FC Binnenmaas D1 verslaat koploper

WCR D1 – FC Binnenmaas D1 (0 – 0) 0 – 1

Op een regenachtige donderdagavond, staat de competitiewedstrijd tegen koploper WCR op het programma. Een fysiek sterke tegenstander die we thuis hebben verslagen met 4-1. We zijn als team compleet en beginnen met Jelle in de wissel. Beide teams hebben er ondanks de regen zin in en beginnen fel aan de wedstrijd. De eerste echte kans is voor Stijn, die net naast schiet. Daarna een mooie 1-2 tussen Brent en Junior maar de keeper van WCR redt. Een goede aanval van WCR met een goed schot op doel wordt prachtig gered door Jarmo. Voor FCB volgen er meerdere doelkansen, maar we schieten van te grote afstand waardoor de bal of naast of in de handen van de keeper valt. Dan een uittrap van de keeper van WCR, deze belandt net voor de middenlijn in de voeten van Wessel, die de keeper op grote afstand van zijn doel ziet staan en zijn kans grijpt, om van grote afstand op doel te schieten. Het had een wereldgoal kunnen zijn, maar de paal staat helaas in de weg. De eerst helft sluiten we af met een gelijke stand 0 -0.

De tweede helft begint en het regent nog steeds. Wessel is tijdens de eerste helft geblesseerd geraakt en staat in de wissel. Beide teams gaan weer vol de strijd aan. Een mooie opbouw van FCB over de linkerkant, Junior gaat op volle snelheid richting het doel, maar wordt op de rand van de 16 neergehaald . De vrije trap die we krijgen wordt genomen door Brent. Hij schiet de bal prachtig in de rechter bovenhoek : 0 – 1. WCR zet nog een tandje bij, zowel voetballend als fysiek. Het wordt enorm spannend en ondergetekende vergeet door de spanning het verslag verder te schrijven. WCR zet onze verdediging goed onder druk, maarhet team laat zich niet kennen. Iedere aanval wordt of geblokt of spectaculair gered door onze Jarmo, die een wereldpartij staat te keepen. De spelers van WCR raken een beetje gefrustreerd en zoeken onze jongens fysiek op. Beukie is helaas het kind van de rekening en moet geblesseerd het veld verlaten. Wessel moet hem –ondanks zijn eigen blessure- de laatste minuten vervangen. Ondanks de druk op onze goal, krijgen wij ook goede kansen om de 0-2 te maken, dit lukt helaas niet. De regen komt inmiddels met bakken uit de hemel als de scheidsrechter uiteindelijk af fluit. Uitstekend gedaan mannen, door passie en inzet hebben jullie dit potje er uitgehaald.

Andrea.