Een Roerig weekje

Het verschil op de ranglijst tussen de nummer 6 (wij) en de nummer 10 (Zuiderpark) was voorafgaand aan deze wedstrijd 12 punten, we hadden bijzonder veel afmeldingen, maar na een flinke belronde bleek er weer een legertje jongens bereid te zijn om ons uit de brand te helpen. Met een ditmaal gemiddeld stukken jonger team dan dat van onze tegenstander waren we er klaar voor om op het zonovergoten veld 4 van ons fraaie complex ‘De Lange Weide’ het gat te vergroten naar 15 punten. De hele rechterflank bestond uit spelers die ‘op proef waren’. Vanaf het begin was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat waren wij. Niet dat we nou zo veel afdwongen, maar Zuiderpark kwam er helemaal niet aan te pas. Na een minuutje of 10 werd een vuurpijl van Linke Linker slecht verwerkt door 1 van hun verdedigers, Raymond Miep Miep ‘geloofde erin’ en schoot onhoudbaar de 1-0 binnen. De opmaat naar meer, zo leek het… Maar dat viel tegen… We waren wel sterker, maar vergaten om Zuiderpark meer pijn te doen. Een slechte breedtepass leidde hun 1e gevaarlijke situatie in, niet veel later gevolgd door een afgekeurde (mooie) goal. We verloren de controle over de wedstrijd. Vlak voor de rust werd Lars op een schandalige wijze van achteren neergeschopt, godzijdank stond hij nog op. De dader kreeg slechts geel en moest 10 minuten rusten. Die minuten werden onderbroken door de rust. Toen hij er uiteindelijk 5 minuten na de rust weer in mocht liet Zuiderpark een andere speler invallen, waarschijnlijk omdat ze zelf ook vonden dat de grens ruim was overschreden. Wij waardeerden dit gebaar heel sterk. Het gekke is dat we ons in het begin van de 2e helft geen raad wisten met de overtal situatie. We ontsnapten tot 3 maal toe aan de gelijkmaker. Na een uur spelen zou onze laatste 4 voudige wissel plaatsvinden… zou…., en in de laatste aanval voor de wissels scoorde opnieuw Raymond de bevrijdende 2-0, na een mooie aanval en wederom slecht ingrijpen achterin. De viervoudige wissel ontaardde in een grote puinhoop, omdat JC wederom was omgedoopt tot WC……lekkere timing. Toen alles achter de rug was en we weer verder gingen met voetballen bleek het verzet gebroken. Danny K. nam na 65 minuten spelen een bal aan op een meter of 8 van de goal, voor hij kon schieten had zijn zwager Roger de bal al binnengeramd en was het met 3-0 helemaal beslist. 3 minuten later wederom een prachtige aanval, Danny K werd aangespeeld op de punt van de 16, hakte de bal prachtig door op Raymond, die heel simpel met zijn derde goal de 4-0 aantekende. Prima voordeel gegeven van de scheidsrechter!!! want Danny K. werd bij het geven van die assist keihard van achteren op zijn enkel geschopt. Met een brandcard en (een gelukkig niet gebroken) zeer dikke enkel moest Danny van het veld af. Na 6 maanden blessureleed duurde zijn comeback slechts 10 minuten (met daarin 2 assists). Niet veel later volgde voor mij het hoogtepunt van de wedstrijd: Onze nieuwe aanwinst voor volgend seizoen Ardy speelde 2 man uit. In plaats van zelf te schieten liet hij de bal liggen voor onze andere nieuwe aanwinst Jesper, die van 15 meter in de kruising schoot, 5-0. WC/JC dacht al een poosje dat onze tegenstander 4-4-2 speelde, ipv 4-3-3 en was als voorstopper meestal rond de 16 van de tegenstander te vinden. Met hun 3 pijlsnelle spitsen leverde dat best een aantal kansen op, maar Louis keepte een puike pot en redde telkens. Toch viel er nog een tegengoal, want een andere nieuwe aanwist (vlaggenist Leon H.) wilde duidelijk maken dat hij beter kan voetballen dan kan vlaggen. Hij liet een speler die 3 meter buitenspel stond alleen op Louis afgaan….. en daardoor werd onze Rock alsnog ‘de nul’ door de neus geboord. Binnen een minuut herstelden we de marge weer. Roger tekende met een droge knal voor de 6-1 eindstand, waar weinig op af viel te dingen. We waren erg blij met de hulp van Mats, Remco en Lars en de bemoeienis en het regelen van Constant en de hulp van onze nieuwe aanwinsten Jesper en Ardy, onze 4e en 5e nieuwe aanwinst voor komend seizoen. Daartegenover staat het vertrek van Danny K., die na de zoveelste blessure heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en van Boyan die er ook mee stopt. Boyan en Danny, bedankt voor jullie inzet en de leuke dingen die we met elkaar hebben meegemaakt.

Ploon K. spelersmakelaar.