies in de opbouw. Anderson schiet goed de 1 – 2 binnen. Even later is het dezelfde Anderson die de gelijkmaker in schiet. Even is er onrust in de ploeg. Na een hele goeie eerste twintig minuten is er geen reden tot paniek. In de 28e minuut scoort Brent de 2 – 3. In de rust wordt Hessel gewisseld. Joey de Beuk wordt aanvoerder. Na twee minuten in de 2e helft is het Anderson die de gelijkmaker op het scorebord zet. We komen in de 46e minuut achter te staan door een doelpunt van Anderson. We stropen de mouwen op en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede bal van junior op Brent, weet Brent de 4 – 4 te maken. Wessel start een geweldige solo en passeert 4 spelers. Vervolgens jaagt hij de bal loeihard in de touwen. We staan weer met 4 – 5 voor. In blessuretijd weet GOZ uit een hoekschop nog de 5 – 5 te scoren. Dit is tevens de eindstand. Een geweldige wedstrijd met de twee spitsen als uitblinkers. de strafschoppenserie wonnen we met heel goed met 5 – 3. Jarmo stopte een strafschop. Doelpuntenmakers: Cavin, Junior, Brent, Joey de Beuk en Wessel. Hiermee zijn we door naar de halve finale.

(met dank aan Arie)

Halve finale

14/5 FC Binnenmaas D1 – NSVV D1 (0 – 1) 1 – 3

Vandaag staat de halve finale van de Hoeksche Waard Bokaal op het programma tegen het altijd lastige NSVV D1 uit Numansdorp. We hebben voor deze wedstrijd 12 man en Jelle begint als wissel. In het begin van de wedstrijd zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en zijn er niet veel kansen. In de 3e minuut viel toch de 0 – 1 voor NSVV. Een pass wordt door de midden gegeven waarop onze verdediging niet reageert en hun spits de bal langs de kansloze Jarmo schiet. Vanaf de aftrap na de goal houden onze jongens het initiatief en in de 6e minuut komt er een diepe bal op Brent maar deze wordt goed verdedigd door de verdediging van NSVV. Door de veldbezetting heeft NSVV veel meer ruimte om te voetballen en hierdoor zie je ook dat onze gasten uit Numansdorp veel meer voetbal in de ploeg hebben dan wij. Wij hanteren veel te vaak de lange bal op onze voorwaartsen. In de 11e minuut is er een goede combinatie van het middenveld van NSVV. Hierdoor kan hun middenvelder een schot loslaten van een meter of 20 die knap door Jarmo gepakt wordt. Omdat ook NSVV niet verder doordrukt komt er in de 19e minuut een goede kans voor onze jongens via een goede pass van Joey de Graaf op Junior. Hij heeft een mooi schot op het doel van NSVV maar hun keeper redt knap. Kort hierna komt er een goede pass van Wessel op Brent die te lang doorloopt met de bal ipv deze af te geven. Hierdoor kan de verdediger de bal van Brent afpakken. In de 21e minuut valt Stijn geblesseerd uit en Jelle komt voor hem het veld in. In de 22e minuut wordt er een diepe bal op Brent gegeven waarna hij er vandoor kan. Maar zijn schot gaat net voorlangs. Zo krijgen onze jongens toch steeds meer kansen. In de 25e minuut is er een goede bal van Wessel op Brent die hierdoor op de keeper kan afgaan. Brent loopt niet ver genoeg door en schiet te snel waardoor de bal hoog over gaat. In minuut 26 is er niet goed ingrijpen bij ons achterin waardoor NSVV een kans krijgt, maar dit schot gaat naast. Dan komen er vlak voor rust nog enkele kansen. Zo is er nog een vrije trap voor ons op links die met rechts genomen wordt door Brent. De keeper laat de bal los. Joey de Graaf is er snel bij om de bal in te tikken maar de keeper redt. In deze actie raakt Joey de Graaf geblesseerd. Maar daar is onze verzorger Quinn die met de waterzak Joey komt verzorgen, hierdoor kan Joey weer verder. De wonderspons van Quinn werkt goed. In de laatste minuut van de eerste helft is daar nog een kans voor NSVV maar Jarmo redt. Zo wordt de ruststand 0 – 1. Na de rust komen de teams ongewijzigd uit de kleedkamers en we moeten wachten tot de 36e minuut waar er een pass op Brent wordt gegeven door Joey Slijkhuis. Brent maakt zijn actie en schiet op doel waar de keeper iets voor zijn doel staat. Hierdoor gaat de bal over de keeper het doel in 1 – 1. Zal het dit seizoen dan toch een keer lukken om NSVV te verslaan? Na de gelijkmaker pakt NSVV meer het initiatief en hierdoor komt er in de 38e minuut een kans voor NSVV die Jarmo knap tot corner verwerkt. Dan komt er enkele minuten later weer een kans voor onze gasten en hun schot komt tegen de lat. Kort hierna weer een aanval van NSVV en Jarmo moet ons wederom redden en maakt er een corner van. In de 47e minuut is er een corner voor NSVV. Het is de voor ons bekende Paco die schitterend de 1 – 2 binnenkopt. Even daarna nog een kans voor ons via Junior maar zijn schot wordt tot corner verwerkt. Dan in de 49e minuut eenzelfde situatie als bij de 1 – 2 en zo kan Paco identiek aan de 1 – 2 zonder ook maar gehinderd te worden de 1 – 3 binnen koppen. Dan komt er vlak voor tijd nog een diepe bal op Brent maar hij wordt terug gevlagd door de neutrale grensrechter. Brent maakt een opmerking maakt en een wegwerp gebaar waardoor hij voor 5 minuten eruit wordt gestuurd. Maar omdat het al bijna tijd is kan hij gelijk binnen blijven. Of het nu terecht is of niet je moet gewoon je mond houden. In de laatste minuten laat NSVV de bal nog even rondgaan en is er duidelijk te zien dat ze deze avond weer de betere waren en dat er bij hun meer voetbal inzit dan bij ons. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en hebben onze jongens helaas de finale niet gehaald. Wij wensen NSVV heel veel succes in de finale tegen SHO. (SHO heeft de finale gewonnen)

Ron