Ten halve gekeerd

Na de 6-1 overwinning van vorige week tegen de nummer 1 na laatst Zuiderpark, wachtte vandaag de thuiswedstrijd tegen de nummer aller laatst, het altijd lastige Flakkee 2, dat tot nu toe slechts 5 punten verzamelde, waarvan 1 tegen ons. In de uitwedstrijd wilden we als nummer 2 eens wat ‘varianten’ uitproberen. En tegen de nummer laatst denk je dat dat ook kan. Dat bleek niet zo te zijn šŸ™ In de laatste minuut sleepten we gelukkig nog een punt uit het vuur. Maar dat was toen, nu staan we 6e en mogen we nog hopen op plek 5 en moeten we vrezen voor plek 7. Kortom… tijd voor een nieuw experiment. Met 12 man en 30 minute man Rik (bezig aan zijn 17e come back) van onszelf hadden we ditmaal geen hulptroepen nodig. In de uitwedstrijd kregen we bijzonder weinig ruimte, moesten wij het spel maken, dus snelheid voorin vanwege de counter was minder belangrijk. Gekozen werd voor een 4-3-3 waarin de spitsen een vrije rol hadden. Ze moesten het de tegenstander lastig maken door veel te switchen. Daar kwam in de praktijk niet veel van terecht. Onder het toeziend oog van onze laatste aanwinst, de weer in genade aangenomen Davey werd het 1e half uur helemaal niets weggegeven en bijna niets gecreĆ«erd. Met het inbrengen van Miep Miep Raymond als directe tegenstander van hun traagste verdediger bleek er ditmaal toch wel ruimte te liggen. Ineens begon het te lopen, alleen de scherpte voor de goal ontbrak (nog). Met een redelijk bloedeloze 0-0 werd de rust gehaald. In de rust vonden er een paar omzettingen plaats en bleek uw niet geheel fitte verslaggever een aanzienlijk minder goede voorstopper dan Mike. Aanvallend liep het daarentegen op rolletjes en na een paar gemiste kansen kopte de tot dan toe hopeloos falende Pietertje zeer fraai de 1-0 binnen na een prima actie van Potje, die 2 man uitspeelde en goed voorzette, ‘een rechtshalf waardige actie’. Dan denk je dus dat je je tegenstander op gaat vreten….. tot het ’60’th minute shit momentje van JC/WC’ kwam…. het Oh shit momentje om precies te zien. Hij zag de spits van Flakkee aan voor onze keeper Louis. Louis (die al een paar keer goed gered had) keerde ook ditmaal de bal, maar helaas ging de bal via zijn arm met een grote boog alsnog het doel in. 1-1. WC gaf direct daarna nog een ziekenhuis bal en de wedstrijd leek te kantelen. Leek… want 2 minuten later bewees Linke Linker over een bijzonder linke Linker te beschikken. Zijn perfecte vrije trap kwam op het hoofd van…… jawel…. Pietertje, die ECHT niet kan koppen, maar met zijn 2e puntgave kopbal voor de 2-1 zorgde. Ineens was JC ook weer bij de les en herpakte hij zich prima! Toen het 3 minuten later ook nog 3-1 werd door Roger (op aangeven van Pietertje) was het pleit beslecht. Beide ploegen creĆ«erden nog kansen op meer, maar bij 3-1 bleef het. 90 minuten strijd en matig voetbal bleken voldoende voor de 5e overwinning in de laatste 7 wedstrijden. Met de terugkeer van Davey hebben we voor volgend seizoen de selectie al rond, ook al worden we van verschillende kanten benaderd door spelers die graag bij ons willen komen. Althans, het lijkt alsof alles rond is, want er schijnen verschillende mensen ‘binnen de vereniging’ bezwaar gemaakt te hebben tegen de bewuste keuze van 2 jongens uit de A2, die zelf hebben aangegeven heel graag bij ons te willen komen voetballen, terwijl ze bij ons ook van harte welkom zijn in een zeer goed elftal met voetballers waar ze veel van kunnen leren. Wij hebben daar zo onze mening over! Die hadden we trouwens ook over de scheidsrechter van vandaag. De heer Rene Gomersbach die ons voor het eerst floot. Hij deed het uitstekend en verdient een compliment EN respect! Volgende week NBSVV uit, de nummer 4, waar we in de thuiswedstrijd na 20 minuten met 0-4 tegen achterstonden, om uiteindelijk net geen punt te behalen (3-4). Daarover volgende week meer.

Ploon K. spelersmakelaar.