Hellevoetsluis – FC Binnenmaas is het niet gelukt zich in  een wat veiligere positie te spelen in de uitwedstrijd tegen Vlotbrug. In een spannende wedstrijd delfde FC Binnenmaas het onderspit door een 3-2 verlies. Gelukkig haalde van de drie ploegen, die nog onder FC Binnenmaas op de ranglijst bivakkeren, alleen Rockanje een punt door gelijk te spelen tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. FC Binnenmaas blijft al met al op de 11e plaats staan, met nog 4 wedstrijden te spelen en met 4 punten meer dan NBSVV, dat op de 12e plaats staat. Deze 12e plaats is goed voor het spelen van een nacompetitie om degradatie.

FC Binnenmaas, met Ton Havelaar en Jacco Westbroek op de bank na het vertrek van hoofdtrainer Mark Weel, begon wat weifelend. Al in de eerste minuut leverde dit een kans op voor Vlotbrug. Sonny Booth mocht net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Evan Gomes Soares probeerde de bal met de hak in het doel te tikken, maar de bal ging net naast.
FC Binnenmaas was wakker geschud en zocht ook regelmatig de aanval. Dat had in de 13e minuut succes. Op de rand buitenspel mocht Kevin Kuijer doorgaan van de overigens irritant leidende scheidsrechter Fonseca (die het zelfs in de tweede helft presteerde om een obsceen gebaar richting toeschouwers te maken) en plaatste de bal met zijn linker net naast doelman Krommenhoek van Vlotbrug, wat FC Binnenmaas op een 0-1 voorsprong bracht.
In de 16e minuut mocht Vlotbrug weer een vrije trap nemen. Sonny Booth van Vlotbrug  mikte de bal richting de kruising, maar doelman Leroy Zuiddam kon de bal er net uittikken.
In de 29e minuut was er een snelle aanval van Vlotbrug. Het vlagsignaal wegens buitenspel van assistent-scheidsrechter Edwin van Meeningen van FC Binnenmaas werd echter door scheidsrechter Fonseca weggewuifd en Sonny Booth deponeerde de bal in de uiterste hoek: 1-1.

In de tweede helft had Vlotbrug in het begin het betere van het spel. In de 50e minuut kopte Sonny Booth van Vlotbrug de bal op de buitenkant van de paal, maar in de 52e minuut was het wel raak. Na een overtreding van Evan Gomes Soares op Richard van der Wilt, weer niet gezien door scheidsrechter Fonseca, mocht Soares doorgaan en vrij voorzetten. De bal was een prooi voor spits Booth van Vlotbrug, die de 2-1 aantekende.
FC Binnenmaas ging beter spelen, maar het was toch Vlotbrug, dat de kansen kreeg. In de 60e minuut liet doelman Leroy Zuiddam een voorzet uit zijn handen glippen. Heel Vlotbrug riep, dat de bal de doellijn was gepasseerd, maar ook dit werd niet waargenomen door scheidsrechter Fonseca. Direct daarna kreeg Simeon Seghers van Vlotbrug nog een vrije schietkans, maar deze werd goed gepakt door doelman Zuiddam.
In de 68e minuut had Kevin Kuijer een goede mogelijkheid. Hij kapte slim zijn tegenstander uit, maar kon net niet genoeg bij de bal om goed uit te halen.
FC Binnenmaas speelde bij vlagen goed combinatiespel, maar leed af en toe gevoelig balverlies op het middenveld. In de 72e minuut maakte Vlotbrug daar goed gebruik van. Invaller Shenomaar Pers werd de diepte in gestuurd. Hij zette goed voor op Sonny Booth, die de hoek maar voor het uitkiezen had en de 3-1 op het scorebord schoot.
In de 78e minuut kon FC Binnenmaas nog wat terug doen. Een vrije trap van Mike Post belandde precies voor de voeten van Desi Sanderse van FC Binnenmaas. Deze aarzelde niet en haalde verwoestend uit: 3-2.
In de laatste 15 minuten kreeg FC Binnenmaas nog een paar goede kansen, maar spits Peter Heiszwolf was niet gelukkig in zijn balaanname. Wel was er nog een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van Quint van Remmerden van Vlotbrug, die door iedereen werd waargenomen, behalve door scheidsrechter Fonseca.
Door deze winst is Vlotbrug veilig. FC Binnenmaas zal nog de nodige punten moeten halen om zich in de derde klasse te handhaven. Het krijgt hiervoor volgende week een goede kans, in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Jonge Spartaan.

Statistieken:

Vlotbrug – FC Binnenmaas  3 – 2
13e:    0 – 1   Kevin Kuijer
29e :    1 – 1   Sonny Booth
52e:     2 – 1   Sonny Booth
72e:      3 – 1   Sonny Booth
78e:      3 – 2   Desi Sanderse

Opstelling Vlotbrug: Marco Krommenhoek, Leander Kotvis, Leon van Straten, Mitchell de Zeeuw 77: Daniel Deurlo, Bart Bergwerff, Mark van Meurs, Marvin Kuyper (67: Shenomaar Pers), Sonny Booth, Simeon Seghers, Evan Gomes Soares (70: Bram Scheringa), Quint van Remmerden

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam,  Richard van der Wilt, Harry Wierda (90: Lennart Monster), Mike Post, Desi Sanderse (80: Jarno Monster), Leon van der Stel, Remco van der Stel (75: Lennert Kleijwegt),  Kevin Kuijer, Kevin Weij (55: Lennart Monster), Peter Heiszwolf,  Bas de Kruijff

Opstelling Piershil: Tom Kukler, Darwijn Pennock, Ted den Boer, Juriaan Lindhout, Wesley Koedam, Alex van Dijk, Sjoerd Singor, Ricardo Hoogwerf, Edwin Bestebreur (84: Wesley van Gijzen), Pieter Batenburg (60: Kevin Koesveld), Danny Verveer (70: Remon van der Pols)