ZBVH E1 – Binnenmaas E1 (HW bokaal) 14 april’14

Ruststand: 2-2 Eindstand: 3-4

Om door te dringen tot de halve finale(s) van de HW-bokaal mochten we deze wedstrijd niet verliezen (en het liefst winnend afsluiten). Het terrein van ZBVH was de plaats waar het moest gebeuren en dus stonden we op deze maandagavond klaar om te beginnen.

Het kwaliteitsverschil tussen de twee teams was duidelijk te zien, want Binnenmaas had het meeste balbezit. Na een rush van Rick kwam de bal bij Kris terecht; hij bediende Luka en met een prima goal beloonde hij het goede spel van Binnenmaas: 0-1. Hierna volgden nog enkele kansen voor ons, maar het was ZBVH dat wist te scoren. Een uitbraak over links resulteerde in een tegendoelpunt: 1-1. Zo moesten we weer opnieuw beginnen, maar gelukkig zat er voldoende veerkracht in het team. Met een splijtende dieptepass van Sander M werd Finn richting doel gestuurd: na een lange rush schoot Finn de bal hard binnen en wederom stonden we voor: 1-2!
Ondanks het verdere veldoverwicht in de eerste helft liepen we tot twee keer toe in onze eigen val; doordat er hartstochtelijk werd aangevallen kon ZBVH voor een tweede maal profiteren. Valk voor rust werd het 2-2 en dit konden we onszelf aanrekenen; hadden we meer gebruiken weten te maken van alle kansen die we kregen, dan had de marge al vijf kunnen zijn.

De tweede helft leverde eenzelfde beeld als de eerste; het enige verschil was dat ZBVH nu echt niet verder kwam dan de bal wegschieten zodra ze in balbezit kwamen. Het overwicht van Binnenmaas werd door Kris in cijfers uitgedrukt; met een bekeken schot zette hij ons voor de derde maal op voorsprong: 2-3! Ook deze voorsprong werd door onze tegenstander teniet gedaan, want ZBVH wist net als voor rust te scoren: 3-3.
Op zich zou dit voor ons voldoende zijn om door te gaan naar de halve finale, maar wist ZBVH er nog een te maken, dan waren zij degene die ons voorbij gingen. Daarom bleef de druk vol op het doel van ZBVH en dat leverde uiteindelijk de winnende treffer voor Binnenmaas op: Luka gaf voor op Sander M en daar wist Sander wel raad mee; met een hard schot werd de keeper van ZBVH voor de vierde keer gepasseerd: 3-4! De wedstrijd bleef tot het einde spannend, maar het leverde geen doelpunten meer op.
De penaltyreeks die hoort bij de wedstrijden van de HW-bokaal eindigde in 3-3, maar gezien onze overwinning was dat niet meer van invloed op het eindresultaat in de poule.
Doordat we tweede zijn geworden in de poule spelen we op maandag 19 mei tegen SHO (de winnaar van de andere poule) om een plaats in de finale. Zowel de halve finale als de finale zelf wordt op ons terrein gespeeld en zo is het dus dat we de 19de uit maar toch ook thuis spelen. Met voldoende steun zouden we het seizoen kunnen opvijzelen met een finaleplaats van de HW-bokaal.

Nu hebben we een tijd lang geen wedstrijden (door de meivakantie en het inhaalprogramma van andere teams uit de competitie), maar op 10 mei spelen we nog onze laatste competitiewedstrijd uit bij Spartaan’20. Daarna kunnen we ons dus richten op de HW bokaal en de toernooien…

Trainer(s) E1.