Maasdam – Piershil haalde afgelopen zaterdag de 2e periode binnen door FC Binnenmaas met 0-2 te verslaan. FC Binnenmaas wilde wel, maar het lukte niet. Piershil was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Door veelvuldig de lange bal te hanteren richting de snelle spitsen van Piershil bracht het de verdediging van FC Binnenmaas regelmatig in verlegenheid. Dit leidde in de 24e minuut tot een 0-1 voorsprong. In een mindere tweede helft wist Piershil desondanks de score te verdubbelen en kon met 0-2 huiswaarts keren.

De eerste kans voor Piershil diende zich al in de 2e minuut aan. Alex van Dijk van Piershil zette scherp voor en Pieter Batenburg had de bal maar voor het intikken. Maar de bal werd miraculeus van de doellijn gehaald.
FC Binnenmaas was wakker geschud en zocht ook de aanval. In de 7e minuut speelde Remco van der Stel Bas de Kruijff aan. Die omspeelde zijn tegenstander en haalde hard uit. Doelman Kukler wist de bal echter nog net naast te tikken.
De daarop volgende periode was Piershil, dat veelvuldig de lange bal hanteerde richting de snelle spitsen, de bovenliggende partij. Alleen was good old Pieter Batenburg niet gelukkig in de afwerking. In de 11e en 20e minuut had Batenburg uitgelezen kansen om Piershil op voorsprong te zetten, maar tot tweemaal toe faalde hij.
4 Minuten laten was het toch raak. Uit een corner van Edwin Batenburg kon Darwijn Pennock vrij inkoppen en de 0-1 op het scorebord noteren.
In de 34e minuut had Edwin Bestebreur van Piershil de 0-2 op zijn schoen, toen hij door Darwijn Pennock de diepte werd ingestuurd. Zijn schot ging echter voorlangs.
In de 37e minuut een goede aanval van FC Binnenmaas. De inzet van Kevin Weij werd echter door een voor iedereen duidelijke handsbal van een verdediger van Piershil onschadelijk gemaakt, maar dit werd niet waargenomen door de ronduit zwak leidende scheidsrechter Opdam, die amper uit de middencirkel kwam.

In de tweede helft een agressiever FC Binnenmaas en een zwak acterend Piershil. Maar het zat FC Binnenmaas niet mee. In de 67e minuut het eerste kansje voor FC Binnenmaas. Na 2 overduidelijke overtredingen van verdedigers van Piershil, wederom niet waargenomen door scheidsrechter Opdam, kon invaller Lennart Monster uithalen, maar zijn schot ging net naast.
In de 77e minuut was er weer een goede aanval van FC Binnenmaas. De bal werd teruggelegd op Remco van der Stel van FC Binnenmaas, maar die raakte de bal helemaal verkeerd.
In de 80e minuut kreeg Peter Heiszwolf de beste kans van FC Binnenmaas, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door doelman Kukler van Piershil.
En wat je vaak ziet inzulke wedstrijden: een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Mike Post verspeelde de bal aan een speler van Piershil. Deze speelde invaller Kevin Koesveld aan en die aarzelde niet en liet doelman Zuiddam kansloos en tekende de 0-2 aan.
FC Binnenmaas realiseerde zich, dat het met een kansloze missie bezig was en creëerde geen kansen meer. Piershil nog wel. Tot tweemaal toe liep de snelle Alex van Dijk de verdedigers van FC Binnenmaas eruit, maar tot tweemaal toe redde doelman Leroy Zuiddam van FC Binnenmaas bekwaam.
Piershil kon zijn feestje vieren vanwege het binnenhalen van de tweede periode. Binnenmaas kon zijn wonden gaan likken en zich opmaken voor de volgende wedstrijd, uit tegen Vlotbrug.

Statistieken:

FC Binnenmaas –Piershil: 3 – 0
24e:    0 – 1  Darwijn Pennock
80e :    0 – 2  Kevin Koesveld
78e:     3 – 0  Remco van der Stel

Gele kaarten: Marijn Goud en Peter Heiszwolf (beiden FC Binnenmaas)

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam, Harry Wierda, Marijn Goud, Mike Post, Desi Sanderse (71: Lars Verhoeven), Leon van der Stel, Remco van der Stel (86: Jarno Monster),  Kevin Kuijer, Kevin Weij (55: Lennart Monster), Peter Heiszwolf,  Bas de Kruijff

Opstelling Piershil: Tom Kukler, Darwijn Pennock, Ted den Boer, Juriaan Lindhout, Wesley Koedam, Alex van Dijk, Sjoerd Singor, Ricardo Hoogwerf, Edwin Bestebreur (84: Wesley van Gijzen), Pieter Batenburg (60: Kevin Koesveld), Danny Verveer (70: Remon van der Pols)
foto 2 Binnenmaas Piershilfoto 3 Binnenmaas Piershil