Bijna de slechtste van het seizoen

Vanaf vandaag zal alles anders zijn. Er was namelijk een klacht binnengekomen bij de commissie respect en plezier over een verslag van uw verslaggever. Een geheel terechte klacht, want uw verslaggever had de scheidsrechter van Oud-Beijerland met de grond gelijk gemaakt en met naam en toenaam genoemd. Zoiets kan inderdaad niet en ik dank de klager voor deze wake-up-call. Het zal niet meer gebeuren dat een scheidsrechter met naam en toenaam in het verslag komt te staan! Verder heb ik geen spijt van wat er stond, want de beste man is en blijft de nachtmerrie van iedere (Oud-Beijerland bezoekende) voetballer! Die van vandaag in Nieuw-Beijerland deed zijn uiterste best om ook met naam en toenaam in het verslag te komen (de naam is bekend), maar ik heb mijn lesje geleerd! Maar goed… vandaag….. voetbal…… Binnenmaas 7, vast op de 6e plaats, uit naar NBSVV 3, vast op de 3e plaats. In de thuiswedstrijd stonden we na 20 minuten met 0-4 achter, om uiteindelijk nog bijna een punt te pakken (3-4 eindstand). Vandaag hadden we slechts 7 spelers van onszelf, waarvan er eentje maar 30-45 minuten kan spelen en 1 bijzonder ongelukkig was met zijn positie op het veld. De zoektocht naar spelers leverde 7 bereidwilligen op, waarvan voorhoedespeler Dave bereid was te keepen (ipv voetballen). De opstelling was op woensdag al klaar, maar als 1 van je (eigen) basisspelers dan ook nog exact om 14.30 aan komt waaien, dan is dat niet ideaal. Gelukkig was toeschouwer Carlo bereid om te vlaggen (en ook om zijn spullen te halen in Binnenmaas en mee te spelen, toppertje!). Laten we het verder maar lekker kort houden vandaag, beide ploegen speelden in de 1e helft even matig. Na een behoorlijke fout achterin ging Raymond alleen op de keeper af en scoorde de 0-1. Niet veel later een vergelijkbare fout bij ons achterin en de 1-1 was een feit. Bart miste een goede kans op de 1-2. Onze zeer ervaren en oprechte grensrechter werd tot 3x toe voor ‘lul’ gezet door hun scheidsrechter, door het eerlijk vlagsignaal te negeren, om vlak daarna Bart terug te fluiten wegens ‘buitenspel’ na een pass van -nota bene – HEMZELF! U kunt wel raden dat dit tot heftige emoties leidde (overigens zonder een lelijk woord), gevolgd door concentratieverlies, slap ingrijpen en de volstrekt onnodige 2-1. In de 2e helft kwamen de later aangekomen Ardy en Jesper in het veld, evenals ons vertraagde Fenomeen. We besloten al vrij snel om nog aanvallender te gaan spelen, maar liepen telkens in het mes. Het werd na een minuut of 8 in de 2e helft 3-1, de onderkant van de lat voorkwam Sander’s aansluitingstreffer, waarna ook de 4-1 nog viel. De wedstrijd werd nog iets onvriendelijker nadat een hersenloze met een sik (bij Barendrecht was er ook al zo 1, zou er een verband bestaan tussen voetballers met een sik en een gebrek aan hersens, danwel het gebruik ervan?) eerst Kevin van achter neerschopte, zich 2 minuten later aan Sander vergreep en ook Bart nog te grazen nam. Dit alles bestraft met slechts 1 vrije trap. Dat Raymond 3 minuten voor tijd nog goed doorging, een fraaie voorzet gaf op ons Fenomeen, die de 4-2e indstand aantekende was louter voor de statistieken. We kunnen die waardeloze scheidsrechter, het slechte veld, die hersenloze sik en wie dan ook de schuld geven, maar dat we vandaag verloren lag slechts aan 1 ding! Aan ONS. We speelden te gehaast, slordig en liepen veel te veel met de bal. 7 spelers van je eigen team en 7 van andere teams betekent ook: geen automatismen, niet van elkaar weten was we kunnen etc. We staan 6e, we blijven 6e, ongeacht vandaag en ongeacht de wedstrijd tegen Vlotbrug die misschien ooit nog ingehaald wordt. Na de winterstop hebben we 9 wedstrijden gespeeld. 5 gewonnen van de clubs die onder ons staan en 4 verloren van de clubs die boven ons staan. Dan doe je het gewoon goed en sta je waar je hoort!! Soms willen we misschien ook wel te veel. Vandaag was het gelukkig niet zo slecht als bij NSVV uit, toen we nog meer (van) onszelf verloren. Dave, Kevin, Sander, Remco, Bart, Jesper en Ardy, Bedankt voor het meespelen, zonder jullie hadden we geen eens af mogen trappen, bedankt voor jullie bereidwilligheid en enthousiasme, helaas ditmaal geen 3 punten. Carlo, bedankt dat je mee wilde spelen en dat je gevlagd hebt.

Ploon K. spelersmakelaar.