Ruststand: 3-2 Eindstand: 5-5

Op een vroege, maar zonnige zaterdagmorgen was het voor de derde keer dit seizoen dat we tegenover deze tegenstander stonden. De voorgaande twee keer had ieder team een keer gewonnen, dus dat we aan elkaar gewaagd zijn, moge duidelijk zijn.

De eerste fase van de eerste helft was Binnenmaas de bovenliggende ploeg, maar net als in voorgaande wedstrijden werden de kansen niet benut. Door een fout(je) achterin kreeg een aanvaller van Smitshoek de bal en wisten zij, tegen de verhouding in dus , op voorsprong te komen: 1-0. Niet veel later werd de score zelfs verdubbeld naar 2-0 en wederom stond de E1 niet goed. Stef zorgde er voor dat de score niet verder opliep, want met een aantal goede reddingen hield hij ons op de been.
Het zag er dus niet goed uit voor Binnenmaas, maar gelukkig kwam de E1 in de vijftiende minuut terug in de wedstrijd. Een schot vanaf links van Finn was te hard voor de keeper, waardoor deze de bal losliet. Luka stond echter precies op de goede plek om de bal alsnog binnen te tikken: 2-1! Ook in de fase die volgde was Binnenmaas de betere, maar het was wederom Smitshoek die wist te scoren: 3-1.
Vlak voor rust vond Binnenmaas voor de tweede keer de aansluiting; Sander S wist zichzelf goed vrij te spelen en gaf de bal voor op Luka; daar wist onze spits wel raad mee en zo kwamen we terug tot 3-2. Niet veel later blies de scheidsrechter voor het rustsignaal en zochten we enigszins teleurgesteld de kleedkamer op. Hadden we de kansen die we kregen beter benut, dan had het scorebord er heel anders uitgezien…

Na de rust rechtten onze jongens de rug en werd er, nog meer als voor rust, vol op de winst gespeeld. Dit resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker; Sander S gaf goed voor en Sander M schoot de 3-3 binnen. Smitshoek wankelde, maar bleef overeind. Zo goed zelfs dat ze binnen een aantal minuten twee keer wisten te scoren: 5-3 achter en wederom een verschil van twee doelpunten. Het zag er naar uit dat dit de doodsteek was, maar wederom kwam Binnenmaas terug in de wedstrijd: de voorzet van Rick was voor Sander M ‘een makkie’ om binnen te tikken en dus vond Binnenmaas aansluiting bij Smitshoek. Het spel werd in de laatste minuten nog feller en het leek er op dat de scheidsrechter met name onze jongens bestrafte, want als er een vrije trap gegeven werd, was deze voor de thuisploeg. Desondanks kreeg Binnenmaas loon naar werken, want in de dying seconds of the game wist Finn met een diagonaal (en snoeihard!) schot de stand gelijk te trekken naar 5-5!
Gezien het (score)verloop van de wedstrijd kunnen we zeggen dat we hier een punt hebben weten te winnen, maar gezien de kwaliteitsverhoudingen op het veld hebben we hier twee kostbare punten in de strijd om de vijfde plaats laten liggen.

Komende maandagavond wacht ons de eerste wedstrijd voor de Hoeksche Waard bokaal tegen Heinenoord E1, zaterdag zijn we vrij en oefenen we op groot veld alvast voor volgend seizoen tegen hun D1. De een-na-laatste wedstrijd van de competitie laat dus nog even op zich wachten, maar wellicht dat deze tussendoortjes ons goed doen…?

Trainer(s) E1.