Mooie overwinning D1

FC Binnenmaas D1 – Barendrecht D2 (1 – 0) 2 – 0

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Na donderdag van de koploper te hebben gewonnen willen we de laatste wedstrijd ook winnen. Wessel en Jurgen beginnen op de bank. En dat is met dit natte weer geen straf. Barendrecht heeft het beste van het spel en wij proberen met snelle tegenaanvallen gevaarlijk te zijn. Het lukt Barendrecht niet om uitgespeelde kansen te creëren. Met afstandsschoten probeert het Jarmo te verrassen. Één keer leiden we balverlies in de opbouw. De spits gaat door op de keeper, maar Jarmo weet het schot te stoppen ten kosten van een hoekschop. Het lukt Barendrecht om twee keer de bal tegen de lat te schieten. Wij hebben kansen met uitvallen via Junior en Brent. Het lukt Brent na een kwartier spelen de keeper met een fraaie hoge bal te passeren (1 – 0). Het is een beetje zomeravond voetbal bij ons. Het lijkt alsof het ons aan kracht ontbreekt. In de rust wordt Stijn met een lichte blessure gewisseld. De 2e helft is een kopie van de 1e helft met dien verstande dat wij met meer pit en kracht spelen. Barendrecht blijft veel in balbezit, maar wij wisselen dat af met hele gevaarlijke tegenaanvallen. Barendrecht blijft het proberen met schoten van afstand. Één keer zijn ze dichtbij een doelpunt. Een schot wordt tegen gehouden door de paal. Wij hebben kansen van Junior en Brent. Wessel heeft een tweetal fraaie solo’s maar weet hier net niet uit te scoren. Jurgen komt de leeg gespeelde Tim vervangen. Na een fraaie aanval over een aantal schijven kan Jelle de 2 – 0 binnen schieten. Barendrecht geeft niet op maar het lukt ze niet om te scoren. Hiermee eindigen we de competitie op een mooie 7e plek in de eerste klasse. Als je bedenkt dat het team bestaat uit 10 eerste jaars spelers en 2 tweede jaars spelers dan vind ik het een prestatie van formaat. Zonder de hulp van de spelers van de D3 waren we niet zo ver gekomen. Na het stoppen van Naser bij de D1 halverwege oktober 2013 bleven er 12 spelers over. De aanvulling kwam telkens uit de D3. Zonder de scheidsrechterlijke dwaling uit bij IJVV de Zwervers (wat ons twee punten heeft gekost) zouden we 5e geëindigd zijn.
stand d1

Hiljo