(2 – 1) 5 – 1

Vandaag de uitwedstrijd tegen koploper Zwaluwen. Het is de eerste keer dat er gewerkt wordt met een digitaal wedstrijdformulier. Voordeel is dat deze op de vrijdagavond al “ingevuld” kan worden thuis op je eigen computer. Tot nu toe is Zwaluwen de beste tegenstander waar we in de competitie tegen gespeeld hebben. Omdat de D3 ongeveer gelijktijdig met ons moet spelen en krap in de spelers zitten, komt er van daar uit geen speler bij. Gelukkig is Cavin weer hersteld van zijn teenblessure waardoor we 12 spelers hebben. De wedstrijd begon later want fam. Remmers had de tas vergeten. We kregen van Zwaluwen gele reserveshirts waardoor we in ieder geval kunnen beginnen met onze warming up. Omdat de ouders van Jelle op eigen gelegenheid kwamen, hebben ze de tas meegenomen (onze dank hiervoor). We staan klaar om de aftrap te nemen toen de tenues er waren. De scheidsrechter vond het goed om de tenues aan te trekken, hierdoor starten we de wedstrijd in onze eigen vertrouwde kleding. De eerste kans is voor Zwaluwen in de eerste minuut. Zwaluwen heeft een lichtelijk overwicht wat zich uitdrukt in een tweede kans in de vierde minuut. In de zevende minuut een counter via de linkerkant maar Jarmo dwingt de speler naar buiten en pakt de bal. In de achtste minuut wordt het 1 – 0 voor Zwaluwen. Even later pakt Jarmo de bal uit de kruising. Het is duidelijk dat Zwaluwen iets feller is en wat makkelijker voetbalt dan ons. Daarom spelen ze meer op onze helft. Wij hebben een mooie aanval. Wessel snijdt door de verdediging en schiet de bal fraai over de keeper net naast. Jarmo komt één op één te staan met een tegenstander en deze schiet de bal naast. Als het zo doorgaat wordt Jarmo man van de wedstrijd. In de zeventiende minuut zet Joey Slijkgraaf op het middenveld goed druk op de bal. Hij verovert de bal, speelt de bal naar Brent. Deze bedient Wessel die goed doorgaat en de 1 – 1 op het scorebord laat noteren. Een hele mooie aanval met als beloning een doelpunt. Even later maakt Zwaluwen alweer de 2 – 1. Een minuut later een mooie pas van Zwaluwen, maar de kans wordt gestopt door Jarmo. We zetten wat druk en voetballen hierdoor op de helft van Zwaluwen. Dit resulteert meteen in kansen via Junior en Brent. Na de rust komt Cavin erin voor Rune. Hierdoor verhuisd Tim naar de linksback positie. Cavin wordt rechtsback. De tweede helft blijft Zwaluwen sterker. In de vijfde minuut scoren ze de 3 – 1. Wij komen op links goed door met Junior en hij levert een goede voorzet af. Joey de Graaf komt wat meer voor de verdediging te spelen waardoor we op het middenveld iets meer stootkracht krijgen. Betekent dat we achterin één op één spelen. Omdat we achterin even niet scherp zijn kan de spits makkelijk weglopen en de 4 – 1 scoren. Via Junior kan Brent op de keeper af, maar schiet de bal in de handen van de keeper. Om een bal weg te werken maakt Tim een mooie omhaal. Joey de Graaf wordt aangetikt en moet behoorlijk geblesseerd het veld verlaten. Zijn tegenstander wordt op advies van de scheidsrechter gewisseld. Het wordt wat grimmiger op het veld. Joey Slijkhuis neemt zijn plaats over, Tim gaat naar het middenveld en Rune wordt weer linksback. Mooie redding van Jarmo. Maar de speler van Zwaluwen schopt de bal uit de handen van Jarmo. Door een snelle reactie kan hij alsnog de bal pakken maar weer probeert speler de bal uit zijn handen te schoppen, maar dit keer grijpt de scheids wel in. Bij een aanval van Zwaluwen krijgt Joey Slijkhuis een elleboog en hij valt geblesseerd neer. Waar de scheids in de eerste helft bij een aanval van ons floot omdat er een speler van Zwaluwen geblesseerd lag, laat de scheids nu doorspelen totdat zwaluwen gescoord heeft en dan plukt de scheids Joey van de grond. Het wordt hierdoor wel 5 – 1. Over en weer ontstaan de nodige irritaties bij de spelers. Jarmo plukt nog een hoge bal uit de lucht en wordt daarbij aan zijn knie geraakt door een doorkomende speler. Daarna fluit de scheids snel af. De gemoederen liepen nog op richting kleedkamer, maar uiteindelijk kon het gesust worden door de begeleiding van beide teams.

Hiljo (met dank aan Rob)