Rhoon– FC Binnenmaas is er niet in geslaagd om, na de winst tegen ’s-Gravendeel vorige week, deze week koploper Rhoon te verrassen. De wedstrijd ging de eerste 25 minuten gelijk op met een soms beter FC Binnenmaas. Daarna kreeg Rhoon de overhand en dit resulteerde in de 31e minuut in de eerste treffer voor Rhoon. Daarna was Rhoon de bovenliggende partij en sloot de wedstrijd met 3-1 winnend af. Rhoon handhaaft zich hiermee op de eerste plaats in 3D. FC Binnenmaas zakt een plaatsje naar plaats 11 door de winst van concurrent ’s-Gravendeel. De 3 ploegen uit de echte degradatiezone verloren allemaal, waardoor FC Binnenmaas nog 4 punten “los” staat van deze zone, maar zeker nog niet veilig is.

FC Binnenmaas, met Mike van Vliet, die een tijdje buiten beeld was, in de gelederen, begon de wedstrijd agressief. Dit resulteerde al in de 5e minuut tot het eerste kansje, maar het schot van Remco van der Stel werd door een verdediger geblokt. Rhoon zette daar een minuut later ook de eerste kans tegenover, maar de lob van Roy Tibboel van Rhoon ging naast.
Daarna duurde het tot de 19e minuut tot de volgende kans, ook weer voor Rhoon. De verdediging van FC Binnenmaas werd uitgespeeld en dit leidde tot een vrije schietkans voor Bart Driesse. Zijn inzet ging echter naast.
In de 30e minuut, toen Rhoon inmiddels de overhand had, kwam er toch een kans voor FC Binnenmaas. Mike van Vliet ging op links goed door en gaf een pass “over de hele” op Peter Heiszwolf. Zijn harde inzet ging echter voorlangs. Direct daarna zocht Rhoon de tegenaanval en dit keer met succes. De inzet van Richard Donker van Rhoon ging door de benen van doelman Leroy Zuiddam in het doel, wat de 1-0 betekende.
FC Binnenmaas was hierdoor een beetje de kluts kwijt. Dit leidde tot tweemaal toe tot een kans voor Bart Driesse, maar beide keren was zijn inzet een prooi voor Leroy Zuiddam. Maar dit was uitstel van executie, want bij een aanval in de 36e minuut kon aanvoerder Willem Heijboer in een mêlee van spelers inkoppen en de 2-0 op het scorebord zetten, wat tevens de ruststand betekende.
Over de 2e helft kunnen we kort zijn. FC Binnenmaas probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. De echte kansen waren voor Rhoon. In de eerste 5 minuten van de tweede helft kreeg Rhoon al twee niet te missen kansen, maar de voorwaartsen van Rhoon faalden in de afwerking.
In de 59e minuut was het wel raak, hoewel er aan het doelpunt wel een forse overtreding op Charlie de Graaf vooraf ging. Deze werd echter door de veel in het voordeel van Rhoon fluitende arbiter Steenbergen weggewuifd, waardoor Rick Verbrugge van Rhoon de 3-0 kon binnenschieten.
FC Binnenmaas kon nog wel iets terug doen. In de 84e minuut kon Remco van der Stel vrij aanleggen en de bal langs de mistastende doelman Westerveld binnenschieten, waarmee de 3-1 eindstand werd bereikt.

Volgende week is er een inhaalweekeinde. FC Binnenmaas haalt dan thuis in tegen Piershil. Piershil kan in deze wedstrijd de 2e periode binnenslepen en heeft aan een gelijkspel voldoende.

Statistieken:

Rhoon – FC Binnenmaas: 3 – 1
31e:    1 – 0  Richard Donker
36e :   2 – 0  Willem Heijboer
59e:    3 – 0  Rick Verbrugge
84e:    3 – 1  Remco van der Stel

Gele kaarten:
Peter Heiszwolf, Mike Post, Thierry de Vrijer (allen FC Binnenmaas)

Opstelling Rhoon: Brian Westerveld, Michael Stolk (80: Bernd Oranje), Willem Heijboer, Gat Feshaye Hagos, Allard Howell, Kevin Stolk, Richard Donker, Roy Tibboel, Bart Driesse (65: Ferry de Heer), Rick Verbrugge (53: Daan van der Schelde), Rob Tonissen

Opstelling FC Binnenmaas: Leroy Zuiddam, Charlie de Graaf (61: Thierry de Vrijer), Mike Post, Marijn Goud, Harry Wierda, Leon van der Stel, Remco van der Stel, Ricardo de Rijcke (54: Tommie Pot) Kevin Weij, Peter Heiszwolf,  Mike van Vliet
Rhoon - Binnenmaas foto 2
Rhoon - Binnenmaas foto 3