Ruststand: 2-5 Eindstand: 5-9

Een bijzondere wedstrijd in een bijzonder ambiance… Een oefenwedstrijd tegen de E4 spelen in het stadion van Jupiler League-club FC Volendam; tot stand gekomen doordat de vader van Xavi (door zijn werk bij onze sponsor Tunderman) contact heeft met iemand van deze club en zo deze wedstrijd heeft weten te regelen.
Na onze wedstrijd zouden we, geheel volgens ‘Vollendamse traditie’, in klederdracht op de foto gaan en mochten we ook nog een kijkje nemen in het Volendam-museum, het museum dat in het stadion gevestigd is. En alsof dat nog niet genoeg is, had hij er ook voor gezorgd dat de gehele E1 (inclusief alle meegereisde supporters) vanuit een skybox de wedstrijd van FC Volendam tegen FC Den Bosch mocht kijken.

Gezien de reistijd (zo’n anderhalf uur) vertrokken we op deze zondagmorgen al om 9 uur ’s ochtends om op tijd in Volendam te zijn. Na ons te hebben omgekleed in een van de (zeer ruim opgezette) kleedkamers in het stadion, betraden we het kunstgrasveld van een profclub. Onze tegenstander van vandaag speelt ook in de eerste klasse, dus het zou een serieuze test worden voor de E1 van FC Binnenmaas, maar tijdens de warming-up was te merken dat onze jongens er zin in hadden…

Aan het begin van de wedstrijd konden we zien dat FC Volendam een andere opstelling (en dus tactiek) hanteerde dan die wij gewend zijn; hun 1-2-2-1 opstelling was even wennen voor ons en daardoor wist hun E4 te profiteren van ‘deze verwarring’. Ondanks wat kansen voor ons wisten zij op voorsprong te komen: 1-0; dit deed denken aan de wedstrijd van gisteren waarbij wij de kansen hadden maar niet wisten te scoren. Gelukkig kwam daar binnen twee minuten verandering in: een corner van Finn wist Kris om te zetten in een doelpunt en zo stond het alweer gelijk: 1-1. Enkele minuten later was onze E1 niet scherp in de omschakeling waardoor FC Volendam voor een tweede keer op voorsprong wist te komen: 2-1. Maar ook deze voorsprong duurde niet lang, want nog geen minuut later wist Stan, dankzij de voorzet van Luka, ons wederom langszij te brengen: 2-2! Waar het gisteren haperde na de 2-2 ging het nu een stuk beter, want niet veel later wist Stan (dankzij de voorzet van Kris dit keer) ons op voorsprong te zetten: 3-2 voor Binnenmaas. En alsof dat nog niet genoeg was maakte hij binnen een paar minuten tijd zijn derde doelpunt (een zuivere hattrick!), want na wat kap- en draaiwerk schoot Stan ook de 2-4 binnen! In de slotfase van de eerste helft kregen we wederom een corner; dit keer was het Sander M die op aangeven van Finn met een kopbal de keeper van de tegenstander passeerde: 2-5 voor de E1 en met een ruime voorsprong behaalden we de rust.

Na rust ging Binnenmaas op dezelfde manier verder; een schot van Luka wist de keeper nog te keren, maar Sander M was attent en schoot zijn tweede van de ochtend binnen: 2-6. Diezelfde Sander zorgde er voor dat Xavi ook zijn doelpuntje kon meepikken, want op aangeven van Sander M vergrootte Xavi onze voorsprong naar 7-2! De spelers van FC Volendam leken steeds meer gedemotiveerd, ze wilden en konden niet veel meer dan kijken hoe FC Binnenmaas de bal iedere keer weer richting het doel van hun keeper wist te krijgen. De voorsprong werd nog groter toen Luka Kris in staat stelde zijn tweede doelpunt te maken:2-8.
Hierna was de concentratie even weg, want de E4 van Volendam wist zowaar een doelpunt te maken waardoor de stand weer iets draaglijker leek: 3-8. Direct daarna kwam Binnenmaas weer sterk opzetten en zorgde Xavi er voor dat ook Luka een doelpuntje mee kon pikken: met een kopbal zette hij Binnenmaas op een 9-3 voorsprong!
Hoewel het publiek en de trainers stiekem al dachten aan en hoopten op het halen van ‘de tien’, was bij de spelers van de E1 ineens de concentratie vervlogen; hierdoor was er van een goede afsluiting van de wedstrijd geen sprake meer en kon/mocht FC Volendam nog twee doelpunten maken. Zo eindigde de wedstrijd in 5-9 (al hadden de scheidsrechter en de trainers van de tegenpartij nog een doelpunt voor hun ploeg gezien), maar of het nu 5-9 of 6-9 was, de overwinning was voor FC Binnenmaas!

Eindelijk weer eens een goed resultaat behaald en wat is het verdiend, een knappe prestatie! Wellicht dat we voortaan alleen nog maar in stadions moeten gaan spelen?

Trainer(s) E1.