Maasdam – FC Binnenmaas deed zaterdag goede zaken door de streekderby tegen de buren uit ’s-Gravendeel met 3-0 te winnen. FC Binnenmaas staat door dit resultaat voorlopig weer even veilig op de 10e plaats met een gelijk aantal punten als ’s-Gravendeel met nog wel een inhaalduel tegen Piershil tegoed. Doordat de drie onderste ploegen allemaal verloren hebben, heeft FC Binnenmaas weer wat lucht.

De sfeer zat er op het complex van FC Binnenmaas al gelijk in bij de opkomst van de 2 ploegen. Beide supportskampen staken vuurpotten in de clubkleuren af. Nadat de rook wat was opgetrokken, gingen de ploegen van start. Beide ploegen acteerden zeker in het begin nerveus. Er kwamen weinig ballen aan en er werden in het eerste half uur amper kansen gecreëerd. In de 12e minuut kreeg Marco de Geus van ’s-Gravendeel een schietkans, maar zijn schot werd tot corner verwerkt door de solide keepende Leroy Zuiddam van FC Binnenmaas. En in de 28e minuut mocht Desi Sanderse van FC Binnenmaas op ongeveer 20 meter van het doel een vrije trap nemen. Zijn schot werd door de ’s-Gravendeelse muur van richting veranderd, maar doelman Bakker van ’s-Gravendeel kon het schot desondanks onschadelijk maken.
In de 36e minuut was het raak voor FC Binnenmaas. Peter Heiszwolf van FC Binnenmaas ontfutselde handig de bal aan Robert de Heer van ’s-Gravendeel en liet zien, waarom hij door trainer Mark Weel bij de selectie is gevoegd. Hij plaatste de bal in de uiterste hoek, onhoudbaar voor doelman Ricardo Bakker, waarmee de 1-0 op het scorebord verscheen. 7 Minuten later ging Kevin Kuijer van FC Binnenmaas op links goed door. Maar door voor eigen succes te gaan in plaats van de bal terug te leggen ging deze kans verloren.

In de 2e helft leek ’s-Gravendeel iets terug te gaan doen. De rappe Tukulushi Hussein Aandan omspeelde drie spelers van FC Binnenmaas en legde de bal terug op Davy Schaeffer. Zijn uithaal ging echter huizenhoog over.
In de 56e minuut was het gedaan met ’s-Gravendeel. Jordi Baars van ’s-Gravendeel trok aan de noodrem door de doorgebroken Kevin Kuijer onderuit te halen en hij kon met rood vertrekken. ’s-Gravendeel moest de wedstrijd met 10 man vervolgen en bakte er vanaf dat moment niets meer van.
In de 57e minuut schoot Peter Heiszwolf van FC Binnenmaas hard voorlangs, maar in de 70e minuut was het wel raak voor FC Binnenmaas. Kevin Weij speelde Richard van de Wilt in de diepte aan.  Deze omspeelde simpel Jorrit van Driel en was net wat eerder bij de bal dan doelman Bakker van ’s-Gravendeel en kon de 2-0 aantekenen.
In de 78e minuut raakte Kevin Kuijer geblesseerd bij een actie. FC Binnenmaas speelde echter gewoon door en Remco van der Stel passeerde doelman Bakker van ’s-Gravendeel met een strakke schuiver, waarmee de stand op 3-0 kwam.
FC Binnenmaas kwam 5 minuten voor het eindsignaal ook nog met 10 man te staan, omdat Kevin Kuijer geblesseerd het veld moest verlaten en FC Binnenmaas al driemaal gewisseld had, maar dit veranderde niets meer aan de stand.
Al met al drie belangrijke punten voor FC Binnenmaas. Volgende week gaat FC Binnenmaas op bezoek bij koploper Rhoon en de week daarna staat de inhaalwedstrijd tegen Piershil op het programma.

 

Statistieken:

FC Binnenmaas – ’s-Gravendeel: 3 – 0
36e:    1 – 0  Peter Heiszwolf
70e :    2 – 0  Richard van der Wilt
78e:     3 – 0  Remco van der Stel

Rode kaart: Jordi Baars (’s-Gravendeel)

Gele kaarten: Desi Sanderse en Bas de Kruyijff (FC Binnenmaas) en Davy Scharffer en Jeffrey van Twist (’s-Gravendeel)

Opstelling FC Binnenmaas
: Leroy Zuiddam, Charlie de Graaf (63: Marijn Goud), Mike Post, Desi Sanderse, Harry Wierda (57: Richard van der Wilt), Leon van der Stel, Remco van der Stel,  Kevin Kuijer, Kevin Weij, Peter Heiszwolf (74: Ricardo de Rijcke),  Bas de Kruijff

Opstelling ’s-Gravendeel: Ricardo Bakker, Jordi Baars, Jorrit van Driel, Robert de Heer (46: Robin de Jong), Jessy Lopes Baretto, Davy Scheaffer, Marco de Geus (57: Jeffrey van Twist), Remon Barendrecht, Melvin Zimmerman, Tukulushi Hussein Aadan, Marco Kruithof

foto 2 FC Binnenmaas - 's-Gravendeel

foto vuurwerk