2-3 (1-1) E2 eindigt op keurige 2e plaats

In de laatste competitiewedstrijd heeft de E2 de tweede plaats vast weten te houden door een 2-3 overwinning op Slikkerveer E2 en dat is een uitstekende prestatie in deze sterk bezette 3e klasse.
Na als derde te zijn geëindigd in de bekercompetitie (4e klasse) was voor de start van de competitie de verwachting dat het een moeilijke competitie te worden met daarin twee teams die waren afgedaald uit de 2e klasse.
Duidelijk is dat in vergelijking met het begin van het seizoen de E2 en ook de spelers individueel sterk vooruit zijn gegaan. Ook in de wedstrijden waarin het wat minder ging werden de drie punten binnengesleept. Met 12 overwinningen, 4 nederlagen en 0 gelijke spelen eindigt de E2 op een keurige 2e plaats.

Dan de wedstrijd van vandaag. Na drie weken geen competitiewedstrijd te hebben gespeeld en twee weken zonder training is het even wennen om weer een wedstrijd te spelen. Alleen bij winst is de 2e plaats een feit wat vooraf bij iedereen wel duidelijk is.
Vanaf de eerste minuut wordt er hoofdzakelijk gevoetbald op de helft van de tegenstander. Zonder de niet aanwezige Cristo blijkt het toch moeilijk voor onze overige aanvallers om de opvallend grote keeper te passeren. Na talloze kansen (ik tel er toch een stuk of 6) voor Dylan, Jeppe, Stef en Tim is het Slikkerveer wat de 1-0 weet te scoren als Alon probeert zijn tegenstander probeert uit te spelen en daarbij de bal verliest. Dat kan gebeuren en gezien het spelbeeld ligt het voor de hand dat we dit wel recht gaan zetten. Toch duurt het tot de 21e minuut voordat de 1-1 valt. Een schot van Tim wordt geblokt en komt voor de voeten van Mark die de vrijstaande Alon aanspeelt. Met een strak schot laag over de grond maakt Alon zijn foutje goed en passeert de keeper.
Stef gaat dan nog alleen op de keeper af maar deze weet de bal zodanig te raken dat de bal naast gaat.
Dan fluit de scheidsrechter een paar minuten te vroeg af en gaan we rusten met de wetenschap dat zeker 10 kansen hebben gehad en de tegenstander slechts een keer op het doel van Dirk heeft (raak) geschoten.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een compact verdedigend Slikkerveer probeert er af en toe snel uit te komen maar Thom en Mark winnen bijna al hun duels. Na een kwartier speelt Stef de vrijstaande Jeppe aan die rustig de bal achter de keeper plaatst: 1-2. Nog helemaal blij met de voorsprong wordt er niet opgelet bij de aftrap van Slikkerveer. Mark kan nog de bal blokken maar via de kluts kan de aanvaller van Slikkerveer achtervolgt door Mark toch nog de achterlijn halen en schiet daar vanuit een onmogelijke hoek de bal achter Dirk: 2-2.
Nadat Tim datzelfde probeert maar daarbij de keeper niet weet te passeren komen we op een nieuwe voorsprong als Jeppe de bal diep speelt op de Stef die alleen op de keeper afgaat en de bevrijdende 2-3 scoort.

De competitie is op een passende wijze afgesloten. We spelen nog drie toernooien en dan is het seizoen al weer afgelopen.

Rob Stols