Den Bommel –  FC Binnenmaas heeft zich afgelopen zaterdag nog niet definitief veilig kunnen spelen bij Den Bommel. Door collectief falen in vooral de tweede helft werd FC Binnenmaas afgeslacht door een feller en agressiever Den Bommel. In de eerste helft kreeg FC Binnenmaas nog wel een aantal kansen, maar was het alleen Den Bommel, dat het net wist te vinden, waardoor de ruststand op 1-0 kwam. In de tweede helft kwam FC Binnenmaas amper nog aan de bal en liep Den Bommel uit naar 5-0. Directe degradatie is niet meer mogelijk door het verlies van Rockanje. Maar door het gelijke spel van NBSVV heeft FC Binnenmaas nog 1 punt nodig om het spelen van de nacompetitie te ontlopen.

FC Binnenmaas, met de gebroeders Maijers dit keer in de basis, maar zonder de geblesseerde Peter Heiszwolf, begon de wedstrijd nog wel aardig. Al in de 1e minuut leverde dit een kans op voor Danny Maijers van FC Binnenmaas na een voorzet van Bas de Kruijff, maar Maijers kon net niet goed bij de bal.
Een minuut later creëerde echter ook Den Bommel zijn eerste kans. Na een vermeende handsbal mocht Johnno Bakker doorgaan, maar zijn inzet werd geblokt door Lennart Kleijwegt.
Al in de 6e minuut had FC Binnenmaas toch op voorsprong kunnen komen, maar de lob van Kevin Kuijer na een goede pass van Danny Maijers ging echter net naast.
Ondanks de (toen nog) goede inzet van FC Binnenmaas was het Den Bommel, dat de score kon openen. Joey Bahnert van Den Bommel kon vanaf zijn eigen helft ongestoord doorgaan tot in het strafschopgebied. Zijn voorzet was een prooi voor Wesley Bakker:1-0.
2 Minuten later leek Den Bommel al afstand te gaan nemen. Bas de Kruijff van FC Binnenmaas verspeelde op het middenveld knullig de bal. Direct werd de snelle Wesley Bakker van Den Bommel in de diepte aangespeeld, maar zijn harde inzet ging voorlangs.
FC Binnenmaas kreeg in het restant van de eerste helft nog wel enkele kansen via Desi Sanderse en Danny Maijers (tweemaal), maar hun inzetten leidden niet tot een doelpunt.

In de tweede helft was het snel gedaan met FC Binnenmaas. In de 46e minuut kon doelman Leroy Zuiddam nog net een doelpunt voorkomen door een inzet van Johnno Bakker tot corner te werken, maar de corner zelf leidde indirect de 2-0 in. De corner werd eerst nog weggewerkt door de verdediging van FC Binnenmaas, maar de rebound kon net met het hoofd getoucheerd worden door Patrick Verolmvan Den Bommel, waardoor de bal in de uiterste hoek in het doel verdween.
In de 63e minuut was het weer raak voor Den Bommel. Een indraaiende bal van Johnny Bakker verdween onhoudbaar in het doel achter doelman Zuiddam: 3-0.
Twee minuten later haalde Lennert Kleijwegt van FC Binnenmaas Wesley Bakker binnen de beruchte lijnen onderuit. De toegekende penalty, genomen door Wesley Bakker, werd echter prima gestopt door Leroy Zuiddam. Deze blesseerde zich echter wel bij deze actie, waarna hij in de 70e minuut vervangen moest worden door Bob van Houten. Deze kon 3 minuten later al de gang naar het net maken, toen invaller Jesper van den Hoek de bal binnenschoot: 4-0.
En FC Binnenmaas moest nog een keer door het stof: in de 88e minuut werd de bal door FC Binnenmaas teruggespeeld op doelman Van Houten. Deze raakte de bal verkeerd, die vervolgens een prooi was voor Marijn Huibrechtse, waarmee de eindstand op 5-0 kwam.

Volgende week is er geen competitievoetbal wegens Koningsdag. Op zaterdag 3 mei komt Rockanje op bezoek bij FC Binnenmaas. Rockanje kan de nacompetitie niet meer ontlopen, maar vecht nog wel tegen rechtstreekse degradatie. FC Binnenmaas zal minimaal een punt moeten halen om zich in de derde klasse te kunnen handhaven.

Statistieken:

Den Bommel – FC Binnenmaas:  4 – 0
21e:   1 – 0  Wesley Bakker
46e:   2 – 0  Patrick Verolme
63e :  3 – 0  Johnno Bakker
73e:    4 – 0  Wouter Bakelaar
88e:    5 – 0  Wilco van Bergen

Gele kaarten: Lennert Kleijwegt (FC Binnenmaas)

Opstelling Den Bommel: Wouter Vletter, Ruud Maliepaard, Raoul Verolme, Leon Breeman, KJoey Bahnert, Jack Robbemond, Marius Hobbel (70: Wouter Bakelaar), Maurice Bruggeman (80: Wilco van Bergen), Johnno Bakker, Patrick Verolme, Welsey Bakker

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam (70: Bob van Houten). Harry Wierda, Mike Post, Desi Sanderse (68: Kevin Weij) Leon van der Stel, (60: Marijn Goud), Remco van der Stel, Lennert Kleijwegt, Danny Maijers , Remco van der Stel, John Maijers, Bas de Kruijff

Den Bommel 2