Maasdam – FC Binnenmaas won afgelopen zaterdag simpel van hekkensluiter De Jonge Spartaan (DJS) en is aardig op de weg om zich dit seizoen veilig te spelen, zeker nu de twee andere concurrenten voor degradatieplaatsen verloren hebben. FC Binnenmaas won zaterdag met 4-0, na een ruststand van 2-0. FC Binnenmaas blijft op de 11e plaats staan en heeft, met nog 3 wedstrijden te spelen, 7 punten meer dan NBSVV, dat op de 12e plaats staat. De 12e ploeg in de eindrangschikking speelt nacompetitie om eventuele degradatie. DJS is door het verlies tegen FC Binnenmaas definitief gedegradeerd.

Bij FC Binnenmaas hebben de beide tijdelijke keuzeheren, Jaco Westbroek en Ton Havelaar, afgelopen week gesproken met de broertjes Maijers en deze gesprekken hebben ertoe geleid, dat beiden zich weer beschikbaar hebben gesteld voor het eerste elftal. Danny Maijers begon in de basis, John Maijers op de bank.
Beide ploegen begonnen de wedstrijd nerveus. Veel passes kwamen niet aan en er was veelvuldig sprake van slordig balverlies. Dit werd DJS in de 12e minuut fataal. Stefan Klink van DJS verspeelde knullig de bal aan Peter Heiszwolf. Deze kon alleen op doelman De Koning van DJS afgaan, deze omspelen en simpel de 1-0 aantekenen.
In de 17e minuut ging Danny Maijers van FC Binnenmaas er vandoor op links. Deze was dit keer niet zelfzuchtig, maar probeerde de bal voor te zetten op Peter Heiszwolf. Pim Driesse van DJS kon de bal echter net voor Heiszwolf wegkoppen.
In de 23e minuut was het bijna raak voor DJS. Bij een vrije trap tastte doelman Leroy Zuiddam van FC Binnenmaas mis, maar gelukkig kon Mike Post de bal voor de doellijn wegwerken.
In de 23e minuut was het weer raak voor FC Binnenmaas. Een goed genomen indraaiende hoekschop van Bas de Kruijff werd schitterend diagonaal ingekopt door Desi Sanderse: 2-0.
In de 39e minuut was ook het laatste wapenfeit van de eerste helft voor FC Binnenmaas. Danny Maijers kon alleen doorgaan, hij dreigde de bal naar links af te spelen, maar haalde keihard uit. De bal spatte echter op de paal uiteen.
In de tweede helft was het al snel weer raak voor FC Binnenmaas. Kevin Kuijer, ingevallen voor Danny Maijers, kon in de 48e minuut op het randje van buitenspel doorgaan op rechts. Hij leverde een perfecte voorzet af op Remco van der Stel, die de 3-0 binnen kon koppen.
Daarmee was de wedstrijd al gespeeld. FC Binnenmaas hoefde niet zo nodig meer en DJS realiseerde zich, dat de degradatie niet meer ontlopen kon worden.
Er was echter nog een schitterende moment. Bas de Kruijff van FC Binnenmaas ging op links door en leverde een fraaie voorzet af. Deze ging voorbij het doel en vanaf rechts werd de bal in een keer weer voor het doel gelegd door Remco van der Stel, die Kevin Kuijer een niet te missen kopkans opleverde: 4-0, wat tegelijk de eindstand was.

Aanstaande zaterdag gaat FC Binnenmaas op bezoek bij Den Bommel. Bij een overwinning  speelt FC Binnenmaas zich direct veilig. Bij een andere uitslag is het afhankelijk van het resultaten van NBSVV en Rockanje.

Statistieken:

FC Binnenmaas – De Jonge Spartaan:  4 – 0
12e:   1 – 0    Peter Heiszwolf
31e:    2 – 0  Desi Sanderse
48e :   3 – 0  Remco van der Stel
63e:    4 – 0   Kevin Kuijer

Gele kaarten:Danny Maijers (FC Binnenmaas) en Glenn Lodder (De Jonge Spartaan)

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam. Harry Wierda, Mike Post, Desi Sanderse (70: Leon van der Stel), Marijn Goud, Lennert Kleijwegt, Danny Maijers (46: Kevin Kuijer), Remco van der Stel, Peter Heiszwolf (70: John Maijers), Kevin Weij, Bas de Kruijff.

Opstelling De Jonge Spartaan: Ferry de Koning, Glenn Lodder, Stefan Klink,  Jasper van der Welle, Rick Schellevis, Jordy Frank (72: Gertjan Mastenbroek), Jan Willem van de Lente, Hans Phylipsen, Marc Peeman (65: Steven Oosthoek), Dhevi Dubbeld (62: Rolf Nagtzaam)
foto Remco van der Stel tegen DJS