Internationaal Paastoernooi D1

Op zaterdag 19 april en zondag 20 april zijn we deelnemer aan het internationaal Paastoernooi de Sirene Cup 2014 in het Belgische Oostende. We vertrekken op vrijdag 18 april in verschillende etappes naar Oostende. Cees en Nico vertrekken om half drie van de parkeerplaats. Diverse ouders logeren het weekend in de buurt en nemen hun eigen kind mee. Marten vertrekt rond half vijf richting Oostende en Karin en Hiljo vertrekken rond 18.30 uur richting Oostende. Daar is het inschrijven en het avondeten. Daarna vertrekt de stoet naar het strandplaatsje Bredene waar we verblijven in een oud weeshuis genaamd “Horizon”. De vijf kamers (met vier slaapplaatsen per kamer) worden verdeeld onder de jongens en begeleiding. Omdat een toernooi altijd veel vergt van de jongens hebben we de hulp van Jurgen en Robin waardoor we een selectie hebben van 14 spelers. De jongens gaan na gevoetbald te hebben buiten, naar de kamers om te rusten. Vanaf een uur of tien liggen de jongens in hun bedje. Vanaf 12 uur moet iedereen slapen. Wij lagen op de eerste verdieping samen met een team onder 19 en een team onder 17. Deze gingen uiteraard stappen. Hierdoor was het behoorlijk luidruchtig gedurende de nacht. Eerst omdat beide groepen op verschillende tijdstippen weggingen. En later in de nacht omdat ze op verschillende tijdstippen weer terug kwamen. Na opmerkingen van onze kant bij de leiding van de Horizon hebben beide ploegen een officiële waarschuwing gekregen.

De zaterdagochtend ging de wekker om 6.00 uur. Iedereen werd gewekt (voor zover dat nodig was) en ging zich wassen en aankleden. Om 7.00 uur wilden we ontbijten. Maar helaas de ontbijtservice was pas rond 7.30 uur geopend. Dus in de tussentijd maar even voetballen op het grote plein. Daarna allemaal eten en een lunchpakket maken. We vertrokken rond 8.00 uur naar Oostende. Om 9.00 uur begon het toernooi voor ons op veld 33. Voordat de wedstrijd begon had een speler de TL verlichting getest in de kleedkamer door er een bal tegen aan te schieten. Bleek dat de TL buis daar niet tegen kon. De eerste wedstrijd was tegen hoofdklasser WSV. De wedstrijden duren 2 x 15 minuten. Deze wedstrijd verloren we nipt met 3 – 2. Doelpunten bij ons werden gemaakt door Brent en Junior. De leiding van WSV was niet blij met de felheid die we aan de dag wisten te leggen in de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd werden Cees en ik daarop aangesproken. Na de wedstrijd wisten we dat in België geen grensrechters zijn waardoor het constateren van buitenspel voor de scheids soms heel lastig is en dat we de doeltrappen vanaf de 5 meter lijn moeten nemen ipv de 16 meter lijn in Nederland. Om 11.20 uur is de tweede wedstrijd tegen bekende IJVV de Zwervers D2. Deze wedstrijd wordt gespeeld op veld 31 en winnen we met 4 – 1. Doelpunten van Brent 2x, Robin en Joey de Beuk. Na de middagpauze en officiële opening waarin de ploegen voorgesteld werden speelden we op veld 5 de kraker tegen het Duitse VfB Linz. Helaas verloren we deze wedstrijd kansloos met 2 – 0. Was het de patat die ons dwars zat of kwamen we gewoon te kort? De laatste wedstrijd op veld 5 moest gewonnen worden. Tenminste als we in de winnaarspoule wilden spelen op zondag. De wedstrijd is tegen het Belgische KOG Stasegem. Het is een spannende wedstrijd. We winnen uiteindelijk verdient met 3 – 1. Doelpunten Brent 2x en Junior. Hiermee worden we 2e in onze poule en spelen in de finalepoule op zondag. We eten met elkaar in Oostende en gaan daarna weer richting Bredene. Daar maken we een strandwandeling. Niet iedereen heeft de term wandeling begrepen en wordt behoorlijk nat. Vooral het naaktstrand 300 meter verder op spreekt tot de verbeelding. De jongens gaan weer op tijd naar bed. Om 10 uur liggen ze allemaal, vanaf 12 uur slapen de meesten. Onze buren gedragen zich deze nacht waardoor we allemaal van een redelijke nachtrust kunnen genieten. De wekker gaat op zondag om 6.30 uur. Iedereen wordt gewekt en de spullen moeten ingepakt worden. Hierna gaan we ontbijten. Nadat onze ruimten zijn gecontroleerd door de Horizon kunnen we richting Oostende. Om 9.00 uur is onze eerste wedstrijd op veld 3. We spelen tegen het goede Belgische Kortrijk. We werken hard en hopen op een goede counter. Maar het geluk is niet met ons. We verliezen de wedstrijd uiteindelijk met 3 – 0. De teleurstelling is groot en we gaan daar niet goed mee om. Na een kort en helder gesprek tussen leiding en groep richten we ons op de volgende tegenstander. Dat is Forum Sport. Om 11.40 uur start de wedstrijd op veld 4. Het is een spannende wedstrijd waar we hard werken. Wij komen op een 2 – 1 voorsprong. Maar in de laatste minuut wordt het toch 2 – 2. Brent scoort 2x. Strafschoppen moeten de beslissing brengen. Hessel, Joey de Beuk en Jelle scoren hun strafschop. Jarmo stopt 2 strafschoppen en eentje gaat naast. Hierdoor winnen we de wedstrijd en spelen de volgende wedstrijd om de 5e en 6e plaats. In de pauze hierna mochten we strafschoppen nemen op de Coca Cola stand. We wisten twee keer het gat te vinden. Om 15.40 uur spelen we de laatste wedstrijd op veld 3 tegen Lelystad 2. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd waardoor een boeiende wedstrijd ontstaat. Wij maken de 1 – 0 maar de scheidsrechter heeft een overtreding geconstateerd. Brent krijgt geel voor het wegtrappen van de bal. En vervolgens krijgt hij zijn tweede geel voor praten. Hierdoor moeten we na tien minuten spelen met tien spelers door. Het worden spannende minuten. In de tweede helft is Lelystad dicht bij een doelpunt. Maar het is Rune die op het laatste moment zijn voet er tussen krijgt waardoor het een hoekschop wordt. Na 30 minuten spelen is het 0 – 0. We hebben gevochten als leeuwen. Weer een strafschoppenserie. Hessel, Joey de Beuk en Tim scoren hun strafschoppen. Het lukt Jarmo om 3 strafschoppen te stoppen. De ontlading is groot na het stoppen van de derde strafschop. Samen vieren ze de overwinning. Door hard te werken hebben we een verdiende vijfde plaats gehaald. Om 17.30 is er nog gegeten in Oostende. Daarna moe maar met dierbare herinneringen huiswaarts. Een dergelijk toernooi is voor herhaling vatbaar. Bedankt jongens en bedankt Oostende en Bredene. Iedereen die zijn of haar steentje hieraan heeft bijdragen wordt hartelijk bedankt.

De leiding (Cees, Nico, Marten, Karin en Hiljo)