Afgelopen zaterdag hadden wij met de mannen van FC Binnenmaas 6 weer een wedstrijd op het programma staan. Deze wedstrijd was in Mijnsheerenland. (Willem, daarvoor hoef je helemaal niet door Westmaas te rijden)
Om alvast te kunnen wennen aan de weinig ruimte die we op het veld zouden krijgen werden we in een kleedhokje gestopt, maar dan wel met zijn allen. Al schurend tegen de lichamen van onze medespelers konden wij ons omkleden.

De tegenstander van vandaag was GOZ. Deze mannen houden niet van verliezen, dus na een paar wedstrijden te hebben verloren in de 5e klasse besloten zij dat ze in de 5e klasse veel konden winnen en hebben ze zich over laten plaatsen. Met als resultaat dat ze nu weer alles winnen, aan het einde van het seizoen waarschijnlijk kampioen zijn, ze overgeplaatst worden naar de 5e klasse, daar weer alles verliezen, zodat ze volgend seizoen weer na een wedstrijd of 8 bij ons in de competitie terecht komen.

De wedstrijd begon zo slecht nog niet. De scheids floot voor het begin van de wedstrijd en FCB 6 heeft de eerste minuut bijna 100% balbezit.
Daarna ging het minder. GOZ had een sterk middenveld staan met een paar aardige voetballers. Toch kreeg Binnenmaas kansen. Geen grote kansen, maar toch een paar leuke acties.
Twee goede aanvallen van GOZ zorgden echter vrij snel voor een 2-0 achterstand. Het middenveld kwam iets beter in zijn spel en doordat Dennis op nummer 13 zijn rug bleef zitten werd GOZ niet echt gevaarlijk meer. Mede ook door goede verdedigende acties van onder andere mijn favoriete rechtsback Peter Hokke. Er waren nog afstandsschoten en een vrije trap van mijzelf en een goede actie van Zeefuik en Lars. Ook Edwin had een paar rushes langs de zijlijn.
In de rust werd gediscussieerd over hoe nu verder te spelen. Er werd 4-4-2 geroepen, maar ook 4-4-3 was nog een optie. Uiteindelijk gingen we voor 3-5-2 wat niet heel succesvol was in mijn ogen. We zouden ervoor gaan in de tweede helft. Jammergenoeg wilde jij zelf niet spelen, dachten we, dus dan maar zonder jou.

Op het veld aangekomen bleek jij toch te willen spelen, dus dan Slim-Tim er maar uit. Ook Hasselbach ging er uit voor Bijlie en Dennis ging er uit voor Willem. Zo waren er nog wat wissels, iets met Beek en Lars volgens mij, maar ik heb niet echt op gelet. Sorry…. (Ligt ook aan Sjoerd die gewoon de lijst moet meegeven.)

De tweede helft was amper begonnen of de scheids maakte al de fout van zijn leven die een toekomst als professioneel scheidsrechter zo de prullenbak in gooide. Onze uitstekende vlagger Heide zag duidelijk dat de beste man uit buitenspel positie terugkwam, maar de scheid was resoluut. (en CORpulent)
3-0 achter. Verder in de tweede helft kwamen wij niet in ons eigen spel te voetballen. Zoals wel vaker tegen tegenstanders die ons onder druk zetten speelden wij de lange bal te snel en te vaak. Sommige kwamen echter wel aan, zoals de laatste twee ballen van Dennis die terug in het veld kwam. Hij stuurde Edwin weg met een heerlijke dieptepass. Edwin kwam alleen voor de keeper en schoot goed in. Helaas dook keeper Paul Frank deze goed geplaatste bal uit de hoek. Wat verder nog de moeite waard is om te melden is dat onze keeper een paar mooie reddingen verrichte en met zijn woeste kop een opstootje veroorzaakte. Hij kreeg een schop op zijn hoofd en daar is Sjoerd natuutlijk niet van gediend. De scheids zag hier niets in. Stefan en Lars raakten nog geblesseerd, waardoor i.i.g Stefan de aankomende wedstrijd op woensdag helaas niet kan mee doen.

Deze keer dus helaas geen punten mee naar huis. Woensdag de punten maar proberen op het schitterende complex te houden.

Uw verslaggever, Viktor