Ruststand: 7-0 Eindstand: 14-0

Na wat ‘misverstanden’ bij de tegenstander wat betreft de aanvangstijd van de wedstrijd (psychologische oorlogsvoering?) werd er om 19.00 uur afgetrapt voor de eerste wedstrijd van de HW bokaal. Gezien de klasse waarin onze tegenstander speelt, zijn we het aan onze stand verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Xavi wist wat zwakke plekken van te benoemen van deze tegenstander waar we zeker gebruik van zouden kunnen maken.
In de voorbespreking is onze E1 op het hart gedrukt om te blijven combineren tot bij het doel van Heinenoord. Met name in de eerste helft werd hier zo goed gehoor aan gegeven dat de score halverwege nog hoger had kunnen zijn; desondanks konden we bij rust niet ontevreden zijn …

Scoreverloop eerste helft:

Finn passeert zijn direct tegenstander, geeft de bal voor en Luka scoort: 1-0.
Voorzet van Finn op Sander S, Sander schiet de bal hard binnen: 2-0.
Na de voorzet van Finn is het voor de tweede keer Luka die, na een kaats met Kris, scoort: 3-0.
Voorzet van Rick (vanaf rechts) op Finn; Finn maakt zijn eerste doelpunt: 4-0.
Rick speelt door het midden Luka aan, hij legt breed op Finn en Finn scoort opnieuw: 5-0.
Kris speelt Sander M aan, Sander M legt de bal terug op Sander S en zijn schot gaat binnen: 6-0
Stan speelt Finn aan, Finn op zijn beurt Sander M en Sander M maakt er 7-0 van.

Het verzet van de tegenstander was in de tweede helft allang verdwenen, maar na drie snelle goals zakte het spel van Binnenmaas in; gelukkig dat halverwege de doelpuntenmachine weer ging lopen. Ook in de tweede helft wist Binnenmaas er zeven te maken en zo eindigde de wedstrijd in een 14-0 overwinning.

Scoreverloop tweede helft:

Voorzet Sander M goal Rick: 8-0.
Stift Luka, goal Sander M: 9-0.
Voorzet Luka, goal Sander M: 10-0.
Pass Kris op Sander M, Sander M voorzet, goal Rick: 11-0.
Goal Sander M: 12-0.
Corner Rick, kopbal Sander M: 13-0.
Voorzet Finn goal Kris: 14-0.

Stef heeft zowel in de eerste als in de tweede helft een aantal goede reddingen verricht, anders had Heinenoord zeker een doelpunt weten te maken, maar dankzij zijn inspanningen hebben we ook weer eens de nul weten te houden. Met zes spelers die een (of meerdere) doelpunt(en) weten te maken, vijf spelers met een of meerdere assists hadden en winst in de verplichte penaltyreeks (4-3) kunnen we terugkijken op een geslaagde avond, al zorgde het uitvallen van Luka, onze ‘man van glas’, nog wel voor een domper…

Komende zaterdag oefenen we (samen met de spelers van de E2) op groot veld tegen Heinenoord D1, maar maandag wacht ons NSVV E1. Een bekende tegenstander voor ons, maar wellicht dat we als collectief stand weten te houden tegen deze goede tegenstander. Zetten we de laatste wedstrijd (waar we wel van uitgaan) tegen ZBVH ook in winst om, dan zou het avontuur in de HW bokaal nog wel eens lang kunnen gaan duren!

Trainer(s) E1.