Ruststand: 0-3           Eindstand: 0-10

Met de 10-0 nederlaag van de laatste keer dat we tegen Feyenoord speelden in het achterhoofd wisten we dat het vandaag niet makkelijk zou worden. Zeker niet gezien het spel dat we de laatste tijd op de mat leggen…
De eerste helft hadden we de wind in de rug, waardoor het voor ons makkelijker voetballen was; helaas was het door de wind ook zo dat onze dieptepasses vaak te hard waren en dus over de achterlijn rolden. Feyenoord kwam voorzichtig maar bedachtzaam uit de startblokken; dit resulteerde in de vijfde minuut in een tegendoelpunt: 0-1. Vervolgens ging het weer redelijk gelijk op, al waren de beste kansen voor Feyenoord. Stef wist echter een aantal keer goed te redden, maar moest halverwege de eerste helft nog een keer ‘vissen’: 0-2.
Hierna was er een sterke periode van Binnenmaas waarbij Sander M twee goede kansen had; zijn schot ging net naast en zijn kopbal, na een voorzet van Rick, belandde bovenop de lat.
Het was echter Feyenoord dat vijf minuten voor rust de voorsprong verder uitbouwde naar 0-3. Ondanks deze tussenstand waren we zeer te spreken over de inzet en werklust van onze jongens, dat was iets om in de tweede helft verder mee te werken…

Maar niets was echter minder waar, want binnen enkele minuten in de tweede helft kwam Feyenoord op 0-4. Vervolgens lukte het de E1 om Feyenoord tegen te houden, maar meer dat dan was het ook niet.
Toen er na tien minuten een vijfde treffer invloog, was het laatste restje geloof in eigen kunnen vervlogen. Tot aan het fluitsignaal voor het einde van de wedstrijd kwam Binnenmaas er eigenlijk niet meer aan te pas en liep Feyenoord uit tot (wederom) 0-10…
Jammer dat een goede eerste helft geen goed gevolg heeft kunnen krijgen; laten we hopen dat volgende week uit bij Smitshoek deze kater weggespeeld kan worden.

Trainer(s) E1.