Ruststand: 1-3 Eindstand: 2-6

Na het dramatische verlies van afgelopen maandag tegen NSVV (voor de HW bokaal) hadden de jongens iets recht te zetten; na het stoppen van een der trainers en het groepsgesprek waarbij we alle neuzen weer in dezelfde richting hebben gezet (zogenaamde schrikeffect?), hoopten we tegen deze tegenstander te laten zien dat er wel degelijk voetbalkwaliteit in dit team zit. In januari waren we deze opponent ook al tegengekomen en hadden we ze weten te verslaan.

Tijdens de warming-up viel op dat het niet dezelfde spelers van RVVH waren als tijdens onze laatste ontmoeting; in plaats van een kleine keeper, stond er nu een boomlange speler in het doel en zo waren er wel meer posities anders ingevuld. Wij moesten het doen zonder Stef op doel (badmintonkamp) en dus hadden we Dirk van de E2 bereid gevonden om ons doel te verdedigen. Verder keerde Luka weer terug in de opstelling, zijn blessureleed ligt hopelijk nu achter ons.

De eerste fase van de wedstrijd was voor Binnenmaas, deze fase werd beloond met een doelpunt want na een lange rush vanaf eigen helft wist Finn op eigen kracht bij het doel van RVVH te komen en met een vlammend schot zette hij ons op voorsprong: 1-0. Hierop ging de tegenstander nog meer druk zetten op ons doel; uiteindelijk leverde dit een doelpunt op voor RVVH. Tot drie keer toe lieten onze spelers toe dat de spelers van RVVH op ons doel schoten en bij het laatste schot had Dirk geen antwoord: 1-1. Vervolgens waren er een aantal goede kansen waar zowel Luka, Sander M als Finn wisten er geen gebruik van te maken. Dit kwam ons duur te staan, want RVVH counterde tot twee keer toe naar een doelpunt: 1-3. Ondanks de goede inzet gingen we alsnog met een achterstand richting kleedkamer…

Tijdens de rust hebben we de jongens geprezen voor hun inzet en wanneer de kansen omgezet zouden worden in doelpunten, zou deze wedstrijd nog kunnen kantelen.
Dat dit slechts woorden waren, bleek kort na rust; RVVH wist twee keer te scoren en zo kwamen we op een schier onoverbrugbare achterstand: 1-5. De ruggen werden gerecht, Binnenmaas viel zo veel mogelijk aan en RVVH liet Binnenmaas komen. Dit resulteerde tot een corner voor onze jongens; Stan schoot voor en via wat omzwervingen kwam de bal voor de voeten van Sander M; hij kapte en draaide zich goed vrij en schoot beheerst binnen: 2-5. Een vrije trap aan de andere kant en wederom matig ingrijpen van onze spelers zorgde er echter voor dat RVVH nog een keer kon scoren: 2-6.
Hadden we de koppies niet zo lang hangen en wat meer geloofd in eigen kunnen, dan had dit niet nodig geweest. Helaas is dat de laatste tijd wel het geval en dus gaven we deze wedstrijd en de vijfde plaats uit handen; met nog een competitiewedstrijd te gaan (uit bij Spartaan’20) en de huidige zevende plaats waar we nu op staan, zit dat er ook niet meer in…

Maandagavond wacht ons de uitwedstrijd bij ZBVH voor de HW bokaal; een overwinning is “geen zekerheidje meer” en dus zullen we hard moeten knokken om door te dringen tot de halve finales.

Trainer(s) E1.