Ruststand: 1-0 Eindstand: 4-2

In de wetenschap dat we de vorige keer van deze tegenstander verloren hadden, wilden we laten zien dat dat destijds onterecht was geweest.
Met de wind in de rug begon Binnenmaas goed aan de wedstrijd; de tegenstander werd goed onder druk gezet en ook in de omschakeling werd er prima gereageerd door onze jongens. Dit leverde een aantal goede kansen op, maar zowel Luka als Finn wist het net niet te vinden. De enige uitbraak van Slikkerveer in de eerste helft leverde zowaar een doelpunt op; Stef wist in eerste instantie het schot nog te keren maar nadat de bal voor de voeten van een speler van Slikkerveer terecht was gekomen, krulde deze de bal alsnog in het doel. Een enorme tegenvaller, want het goede spel werd niet beloond en zo stonden we, geheel tegen de verhouding in, met 1-0 achter. Het leek op de thuiswedstrijd waarbij Binnenmaas het goede spel had, maar de tegenstander wist te scoren.
Ook in het vervolg van de eerste helft waren er serieuze kansen voor onze aanvallers, maar ook Sander M en Kris lukte het niet om te scoren; iedere keer lag de keeper in de weg of werd er naast geschoten. De tegenstander hanteerde maar één manier om te spelen en dat was de lange bal; omdat dit ook niets opleverde, zochten we met een 1-0 achterstand de kleedkamers op.
Hadden we onze kansen beter benut, dan hadden we ruim voorgestaan en had een 5-1 tussenstand in ons voordeel zeker tot de mogelijkheden behoord.

In de rust hebben we onze spelers geprezen voor het vertoonde spel; het was lang geleden dat we onze spelers zo goed combinerend en druk op de tegenstander uitvoerend hebben zien spelen. Het advies was dan ook om vooral zo door te gaan, maar ook op te letten dat er niet een tweede tegentreffer zou komen.

De tweede helft was nog geen 8 minuten oud of daar was het tegendoelpunt waar ze zo voor gewaarschuwd hadden: 2-0 achter en wind tegen… het zou moeilijk worden om die stand om te buigen naar iets positiefs.
Het lukte echter niet veel later om weer terug te komen in de wedstrijd, want een geblokt schot van Kris kwam voor de voeten van Luka en hij wist de aansluitingstreffer binnen te tikken: 2-1.
Dit doelpunt deed onze E1 goed, want niet veel later was er een aanval via de rechterkant waarbij Sander M (na een pass van Kris) de score weer in evenwicht bracht: 2-2. Dit was het moment waarbij Binnenmaas wilde doordrukken om de wedstrijd naar zich toe te trekken; helaas werd er te veel aandacht besteed aan de aanval, waardoor de verdedigende taken ‘vergeten’ werden. Vijf minuten voor tijd kwam Slikkerveer echter wederom op voorsprong en dit was de doodsteek; de koppies gingen hangen en het geloof was weg. Wellicht had de scheidsrechter hier ook iets mee van doen, want zo goed en onpartijdig als hij in de eerste helft floot, zo bijzonder waren zijn beslissingen in de tweede helft. Uiteindelijk wist Slikkerveer nogmaals te scoren en eindigde de wedstrijd in 4-2 voor onze tegenstander.

Een tegenvallend resultaat, zeker gezien de kansen in de eerste helft. Maar wederom een leermoment waar we de komende week zeker op terug gaan komen tijdens de trainingen.
De eerstvolgende wedstrijd is de eerstvolgende dag al, want zondag 16 maart 2014 wacht ons de uitwedstrijd bij en tegen de E4 van FC Volendam. We mogen dan in het stadion een voorwedstrijd spelen, wellicht dat deze omstandigheden onze spelers tot grote hoogte kunnen stuwen?!

Trainer(s) E1.