10-05-2014 Kampioenschap FC Binnenmaas C1
C1 kampioen 2014 a

Heel de week stond al in het teken van de wedstrijd van vandaag. Na weken stofhappen en een enorm te kort aan regen, hadden onze weergoden besloten dat het vanaf donderdag pijpenstelen zou gaan regenen. Zou dit dan het kampioenschap van onze mannen nog in de weg staan? Een seizoen wat nogal stroefjes was begonnen, lijkt de laatste weken in één streep te leiden naar de titel! Menig concurrent werd aan de kant geschoven en vandaag, op één wedstrijd van het einde, konden we tegen een relatief “zwakke” tegenstander het karwei afmaken. Dat mocht geen problemen meer opleveren, of toch? De nummer laatst van de competitie ’s Gravendeel heeft in de gehele competitie slechts 1 punt behaald en juist dat ene punt pakte het tegen ons team. Dus………

Gelukkig kon de wat hobbelige grasmat van Numansdorp het regenwater goed verwerken en in alle vroegte werden, de door de trainers opgetrommelde, maar toch ook altijd trouw aanwezige supportersschare vervoert richting NSVV. Daar aangekomen bleek onze gastheer zo goed ons op het hoofdveld te laten spelen, zodat alle supporters plaats konden nemen op de tribune. Met luchttoeters en vuvuzela’s (of hoe je het ook mag schrijven), bedankt familie Gomersbach en Kruithof voor de ruis op de oren voor de rest van de dag, spandoeken en fluiten begon de wedstrijd zo’n 10 minuten later als gepland. Na een wat nerveus begin, ontwikkelden onze mannen en één vrouw een overwicht op het veld. Het duurde dan ook niet al te lang voordat de bevrijdende 0-1 op het bord kwam. De vreugde was enorm. Trainer Jeffrey werd bedolven onder zijn spelers en nadat iedereen hem uitbundig had geknuffeld kon het spel weer verder op de ingezette weg. Na wat kansen op de lat en op de paal, wisten we weer het net te vinden 0-2. Nu kon het toch niet meer mis gaan? Voor de rust schopten we ook nog de 0-3 binnen en tevreden zochten we, inmiddels drijfnat geregend, de rust op.

In de rust bestormde de supporters de kantine voor een warme mok koffie en ……. Een heerlijk zelf gebakken cup cake van de familie Jongkoen in de kleuren van de FCB met een voetballetje. De stemming zat er zo goed in dat de meeste supporters nauwelijks in de gaten hadden dat de 2e helft alweer was gestart. De ballonnen werden nog even opgeblazen en we gingen ervoor zitten om te genieten van het tweede deel van de wedstrijd. Hier kunnen we kort over zijn. Er volgde nog een 0-4 en daarna werd de wedstrijd professioneel op slot gegooid.

Het verdiende kampioenschap was binnen. De champagne werd geopend en het feest ging los. Sfeerfakkels, een echte kampioenschaal, kampioenshirts (met dank aan een betrokken optiekzaak). Jeffrey, Dennis en Patrick hadden zoals al het gehele seizoen weer alles prima georganiseerd. Na een klein half uur werd het veld feestend verlaten en de kleedkamer opgezocht. Hier werd tijdens het gehos en gezang genoten van de in de vroege ochtend, vers gebakken cake, van de familie Leggedoor.

Toen op weg naar Maasdam. Hier zou een echt zwembad worden opgezet, maar onderweg naar Maasdam bleek er een miscommunicatie en het zwembad was nog niet gevuld….. Balen!!!! Maar niet getreurd, er ligt nog een buitenbad voor de deur van het gemeentehuis. Als echte kerels trotseerden de mannen het koude water en sprongen in de vijver. Toen snel de kleedkamer in en lekker lang onder de warme douche. Tot………

C1 kampioen 2014 bTot de platte kar (met dank voor het regelen aan John de Otter) voor kwam rijden! De traditionele rondrit door de dorpen Puttershoek en Maasdam bij het behalen van de titel mocht niet ontbreken. Wat een feest en wat een sfeer. De tocht ging door het centrum van Puttershoek waar de plaatselijke supers leegliepen ,de marktkramen hun omzetten even 5 minuten zagen stagneren en pleinen volstroomden. Luidkeels zongen onze mannen en werden ze toegejuicht door het publiek! Helaas ontbrak er een podium en de burgemeester, maar anders had men in Amsterdam er nog van kunnen leren. Toen op weg naar Maasdam waar de sponsor van ons team Sporthal Duyvesteyn voor de middag versnaperingen zorgde. Eigenaar Jaap van der Schoor had de zaken zoals gebruikelijk prima voor elkaar. Bij binnenkomst klonk loeihard “we are the champions” wat dan ook gelijk door het team werd opgepakt. Na een hapje en drankje zat de lange ochtend erop en trok ieder zich terug om zich voor te bereiden op de avond. De van Gilsies hadden besloten om dan een besloten feestje, wat voor een deel werd bekostigd vanuit de vereniging, te organiseren in Zwijndrecht. Nou dan weten jullie het wel. Over de ins en outs kunnen wij hier dus niets vertellen, maar vraag gerust bij de van Gilsies na hoe het hier is verlopen.
Een schitterend seizoen werd bekroond met een kampioenschap. Wat moet dat voor de mannen heerlijk zijn geweest, na al die seizoenen alleen maar achter de tegenstanders aan te hebben gelopen in te hoog ingedeelde poules. Dit seizoen is men aan voetballen toegekomen en zijn er stappen gemaakt, dat is goed voor de mannen, goed voor de club en leuk voor de trainers. Klasse!! De drie van Gilsies bedankt voor jullie enthousiasme, organisatie talent en persoonlijke en professionele manier van benadering van de mannen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer van jullie genieten. Hierbij wil ik iedereen, ook als ik iemand vergeten ben bij naam te benoemen, die een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische dag, bedanken.

Een supporter.